^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

3.9.13

Home » , , , » *cerita outstation*

*cerita outstation*


as salam, 

entry sambungan hari Jumaat lepas..... eh, xder la sambungan sangat, cuma ada kaitan dengan entry tu..... ari tu cerita hotel, kali ni cerita jalan2..... haha, jalan2 la sangat..... xder lah nak cerita sangat, cuma nak share, aku outstation ke Terengganu last month = bulan Ramadhan..... mencabar sungguh nak ke rumah atau bengkel satu2 pengusaha kraf yang mengusahakan kain tenun songket.....

maka, janganlah mintak pengurangan yang rendah2 sangat dengan harga yang dijual kat pasaran tu ye kecuali produk tu adalah produk bukan Malaysian hand made..... eh, tetiba terpromote pulak..... hihi




memula, lalu celah lorong tepi rumah orang, laluan hanya muat untuk motor, kereta opis tinggal kat jalan luar.....



then lalu hutan ke dusun buah ke camtu lah dalam 150 meter.....




ha, baru nampak rumah yang dituju..... proses pembuatan produk samada dibuat di dalam rumah atau di bawah rumah yang tinggi tu.....


nasib baik jalan rumah ni elok n aku pakai flat shoe jerk..... dah tau dah kalu masuk2 kampung ni x yah la berangan nak ber heel2 sangat yerk, buat sakit kaki jerk..... ada jugak rumah yang kami pegi tu jalan dia naik turun bukit, jalan kaki yerk kengkawan..... ada jugak yang kena lalu dalam kawasan perkuburan..... tapi naik kereta lah..... hehe, rasanya yang betul2 tepi jalan besar tu boleh kira dari lebih kurang 20 buah rumah yang kami pegi, ada 2 ke 3 buah rumah jer..... yang lain semua kena susur jalan kecil baru sampai.....

tapi kami buat jugak kerja ni, nak beramah mesra dengan pengusaha kraf di bulan ramadan, bertanya masalah n cuba bantu mana2 yang perlu..... kalu datang bulan syawal, mesti dapat makan kuih raya kan..... macam kakak opis aku sorang lagi tu, meriah dia outstation time bulan Syawal, asek makan jerk..... hehe

k, sekian

8 comments

September 3, 2013 at 8:49 AM

best gak keje masz ade outstation bagai...lieya tak de...mereput ajek laa kat opis ni ekekeekek...

sonok gak outstaion masuk kg gini masz...pengalaman baru...dpt hirup udara kampung yg segar...

September 3, 2013 at 8:53 AM

indahnya kawasan kg

September 3, 2013 at 9:10 AM

Seronoklah bidang kuasa kerja Mas. Kalau kakak suka dapat outstation kerja macam ini. Best macam jenjalan makan angin aje:)

September 3, 2013 at 9:32 AM

mcm kt kg sy je tu ;-)

September 3, 2013 at 9:50 AM

terengganu kat area mane ni??

lya duk kemaman ni..

September 3, 2013 at 1:46 PM

waaa... untong aarrrr....

September 3, 2013 at 3:40 PM

@LYAfrina ni kat kuala terengganu lya.. kemaman staff lain pi.. hihi

September 20, 2013 at 3:55 PM

Bestnya suasana dipenuhi kehijauannnnn

Post a Comment