^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

24.9.13

Home » , , , , , , , » *shopping carpet di Nilai 3*

*shopping carpet di Nilai 3*


as salam,

 rentetan serita last weekend kami ke Taman Bukit Sendayan..... so balik dari sana pada Isnin tu kami ke Nilai 3..... alaaaaa tempat yang orang dah selalu pegi tu, nak shopping barang2 hiasan rumah tu..... walau kami dah 2  3 kali ke Sendayan, tapi x pernah pon menyinggah ke Nilai 3 tu..... padahal on the way jerk n kalau dari KL ni dekat jerk kan..... ujung minggu lepas, masuk je kereta nak balik dari rumah my Usu, aku terus cakap kat my dear Hubby ajak dia pi Nilai 3..... dia pon apa lagi, "bukak lah GPS",katanya..... itu tanda setuju lah tu kan..... hehe




pagi tu sebelum balik, sempat my dear Hubby memberi khidmat memasang rak kasut, ye lah my adik ipar dah kekurangan kudrat untuk buat kerja2 berat buat masa ni..... maka kami yang terdaya ni, tolong lah mana2 yang mampu.....

yang bestnyer kan..... dah nak siap pasang berskru bagai, tetiba nak pasang bahagian tingkat tengah tu ada pulak batang kayu kecil yang sepatutnya dipasang pada bahagian bawah..... padahal sebelum tu dah berkira2 dah skru kat mana nak pasang, punat ni kat mana nak cucuk..... makanya, dibuka semula semua bahagian untuk perbetulkan susunan skru n kayu yang sepatutnya.....maklumlah, dah lama x pasang rak, dah lupa dah..... itu alasan Hubby bila dia terpaksa buat kerja 2 kali..... x per lah, janji siap pasang kan..... hihi



ahah, pintu gerbang Nilai 3 yang tersergam indah..... erm, indah ker..... hehe
dah banyak bangunan baru yang dibina kat kiri kanan jalan..... last2 berpandukan GPS, kami pergi ke simpang hujung sekali..... jalan2 pusing2 survey2 x dapat nak pastikan nak parking keeta kat mana sebab semua bangunan lebih kurang sama jerk kan..... lagipon x der tujuan khusus pon kami ke sini..... so ronda ronda ronda..... last2 aku cakap, berenti je lah kat mana2 yang sedap mata memandang.....



terus hubby stop kereta kat celah lorong ni..... kat pintu gerbang Gate 2.....



time ni my lil princess Aisha tido, so terpaksa kejutkan dia untuk jalan2..... bangun2 terus mintak bawa bekal biskut Tiger pemberian Mak Su..... keluar dari kereta, terus tuju ke bumbung biru tu, cari tempat redup sikit sebab panas yang amat time kami sampai tu.....




sebelum sampai kat bumbung biru tu, kami singgah kat kedai ni..... Khyber Maju Wholesale & Retail..... macam best jerk kan sebab orang x ramai tapi sentiasa jerk ada orang masuk kedai ni..... so kami pon follow lah.....



 kononnyer nak tengok2 jerk..... maklumlah gaji lagi 2 minggu kan..... aku tengok Hubby dah belek itu, belek ini, tanya itu, tanya ini, keluar masuk, keluar masuk..... aku dah macam x sedap ati..... macam gaya nak membeli jerk Hubby aku nieh..... duit dalam dompet xder lah tebal mana kan..... jangan ambek yang bukan2 udah lah.....




memang banyak pilihan kat kedai ni yang merambangkan mata kami..... tu belum sampai gudang atau kedai2 besar kat situ lagi ni kan..... isk3, bahaya tul.....
ha, anak panah ijau tu adalah my lil princess Aisha, dia sendiri pi duduk kat situ sambil tunggu Papa pilih2, dia makan biskut Tiger.....
aku aim cermin besar kat belakang tu, tapi rasanya x muat kut kereta yang kami beli..... harga dia bagi RM55 tapi boleh kurang lagi..... karpet purple kuning tu RM170 tapi boleh kurang lagi.....

last2 setelah keluar masuk keluar masuk kan, macam yang aku rasa Hubby ambik 1 karpet n berbargain dengan pekedai tu..... dari harga RM65 Hubby dapat best price yang kena dengan bajet kami.....




karpet tebal tempat sembayang dalam bilik kami n tikar getah kartun untuk bilik Aisha..... murah bagi kami dengan RM65 kami dapat 2 barang untuk kami n Aisha.....



 suka lah princess tu dapat tikar princess untuk bilik dia kan..... tikar barbie tu seb baik dia x nak, aku pon x berkenan sebab patung dia tu.....

 lepas keluar dari kedai ni, pi simpan barang dalam kereta, kami pon teruskan ke tujuan asal ke bumbung biru tadi tu..... dapat lah tudung Aisha 2 helai..... Hubby ingat nak cari porch bag, tapi xder yang berkenan..... aku dian je la sebab duit dalam dompet dah nipis..... dapat beli air je untuk hilangkan dahaga..... alhamdulillah



k, sekian

7 comments

September 24, 2013 at 9:15 AM

wahh bestnyeee
akk x pernah sampai nilai nie
aduhaii bilelahh nak sampai kan .

September 24, 2013 at 11:13 AM

shopping kat nilai mmg heaven kan...

September 24, 2013 at 11:29 AM

cantik2

September 24, 2013 at 12:01 PM

eB rituh dh dekat dh ngan tmpt kursus tapi msh x pegi... x tau jln. he3

September 24, 2013 at 8:45 PM

comel2 ya karpet ni

September 25, 2013 at 9:43 AM

memang rambang amta kalu g sane
kan
rase sume nak beli heheh
salam perkenlana dari ida
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follow blog ni no669

October 10, 2013 at 12:32 PM

heheh saye penah smpai sini seklai je kak,tu pon taon lepas singgah jap nk tgk formula 1 tu,,tak sempat nk shopping sgt, ushar2 je time tu

sonok lah Aisha dpt brg die,kemain hepi lg tu,hihih

Post a Comment