^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

13 October 2010

Home » » *Semoga mereka dilindungi Allah hendaknya, Ameen*

*Semoga mereka dilindungi Allah hendaknya, Ameen*

.
Panggilan haji
Telah tiba lagi
Menunaikan ibadah
Panggilan Baitullah
Tanah Suci Makkah
Ya Makkatul Mukarramah
Tanah Suci Makkah
Ya Makkatul Mukarramah
.
Malam subuh dan senja
Pergi ke Kaabatullah
Malam subuh dan senja
Pergi ke Kaabatullah
Sembahyang berjamaah
Tawaf saei dan umrah
Terdengar suara
( panggilan bergema )
.
" LabbaikAllah hummalabbaik
Labbaika la syarikala kalabbaik
Innal hamda wan niqmata lak
laka walmulka la syarika lak "
.
Tiba masanya kini
Wuquflah di Arafah
Terdengar sayup sampai
Tahmid tazkir dan tasbih
Putih bersih berseri
Abdi pada Ilahi
Terbayanglah di sini
Tempat berhimpun nanti
(tempat.. berhimpun... nanti)
.
Dari padang Arafah
Lalu ke Muzdalifah
Bermalam di Mina
Melontar tiga jumrah
.
Syarat rukun haji sempurnalah sudah
Mogalah ibadah haji mabrurah
(haji.. mabrurah...)
.
Masjidil Nabawi terletak Makam Rasul
Taman Raudhah tempat himpun doa
Padamu pinta Wahai Junjungan
Selawat dan salam mohon syafa'at
(Selawat dan salam mohon syafa'at.... )
.
Ya sofwatAllah....
.
Panggilan haji
Telah tiba lagi
Menunaikan ibadah
Panggilan Baitullah
Tanah Suci MakkahYa Makkatul Mukarramah
.
Lirik lagu Panggilan Kaabah oleh El Suraya
.
.
for
.

Umi n Abah

Insyaallah ari ni my MIL n FIL aka sampai kat umah aku, dorang akan transit kat umah aku sebelum bertolak ke Kelana Jaya untuk check in penerbangan ke Mekah jam 1.30 pg nnti untuk menunaikan ibadah haji buat kali kedua pada tahun ini..... Insyaallah

.

hikhik rasa cam bebaik lak aku nyer n3 ari ni.....

kebetulan aku nyer in-law yang 2 orang tu sume ader kat KL, so kami akan hantar Umi n Abah di Kelana Jaya malam nnti..... hm, dulu ms aku kat Johor cm dapat dok kat luar airport jerk coz x dapat nak masuk, terlalu sesak..... tu time antar jiran pi aji..... mak n abah aku lum berkesempatan lagi nak tunaikan haji..... insyaallah suatu ari nanti akan tertunai jugak..... ameen

.

.

dorang akan balik semula ke Malaysia dijangkakan pada 29 November 2010, semoga mereka berdua n sume yang berada di sana sentiasa dilindungi Allah hendaknya, Ameen



2 comments

Anonymous
October 13, 2010 at 12:42 PM

What's up, Sebast Here, I am exciting reading this joint I could definitely get involved here.

October 14, 2010 at 10:51 AM

alhamdulillah diberi rezeki utk pg kali ke dua..semoga kita juga akan diberi rezeki utk ke rumah ALLAH aminn..

Post a Comment