^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

2.1.14

Home » , , , , , , » *mandi manda di Kolam KLCC*

*mandi manda di Kolam KLCC*


assalamualaikum,


erm, selain dari celebrate 5th birthday Aisha secara kecil2an kat rumah..... kami juga berhajat untuk bawa Aisha mandi manda di kolam..... puas jugalah anak dara minta bukakan kolam yang ada kat rumah tu untuk mandi kolam, tapi aku yang ada 'M' di badan ni, keluarkan macam2 alasan kepada anak dara untuk tidak keluarkan kolam dalam stor..... hehe

so, untuk tidak mengecewakan anak dara yang bersungguh2 nak mandi kolam, so kami decide untuk bawa dia mandi di Kolam KLCC yang x jadi awal tahun 2012 lalu.....free kan, so boleh lah..... hihi

hurm, kali ni jadi ker.....
jom layan.....

bismllahirrahmanirrahim.....
gerak dari rumah pukul 10.00 pagi.....
dalam kepala otak dok fikir untuk park yang kat taman dekat dengan Masjid Asy-Syakirin KLCC tu sebab dekat dengan taman dia kan macam tahun lepas..... lagipon, malas nak masuk dalam bangunan KLCC tu sebab mesti ramai orang.....
tapi bila sampai, baru teringat yang sekarang dah ada parking bertingkat kat area situ..... ok lah, jom kita parking.....



parking bertingkat betul2 depan hotel The Zon Residence.....
parking berbayar..... on that day (Sabtu), kami bayar RM5.00 untuk park selama 4 jam.....
detail bayaran x ingat sebab Hubby yang pi bayar, kalu aku yang bayar, kompem aku snap pic kadar dia kan..... hihi

dah parking..... ingatkan ada lah short cut jalan untuk ke taman KLCC tu, tapi harapan punah sama sekali sebab sekarang ni tengah ada construction di hampir keseluruhan kawasan taman tu.....



maka, berjalan lah kami melalui laluan pejalan kaki mengelilingi taman klcc tersebut.....
lepas melintasi Masjid Asy-Syakirin, terus lagi jalan dan jalan dan jalan lagi sampai lah nampak I-Setan KLCC.....

alhamdulillah.....
berpeluh jugak lah jalan kaki nak sampai ke sini.....
dah lah matahari tengah naik..... tapi sebab semangat nak happykan anak dara..... kami kuatkan kaki berjalan sampai ke tempat tujuan.....

sampai je kat KLCC, hati dah berbunga2 riang, lagi bunga dalam hati kembang mekar bila nampak kolam mandi tu x tutup..... alhamdulillah, so jom cari port paling best, n tukar baju.....
then.....
jom mandi!!!!!
eh, anak dara jerk mandi, Mama n Papa duk tepi kolam tengok jerk yerk.....
dan ingat, pelampung x dibenarkan di sini.....



x perlah, x der pelampung pon..... kolam ni cetek jerk.....
tapi yang penting Aisha sangat gembira mandi kolam.....
kalau ada kawan2 mesti lagi best.....



syiok tengok dia.....
lari sana, lompat sini.....
meniarap sana, terlentang sini.....
risau jugak takut jatuh kalau2 ada tempat yang licin..... tapi ok jerk aku tengok dia lari.....



sambil2 tu, pi kat air terjun tu untuk bersihkan diri.....
ingatkan dah siap, aku bawa lah towel untuk lap badan, tapi dia lari semula masuk dalam kolam.....
uhuh, x per la nak..... mandi puas2 ye, nanti nak kena tunggu bulan depan depan pulak nak jumpa kolam lagi..... hihi



kadang2 dia datang tempat kami bermadu asmara lepak untuk dapatkan air atau makanan.....
yang x tahan tu, ada ke dia mintak nak minum susu kat dalam kolam..... weh, mana boleh bawak susu dalam kolam..... pi mandi siap2 dulu, dah setel semua baru boleh minum susu..... tau



kami yang sedang bermadu asmara lepak kat bawah pokok.....
sambil tengok anak dara mandi.....



sambil makan bekal nasi goreng n keropok goreng..... air?
air mineral jerk bawa dari rumah..... hehe



view kolam KLCC



view kolam KLCC the other side

agak dah 1 jam Aisha mandi kolam, n dia pon dah puas..... so bersihkan diri jap kat air terjun kat atas tu, n jom tukar uniform lain.....
lepas tu, kita ke Taman Permainan KLCC pulak.....



cuba untuk balance kan badan kat titian besi tu.....
Papa jadi trainer..... hehe



yeay!!!!! dah nak sampai.....
peace yo!



