^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

26.10.10

Home » , » *Kejadian dua minggu lepas, baru nak cerita ari ni, tak pe kan?*

*Kejadian dua minggu lepas, baru nak cerita ari ni, tak pe kan?*

selamat pagi cikgu..... (gaya cerita upin ipin)
salam,
'
hm, macam biasa, bos xder kat opis ni, so sebelum mula kerja kena lah refresh mind dulu ngan wat karangan yang x payah nak antar kat cikgu sekolah, kan kan kan, cuma publish jerk, n ramai la cikgu2 samada yang dilantik atau cikgu yang melantik diri sendiri membaca..... hehe
'
actually, aku nak cerita pasal kejadian 2 minggu lepas yang sepatutnya akan berlaku lagi 4 minggu dari sekarang..... hm, aper kejadian tu..... adik aku (uteh) sepatutnya melangsungkan perkahwinan dia pada 27.11.2010, tapi telah diawalkan disebabkan MIL dia x berapa sihat..... so jadik la majlis nikah di awalkan pada 16.10.2010..... tapi majlis persandingan tetap pada tarikh yang sama.....
'
so, aku nak kongsi la sikit apa yang berlaku pada tarikh keramat 16.10.2010 lepas..... hehe, jemput cuci mata yerk.....
'
'
'
intro, ni adalah pelamin simpel untukmajlis nikah adik aku, Uteh, sendirian berhad tau..... korek jerk pape yang ader kat umah mak tu n pinjam langsir umah Kak Long..... so, jadik la macam tu rupenyer..... pasan x pokok bunga 2 batang tu, aku yang tanam tu tau, cucuk trus tumbuh bunga..... hihi
'
'
selit jugak my lil aisha, saje test camera hubby untuk majlis malam nnti.....
'
'
hah, mak andam terjun nak wat last touch up pada pelamin.....
'
'
petang sebelum majlis nikah, mak adakan kenduri doa selamat pada petang tu..... begitu gigih makcik2 kat area umah mak membaca Yaasin petang tu.....
'
'
rombongan pengantin lelaki sampai lebih kurang jam 9.30 malam untuk majlis nikah malam tu.....
'
'
adik aku, Uteh sedang di last touch up oleh mak andam sementara tunggu tok imam sampai.....
'
'
tok imam dah sampai, sume sudah bersedia, tapi sebelum mula..... isi borang dulu yerk.....
'
'
sesi serah wakil wali oleh abah kepada tok imam.....
'
'
dup dap dup dap, bismillahirrahmanirrahim,
Shaifuddin bin Zainal, aku nikah akan dikau dengan Izatul Rohayu binti Muhamad dengan mas kahwinnya RM..... tunai
'
'
alhamdulillah, sujud syukur setelah saksi mengeluarkan kata2 "SAH"
hm, nampak x adik aku dah pegang tisu..... terharu tu.....
'
'
sesi lafaz taklik dan serah terima hak oleh pasangan pengantin.....
'
'
selawat ke atas nabi tanda selesai sudah majlis.....
'
'
hah, menu malam tu..... nasi, ayam masak masak kicap, kari daging, sambal goreng, kek pisang, agar2 laici, kuih ape ntah yang bulat2 macam tart tu n air sirap + air teh-o.....
'
'
di sebalik tabir..... orang2 yang bertungkus lumus untuk majlis malam tu..... terima kasih semua.....
'
'
wajah ceria pasangan pengantin baru.....
'
'
sekian dulu, tapi belum tamat lagi tau, lpas ni nak kongsi sesi photoshoot yang kami wat sendiri laks..... tunggu next n3 yerk..... nak wat keje dulu
'
k, sekian




8 comments

October 26, 2010 at 10:34 AM

pengantin sgt cantek... slamat pengantin baru...

October 26, 2010 at 10:39 AM

alhamdulillah.. dah selamat....
semoga kekal hingga k akhir hayat..

October 26, 2010 at 10:53 AM

selamat pengantin baru buat kedua mempelai :)

October 26, 2010 at 11:44 AM

selamat pengantin baru untuk uteh n suami...amin

October 26, 2010 at 1:34 PM

mamaaerish@eb;

thanks, tu hasilkerja keras mak andam jugak.. hehe

October 26, 2010 at 1:34 PM

lyafrina;

insyaallah, ameen

October 26, 2010 at 1:34 PM

nadiah;

thanks ya..

October 26, 2010 at 1:35 PM

zaidah;

thanx kak zai..ameen

Post a Comment