^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

24.1.14

Home » , , , » *sambal ke sate ke ayam ke*

*sambal ke sate ke ayam ke*


 assalamualaikum,




 menu kami di rumah Sabtu pagi minggu lepas.....
lempeng + sambal sate ayam

ada kakak tanya, sambal ke sate ke ayam ke.....
hihi
actually petang semalamnya aku bakar sate ayam..... bakar dalam oven sebab x mor asap memenuhi ruang rumah..... sate ayam tu ada lebih sikit jer..... nak bakar semula x berbaloi, so aku olah la jadikan sambal..... makan ngan lempeng.....

yang bestnyer lempeng tu still lembut walau dah sejuk n rasa sate masih lagi ada dalam sambal tu..... nyum3..... Aisha makan sampai bertambah2, seronok tengok dia makan.....
tapi dia makan lempeng tu cicah susu pekat la, bukan cicah sambal tu..... hihi

hah, kengkawan perasan x, entry aku minggu ni sume pasal makanan kan..... hihi, sebab cuti 3 hari tu kami x kemana mana pon, dok umah jerk, kuar pon cuma teman Papa pi tukar rim kreta jerk..... pehtu pi NSK Selayang beli bahan masak..... tu jerk..... so makanan je la yang aku boleh share kat sini..... hihi

untuk ujung minggu ni nak buat aktiviti ape yerk..... hajat nak setelkan bercucuk tanam kat tanah sekangkang kucing kat luar rumah tu..... harap2 menjadi..... amin

k, sekian

10 comments

January 24, 2014 at 8:56 AM

ya allah sedap nyer lempengggg!

January 24, 2014 at 10:07 AM

dah lama x makan lempeng. terliur!

January 24, 2014 at 11:15 AM

masz oiii kejam ni...dah lame tak buat lempeng nie...nanti lieya nak buat nak jugak laaa..sedap woo cicah sambal ....

January 24, 2014 at 1:31 PM

sedapnya lempeng tu dengan sambal.. :D

January 24, 2014 at 4:13 PM

lempeng, mmeg my feveretlah, mkn dengan apa pun sedap jer!

January 24, 2014 at 8:56 PM

trus lpr tgk gmbr..huhu

January 27, 2014 at 9:33 AM

hebat ... suka memasak ...aku ni jarang memasak .. nanti nk memasak balik sbb tgk bebudak tu klu mama yg masak dan suap kan mkn byk dr mkn kat kedai depa byk main2 je

February 2, 2014 at 1:32 PM

Akk..nak nak nak...hehe

February 4, 2014 at 3:13 PM

rajinnyer memasak.. nampak dari sinipun lempengtu memang lembut...

February 5, 2014 at 1:35 PM

Assalamualaikum.. nampak begitu menyelerakan... rasa teringin pula nk makn..

Post a Comment