^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

19.6.14

Home » , , , , , » bayar yuran penggal kedua di tadika

bayar yuran penggal kedua di tadika


assalamualaikum,


ahah, tadika pon dah macam universiti yerk..... ada yuran penggal ..... hihi
hari Ahad lepas, dah pon selesaikan bayar yuran tadika Aisha untuk penggal kedua nieh.....





sampai ke tadika, terus pi pejabat jumpa cikgu.....
jumpa guru besar, sekali dia terangkan perkembangan Aisha kat sekolah..... owh, ada pereksa setengah tahun ritu, tapi aku x tau nak baca keputusan report book dia..... kat tadika ni dia guna analisa M - Mahir / AK - Ada Kemajuan / PB - Perlu Bimbingan (kalu x silap)..... yang diukur adalah pembelajaran dalam BM, BI, BC (bahasa cina)

Alhamdulillah, untuk BM Aisha dapat banyak lah M untuk semua perkara tu kan, tapi untuk BI ngan BC tu sebahagian ada yang dapat AK, maksudnya sederhana lah..... n xder yang dia dapat PB..... maksudnya apa yang diajar kat tadika tu Aisha boleh terima.....

analisa adalah berdasarkan tulisan, ejaan, pemahaman, bacaan, kiraan, lukisan, keterangan gambar dan lain2 lagilah..... nanti dapat yang ujung tahun nanti bila aku dah faham, aku share kat sini ye..... untuk rujukan aku jugak nanti.....

kami juga diterangkan apa yang akan di ajar untuk semester ke dua nanti..... lebih kepada menulis n menyalin di papan hitam, sebagai persediaan untuk ujian masuk darjah1 katanya..... matematik pula lebih kepada kiraan duit dan jam..... moga2 Aisha boleh terima pembelajaran dengan mudah nanti..... inshaa Allah.....




kadar yuran untuk semester 2..... RM539.70..... termasuk yuran bulanan Jun & November..... disember x yah bayar sebab dah cuti sekolah kan.....


owh, masa penggal 1st ritu yang kertas periksa tu, BM Aisha dapat A, BI dapat B, BC dapat B..... hurm not bad la kan BC tu Aisha dapat B..... bila aku tengok balik kertas periksa tu, satu hapa pon aku x faham, sebab keseluruhan menggunakan bahasa cina, tapi mungkin kat tadika, cikgu ada bagitau apa yang perlu dibuat untuk jawab soalan tu kan..... tu yang Aisha boleh jawab.....
maklum, baru tahun ni Aisha masuk tadika ni, bebudak lain kebanyakkan dari umur 5 tahun dah masuk sini, so dorang dah boleh faham BC tu, tapi untuk Aisha yang baru tahun ni belajar..... erm, aku bangga dengan dia..... hihi




guru besar yang merangkap cikgu kelas Aisha cakap, dia ni senang untuk berkawan, cuma tumpuan dalam kelas kurang a.k.a suka berangan..... hahah, ikut baka sape la tu yerk..... huhu
cikgu cakap penggal ke dua ni, kalau Aisha masih banyak berangan, bukan berangan lah, aku rasa susah nak tumpukan perhatian dalam kelas..... cikgu nak tukar tempat duduk dia..... kau x kisah, cikgu buat lah apa yang terbaik untuk anak murid cikgu ye..... untuk kebaikkan dorang masa akan datang.....


lepas setel bayar yuran, Hubby cari barang opis dia..... lepas tu kami pi makan..... dah pukul 3 petang baru nak lunch..... dah menyanyi rap dah perut aku..... huhu





hari tu kami pilih makan kat Jom Western, AEONbig Wangsa Maju..... rasanya kali ni kali ke-3 kami makan kat sini..... maknanya makan di sini boleh diterima oleh tekak kami..... portion besar, makanan sedap, servis cepat, yang penting harga x mahal sangat..... hehe

 anak dara pakai baju pemberian rakan opis..... tq auntieAna, suka sangat Aisha dapat baju baru, 2nd hand sebenarnya, tapi kira baru lah kan.....

k, sekian

8 comments

June 19, 2014 at 8:53 AM

bleh tahan gak yuranya

June 19, 2014 at 9:44 AM

tengok total je dah telan air liur..hehehe..

June 19, 2014 at 9:44 AM

tengok total je dah telan air liur..hehehe..

June 19, 2014 at 11:39 AM

Dah settle baya yuran senang kan kak..lega dah..skokah danish boleh gak bayar ikut sem bokeh jugak bayar setahun terus tp laratbtak larat je ler nak membayo..akin tak mampu kak so alin bayar month per months..huhu

Part berangan tu sama mcm danish..suke berkhayal..kurang tumpuan..sama lar mcm danish..tak fokus..sabo je ler..

June 19, 2014 at 4:18 PM

uishhh.. boleh tahan jugak yuran penggal ke 2 yer. takpe lah... untuk anak kita maukan yg terbaik kan~

My Anis pon belom bayar lagi yuran pengggal ke 2 KAFA dia.. x de plak dpt surat kena bayar berapa. :)

June 20, 2014 at 9:34 AM

ehm mahal jugak yurannyer yerk.. untuk anak2kan.. tang berangantu isyh2 anak2 biasalahka... anak saya dulu cikgu kata suka tidur... ha.. ha..

June 20, 2014 at 9:53 AM

tu le masz...dah mcm anak masuk U jek kan siap ade yuran ikut penggal heheheeh...takpe laa, perlaburan tuk anak2...hope aisha berjaya dunia dan akhirat....

June 20, 2014 at 10:54 AM

murahla yuran bulanannya...
pendaftaran tuh lebih kurang ngan aerish & aed... esok2 part msk skolah plk kita ye? :)

Post a Comment