^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

3.10.11

Home » , » *BlackBerry Torch 9800*

*BlackBerry Torch 9800*

BlackBerry Torch 9800 adalah model telefon pintar (smart phone) BlackBerry bagi tahun 2010. Ia menggabungkan papan kekunci QWERTY fizikal dengan sliding multi-touch screen dan mempunyai perisian terbaharu BlackBerry OS 6. Diperkenalkan pada 3 Ogos, 2010, telefon ini boleh didapati secara eksklusif di AT & T pada 12 Ogos, 2010.


Device yang digunakan adalah sama dengan BlackBerry yang sedia ada, tetapi disebabkan ia mempunyai skrin yang lebih besar iaitu 3.2 inci dengan resolusi 480x360 (resolusi yang sama dengan BlackBerry Storm dan BlackBerry Storm 2) ciri-ciri ini membolehkan BlackBerry Torch 9800 satu smart phone yang unik.
Software yang digunakan juga adalah lebih baik berbanding versi sebelumnya. Device yang digunakan juga mempunyai integrasi rangkaian sosial yang lebih besar, ciri-ciri carian sejagat yang berkuasa, dan pelayar WebKit setanding dengan yang ditemui pada device IOS dan Android.






 
 Perbandingan antara Bold 9700 & Torch 9800

Sedikit Review yang telah dibuat oleh ubergizmo berkaitan ciri-ciri BB Torch ini;
Keyboard (excellent)
Virtual Keyboard (so-so)
Display (average)
Trackpad (very handy)
Dialing (easy, quick)   
Call audio quality (good)
Photo/Video Capture (Average)  

itu jerk nak kongsi..... so apa pendapat kengkawan pulak?????
psssst, sesuai x untuk seorang wanita berkerjaya yerk.....? hehe


16 comments

October 3, 2011 at 9:03 AM

syiokk nyer lau dapat..tp alynn xberminat dgn touch screen..(skrg hp cokia alynn pun dah touch screen)..tp lau org nak bg rezeki jgn ditolak..saper ler nak nk bg bb huhu..

hubby akak dah pkai bb kan..?

October 3, 2011 at 9:32 AM

incik tunang pakai model ni
tapi cheqna tak minat touch screen ni..=)

October 3, 2011 at 10:04 AM

ohooo terliur tgk....bile leh dpt nie heheheeh harap rezeki terpijak ade laaa

October 3, 2011 at 10:39 AM

sesuai sgt tuk perempuan ni..huhu..bila la nk dapat..hoho

October 3, 2011 at 11:55 AM

da up n3 ni...mesti x lama lg menjengah low yatt lettew...btoi x??betoi x??

October 3, 2011 at 1:03 PM

aLyNnZ : kalu ada org bg free kanbest kan.. hehe

hubby yg cbuk nak pkai kan.. hehe

October 3, 2011 at 1:03 PM

cheqna : kalu nak pkai touch screen kena lah jari runcing... cheqna berjari runcing kan.....

October 3, 2011 at 1:04 PM

lieyalatif : ameen

October 3, 2011 at 1:04 PM

Nens Collection : insyaallah di suatu hari..... hehe

October 3, 2011 at 1:05 PM

KhaiRin : ehem..... ehem..... x mor lowyatt lah.. cari tpt lain lor.. hehe

October 3, 2011 at 1:38 PM

wo ho ho, x mampu

October 3, 2011 at 2:02 PM

eB ezrin : kena kumpul gaji berbulan2 dulu bru leh dpt.. tp kalu ada org adiahkan best kan..... hehe

October 3, 2011 at 2:56 PM

hubby akak soh akak pkai bb ker..? bestnyerr...rezeki jgn ditolak kak..

October 3, 2011 at 3:07 PM

kita minat jgk yg torch tu..tp tk mmpu lg skrg..hikhik

October 3, 2011 at 3:51 PM

semakin canggih kan tel skrg nie .. hermmm ada duit leh je beli :)

October 3, 2011 at 10:20 PM

berminat juga..tp X mampu..apa lg lah x keja ni..uhuk..telan liur jer tgk.. ^_^

Post a Comment