^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

12 October 2010

Home » » *Makna disebalik bunyi 'HON' kenderaan*

*Makna disebalik bunyi 'HON' kenderaan*


Inilah al-kisah tentang bunyi ‘hon’…

.
Kalau korang semua ingat hanya kuntuman bunga jer yang ada maksud disebaliknya, korang silap!!!

.
Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?

.
Percaya atau tidak…

.
Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.
.

.

.
Saya bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang. Please take note yer! hehe ?

.

1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “HAI” ?

.

2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI” ?

.

3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan) ?

.

1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan ?

.

2 x HON PANJANG - pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE” ?

.

4 X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap ;
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”

********************

hihi, senyum pagi



4 comments

October 12, 2010 at 11:35 AM

bunyi hon yg last tue kerap dgr...hahaha

October 12, 2010 at 11:56 AM

aduhai tersenyum intan pg nie..erm mmg yg last tue hari2 dengar lalu depan rumah..hhehehe...

October 12, 2010 at 2:23 PM

kt sini pun banyak sgt rest. mamak la..sampai taktau nak bezakan dah..huhu..tips ni berguna jugak ni..tQ! ^_^

October 12, 2010 at 3:24 PM

hmmmm good info... :)

Post a Comment