^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

12.9.13

Home » , , , , » *deko deko TerataKami ~ bunga kaktus Mai berubah rupa*

*deko deko TerataKami ~ bunga kaktus Mai berubah rupa*


as salam,

 last story mori pasal pokok kaktus Mai ni adalah pada awal bulan 7 ritu..... dah 2 bulan berlalu, barulah pokok kaktus atau lebh spesifiknya bunga kaktus tu ada perubahan..... sikit je yang berubah, tapi tetap aku teruja..... alhamdulillah.....

jom tengok gambar sebagai bukti..... hihi




eh..... ni same jerk rupa macam entry2 bunga kaktus yang lepas2 kan..... apa yang bezanya..... ha try scroll bawah lagi.....




























































bawah sikit lagi.....
































































sikit lagi.....

































betul, x tipu ni.....

































































 TADA!!!!!

ha!, nampak x perubahan di situ..... cher tengok semula pic 1st atas tu ngan pic yang ni..... ada nampak beza.....
okeh, yang beza tu pucuk merah atas bunga u..... haha, pucuk ker tu..... sesuka aku jerk kan..... sape yang pakar pasal pokok, especially kaktus ni, silalah tolong perbetulkan yerk.....

ha, bunga tu dah berubah wajah kan..... hikhikhik.....
nak tengok perubahan2 yang berlaku pada bunga tu dari awal sampai lah setakat ari ahad lepas?.....
meh aku cerita sikit step2 perubahan yang berlaku.....


pic pada ahad 8.9.2013

memula sekali ada bunga dalam bulatan biru tu.....
lepas tu dia akan layu macam bunga dalam bulatan oren tu (sebelum ni itulah step akhir sebelum gugur).....
then togel jerk batang bunga tu macam yang dalam bulatan merah tu.....
dan yang terkini, setakat ni baru 1 yang menjadi, bunga macam dalam bulatan putih tu.....

cantik x..... macam buah pon ada jugak, tapi ntah la, x tau nak describe camaner sebab xder pengalaman tanam kaktus kan..... tuan punya pokok pon x penah nampak bunga kaktus ni..... try google tapi x jumpa plak..... huhu




 ha..... kasi zoom sikit..... bunga pokok kaktus Mai.....
saaayang awak x boleh ketat2, sebab ada duri kan..... hihi

k, sekian


8 comments

September 12, 2013 at 8:27 AM

Alolo..cumelnye.. sbg tuan punya, mmg patut rasa teruja.. :-)

September 12, 2013 at 8:28 AM

E'EH MASZ...blog bertukar wajah yeak...cantik2...kite suke...polkadot lagi heheheeheh

masz ni mcm mak lieya laaa suke kaktus...senang nak bela katenyer....

September 12, 2013 at 8:38 AM

Kakak suka tapi itulah rumah kakak tak tanam kektus sebab tak ada ruang besar... Cantiklah Masz:)

September 12, 2013 at 8:55 AM

salam khamis
singgah pagi disini
apa khabar hari ini ?
:)

September 12, 2013 at 9:44 AM

wahh tumbuh lagi bunga...kite punya kaktus sekali je tumbuh bunga..selalunye kaktus kite akan tumbuh dahan baru...

September 12, 2013 at 9:58 AM

sis pon tak pernah tengok bunga pokok kaktus nih. pertama kali tengok.. hehehe

September 12, 2013 at 10:57 AM

comel la...kalu bunga tu kuar kn haruman ttu lg best ;-)

September 12, 2013 at 11:42 AM

memang sanggup memerhatinyerkan... memang nampak gak perbezaannyer...

Post a Comment