^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

19.9.13

Home » , , , , , , » *jalan jalan Taman Bukit Sendayan*

*jalan jalan Taman Bukit Sendayan*

as salam,

 cuti 3 hari ari tu ingat x nak ke mana2, dok umah jerk sambil kemas umah..... hah hah hah, kemas umah la sangat khennn, nak kemas balkoni sebenarnya yang dah serabut n nak tukar2 pasu yang dah x muat tu.....

tapi kami dikhabarkan yang my parents nak datang TBS a.k.a Taman Bukit Sendayan, umah my Usu sebab nak melawat cucu mereka yang demam sambil melawat menantu yang accident ari tu kan..... Mak dari kampung dah calling2 pujuk kami ke sana untuk jumpa..... hikhikhik windu ngan kami lah tu.....

so, hari Sabtu lepas menunggu my officemate yang katanya nak datang tapi x kunjung tiba..... petang tu dalam pukul 6 petang, kami gerak ke Negeri Sembilan..... jalan agak jem kat Highway Plus Nilai - Seremban menuju selatan..... erm, biasalah cuti 3 hari kan, semua orang ambil kesempatan cuti cuti Malaysia.....

dalam pukul 8.00 malam kami sampai ke tempat tujuan..... lepas salam2 cium2 peluk2..... maka makan malam lah kami beramai..... syiok makan ngan mak ngan abah ni..... feeling lain walau bukan kat kampung halaman kan.....




 erm, kami siap bawa bekal nasi hujan panas + kurma ayam balance makan tengahari kat rumah kami..... my Usu sediakan nasi putih, ikan panggang, sayur kobis masak kicap..... alhamdulillah.....

 lepas makan, memasing lepak2 borak2.....

then esoknya kami jengjalan..... x tahu tempat tujuan, kami follow jerk tuan rumah kemana nak di bawa kami..... gerak 2 kereta..... kalau masa mereka ke rumah kami ari tu, dorang follow kami, masa kat sana pulak, kami follow dorang..... hihi.....




ha, see the arrow..... hajat nak ke situ lah..... tapi sebelum tu.....






makan dulu.....



 warung mak mah nasi ayam 1..... nak cerita lokasi dia kat mana, idok ler teman tau..... try lah google yerk kalu jumpe..... huhu




menu yang ada..... kedai ni jual untuk sarapan pagi..... makan tengahari (nasi campur n nasi ayam)..... makan petang (menu goreng2)..... not bad, aku ambik nasi putih + ikan keli sambal..... dia punye sambal memang meleTOP pedas gilerzzzzz..... my lil princess Aisha nak makan nasi ayam, bagi la kat dia, last2 bungkus bawa balik sebab x abis..... total makan kat sini rasanya x sampai RM40 untuk kami makan 7 orang..... x sempat kira bil, cik lan dah ambek sebab dia nak bayar..... hihi



oho, ni la tuan umah yang bawa kami jalan2 ari tu..... dan mereka jugalah yang belanja kami makan kat warung mak mah ni..... terima kasih cik lan..... 




kalu nak tau, warung ni bawah kepada Pejabat Baitulmal Daerah Port Dickson..... ha, boleh google kut tempat ni kat mana..... hikhikhik




lepas kenyang..... kami singgah ke Pasaraya TF Value-Mart kat PD Waterfront..... my Usu nak restok barang2 yang dah xder dalam peti sejuk umah dia..... kami follow jerk....



setel shopping, kami ke Pantai Cahaya Negeri pulak..... cuci mata..... hajat my Usu nak bawa kami ke Teluk Kemang kut tapi sampai ke satu round about tu ada polis jaga n tutup jalan nak ke sana.... mungkin ada function atau jalan ke sana dah sesak sangat dengan kereta + orang..... tempat peranginan n cuti panjang kan..... so u-turn lah kami cari port yang boleh masuk.....




cantik x pic kat atas tu..... hehe, tu salah satu aktiviti kami kat Pantai Cahaya Negeri.....
photoshoot pre wedding anniversary my parent kununnyer..... hiuhiuhiu.....

ada lagi pic photoshoot lain..... tapi dah penat menaip, nanti aku share kat entry lain pulak yerk.....

k, sekian

2 comments

September 19, 2013 at 3:18 PM

seronoknya

September 20, 2013 at 4:43 PM

akak time akak ke sendayan tu alin ada kt rumah..alin sampai sendayan ahad malam..isnin tu mmg lepak2 kt sendayan..

Post a Comment