hah.....
ingat bas ni?.....
pada kengkawan yang follow aku dari 2 tahun lepas, mesti ingat entry aku pasal bas ni kan.....
hehe,  tapi bas ni dah xder stereng la pulak sekarang..... huhu

erm, hampir kesemua permainan kat sini Aisha naik, maklumlah, budak2 semua tengah syiok mandi kolam..... kat taman ni adalah dalam 3 4 orang kanak2 yang main..... ada jugak pasangan yang tengah buat photoshoot pre-wed kut..... kami xder la kacau.....
janji dapat layan Aisha naik turun alat permainan kat sini, dah lah kan.....
Papa la yang rajin layan, aku pantang jumpa tempat duduk, memang punggung ni nak melabuh jerk la..... hihi

 lepas dah anak dara puas main..... erm, actually x puas lagi dia main, tapi mak pak yang x larat dah..... huhu
kami ajak Aisha masuk dalam KLCC untuk cari kesejukan.....



sebelum tu, layan air pancut menari depan KLCC dulu.....
wah, teruja betul Aisha time ni..... aku pon seronok bila tengok dia seronok..... kalau kami x paksa dia untuk jalan, mau dia dok terpaku jerk tengah panas tu tengok air pancut menari tu.....

jalan2 kat dalam KLCC (x der gambo sebab dah malas), ingat nak cari makan, tapi semua tempat pon penuh orang..... nak masuk Petrosains pon penuh orang..... maklumlah cuti sekolah kan..... masa kat sini baru aku tau, nak masuk Petrosains ni ada waktu yer..... masa kami sampai tu dalam pukul 2.15 petang, tiket kaunter open untuk pembelian tiket, tapi kena tunggu waktu masuk pukul 3.30 petang punya..... macam nak tengok wayang pulak ada masa2 gitu.....


erm, nak tunggu, macam lama sangat, perut dah lapar, kaki dah penat..... so kami decided balik je lah.....
x per, Papa dah janji nak datang lagi ke Petrosains ni, time bukan cuti sekolah, harap2 orang x seramai ini..... so kami boleh belajar sama2 Aisha dengan tenang.....

time balik, sekali lagi kami menempuh perjalanan yang mencabar macam masa datang tadi.....
huh huh huh
time ni Aisha dah minta dokong sebab penat, so Papa lah hero kami..... hehe

sampai kat parking, seb baik ada vending machine jual air, masuk duit RM2.00, tekan butang, gedegang!! air jatuh kat bawah.....
"Ahhhhh leganyaaaaa....." kata Aisha
hihi

so, bayar parking (guna Autopay machine) n jom keluar cari tempat makan n balik rumah.....



dalam kereta, Aisha dah tidur keletihan..... dah x cari susu dah time ni.....

sampai ke tempat makan pilihan kami (x der gambar)..... parking, order, makan, x habis makan, bungkus bawa balik rumah, n rehat.....

apa pon, hari ni adalah hari yang aku rasa puas hati sangat..... sebab dah bawa Aisha mandi kolam, walau sekarang ni kan macam2 penyakit yang datang kan, aku tawakal jerk, dan alhamdulillah, setakat hari ni, Aisha sihat n moga terus sihat hendaknya.....

lepas ni, fikir untuk Aisha masuk tadika baru pulak next week..... macam mana lah yerk..... moga2 semua berjalan dengan elok dan baik.....



last but not least.....
ini pic Aisha kat taman KLCC sebelum kami balik.....
sweet..... tapi Aisha dah susah nak tengok kamera bila di ambil gambar.....
nak posing2 tapi dia yang x nak sebab guna S2 jerk, kalu guna incikNik dia ok jerk posing2.....
hurm, rindu ngan incikNik..... huhu

k, sekian


 pssst : nak cari swimming suit yang x seksi untuk Aisha.....

4 comments

January 2, 2014 at 8:23 AM

thanks dgn info dan gambar2 yg cukup cantik.tak sempat ke KL balik kg ritu.

January 2, 2014 at 10:43 AM

salam
singgah pagi
sory x sempat nak komen banyak bz day

January 2, 2014 at 11:19 AM

seronok aisha dpt mandi pool....tertunai hasrat die hah heheheeh...budak2 ni mmgsenang nak tackle kan masz..bawak pi main air sure seronok lah die.....

tak ramai pun lieya tgk tu...seronok laa org tak sesak mcm biase tuh....

February 1, 2014 at 3:42 PM

salam ziarah blog..
terima kasih tulis cerita ni.. ingat nak bawak anak2 jalan2 sini hari ni..

Post a Comment