^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

17.9.13

Home » , , , , , , , , » *riview makan makan @ Bayu Biru, Ikea, Damansara*

*riview makan makan @ Bayu Biru, Ikea, Damansara*


as salam, 



gambar ulang tayang dari entry ini..... hihi
aku tukang pegang S2 n my dear Hubby tukang tekan punat capture..... maka dapatlah gambar sebegitu..... janji ada kan..... ngeh3

so, lepas berjalan2 dalam IKEA n my USU dah dapatkan barang apa yang dia nak untuk rumah baru dia kat Sendayan nu..... maka misi isi perut pon bermula..... pagi makan nasi lemak, then jam 4.00 petang baru nak lunch..... sampai merajuk2 lah anak dara aku tu lapar nak makan.....

kuar dari IKEA, jalan sampai ke hujung, turun travelator n cari kedai makan yang paling dekat dengan kaki kami n paling x ramai orang..... kedai tu ok ke x tu no 2 pikir sebab perut dah lapar..... maka kami sekotak sebulat suara pi lah ke restoran.....




Bayu Biru Waroeng Indonesia.....
 tengok nama pon mesti dah tau kan apa menu yang ada..... ofkoslah makanan indonesia..... bajet2 kami makan kat indonesia la ni tau..... hehe



pelayan tengah melayan, kami ambik menu yang mudah2 jerk, biar cepat siap n x perlu pikir lama2 untuk makan..... dah lapo lah katakan..... hihi, cume Hubby jerk yang order lambat..... orang dah siap order ngan makanan ngan air siap ngan side order lagik, dia baru nak order air..... lepas tu belek2 menu nak cari nasi pulak..... hurm, kami tunggu jerk dengan sabar..... tapi anak dara tu lah, mulut membebel sebab lapar..... huhu



ini bunting sempena bulan ramadhan yang lepas tau, ada lagi kat situ..... cuma ditutup tulisan ramadhan kat atas tu untuk digunapakai sepanjang tahun kut..... jimat x yah buat bunting baru kan..... hikhik

sambil tunggu hidangan sampai, sambil layan anak dara, sambil layan S2, sambil layan si Teha tembun (anak my USU) makan bubur..... yeay..... kejap jerk makanan dah sampai kat meja kami..... time ni ada 2 meja je yang ada orang..... so layanan pon pantas..... bagus2



Set A - Nasi Ayam Penyet + Air Sirap Bandung for my USU n her husband.....
boleh lah..... kata mereka




Set C - Nasi Ayam Merah + Air Sirap Bandung untuk aku
not bad, ayam dia lembut jerk, aku yang masih dalam pantang sakit gusi pon boleh kunyah ayam tu baik2 sebelum telan..... portion pon besar


Air Sirap Bandung untuk set di atas.....
tapi aku punya air bagi kat anak dara sebab dia nak air tu, so aku order air lain.....



Nasi Ayam Bakar Cili Padi for my dear Hubby.....
 perghhhhh dia punya cili padi memang sungguh kawwwww, sampai kan Hubby makan sambil lap peluh.....
tapi sedap, licin Hubby makan..... ke sebab lapar..... hihi



Air Sirap Limau Suam for Hubby n Air Limau Suam untuk aku.....
suam tapi ada straw..... ha lantak, janji boleh minum.....




French Fries
side dish untuk Aisha..... tapi orang lain yang rasmi dulu..... hihi
habis dia makan sambil ditolong oleh Papa, Pakcik Makcik dia..... aku x makan sebab angin..... huhu




so total RM56.45 lepas tambah tax, untuk 5 orang makan..... ok lah kan..... 
service ok, suasana kedai pon ok, walau kecik tapi sebab x ramai orang, so xder la nampak kelam kabut walau kami pi tu time hujung minggu..... ke time tu orang semua dah siap makan, ye lah dah pukul 4 petang kan, sume orang dah balik umah dah.....
anywhere, terima kasih Cik Lan sebab belanja kami makan hari tu..... alhamdulillah, murah rezeki Cik Lan sekeluarga.....

maka secara keseluruhan ok lah kedai ni..... boleh datang lagi tapi bukan ambik menu ayam penyet yer.....

ntah bila lagi la dapat datang IKEA kan, tunggu ada tetamu rumah kami yang berhajat nak datang sini baru boleh jejak kaki, kalu semata2 kami nak datang, lambat lagi kut..... nak jugak rasa meatball IKEA tu kan..... inshaa Allah.....



k, sekian

4 comments

September 17, 2013 at 9:38 AM

assalamualaikum
singgah pagi
apa khabar hari ini

September 17, 2013 at 11:57 AM

lama dha tak makan ayam penyet..singgah sini ye..

September 17, 2013 at 6:15 PM

kira murah jg la tu

September 20, 2013 at 4:46 PM

akak alin pun pernah terjah sini ms g ikea dulu..mkn ns ayam penyet..nod bad..

Post a Comment