^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

21 October 2010

Home » » *Alangkah baiknye kalau aku ada bendalah ni kat umah*

*Alangkah baiknye kalau aku ada bendalah ni kat umah*

alangkah baiknya kkalau sume benda ni kita boleh dapat kan, senang nak buat keja kat dapur.....
take a look at these
~senang nak check temperature daging tu dah cukup @ lum~

~ni kalu bagi kat tetamu suoh tuang air sndri pon x per kan..~



~jimat masa tuang air kalau ader teko cam nie~


~huh, so simple this tray, cool~


~tengok, siap ader tamplete lagi nak susun~


~kalu guna ni, kompem tea spoon xkan tenggelam dalam mug~



~sape yang suka makan spaghetti leh simpan benda ni kat umah~



~hah! x payah susah2 lagi nak ketuk2 botol sos kat meja kalu dah dekat nak abis~



~hm, senang ni kalu nak wat paceri nenas~



~ha, x payah gaduh2 carik pisau, trus lekat kat sudu~



~hm, lpas ni kurang la kerja doktor, dah xder suri rumah yang tercedera semasa memotong bawang @ daun bawang~



~tokey kuih boleh la wat kuih ngan aman tanpa perlu pi sinki untuk cuci tangan lpas pecahkan telur kan~



~hah, senang jerk nak biar minyak tu rata sekata dalam kuali x payah sukat2~


~cara mudah nak perah limau tanpa mengasingkan biji terlebih dahulu~


~ni paling best, x payah susah2 nak potong 2 epal tu nak buang biji~



~sweet corn, puding, nasi goreng cina~


~kemudahan bagi sesape yang suka ber BBQ~


~hah, guna fork sebelah kanan tu, kompem mee x kan terabur dah lepas nie~


~cetak daging burger home made~


~nyah kau biji ceri dari isinya..... trus masuk mulut, tapi kena cuci dulu yerk~


k, sekian


2 comments

October 22, 2010 at 8:35 AM

ya allah..best nyer brg-brg nih!!

October 22, 2010 at 3:12 PM

mmng best pun masz.. best sangat2! mudah kerja kite kat umah.

Post a Comment