^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

16.1.14

Home » , , , , , » *jalan jalan @ Taman Tasik Ampang Hilir*

*jalan jalan @ Taman Tasik Ampang Hilir*


assalamualaikum, 


erm, sempena cuti pendek satu hari selasa lepas, kami pi jalan2..... alah, jalan dekat2 jerk..... dalam selangor jugak..... terlanjur aku nak jumpa supplier kat area Tesco Ampang tu, ondaway balik rumah, singgah lah satu tempat ni.....

jom jalan2.....


Taman Tasik Ampang Hilir.....

dah banyak kali dah nampak dari highway MRR2, setiap kali balik dari jumpa supplier kat Tesco Ampang tu, maka ternampaklah tasik ni..... tapi Hubby x tau jalan nak masuk ikut mana..... tapi hari tu kami redah jerk, sebab anak dara dah merajuk kami x bagi dia main kat playground dalam Tesco yang berbayar tu..... hihi mak kedekut tengah berjimat ni nak, maka semua bende yang berbayar kena catu n kalau boleh elak, harus dielakkan ye..... hehe

 so, dah redah tu, alhamdulillah jumpa pintu masuk.....




x der la besar sangat tasik ni..... tapi jenuh jugaklah kami round keliling n kena pusing balik sebab x der jalan yang menghubungkan sekeliling tasik..... itu satu kelemahan tasik ni, sebab kalu kat Taman Tasik Titiwangsa kita boleh jalan keliling tasik sampai tempat memula kita start, tapi kat sini x boleh lorrr.....



pose sikit sebelum kita jalan2.....



papa tunjuk turtle kat Aisha..... bulat mata anak dara mencari turtle yang hanya nampak kepala dalam air tasik yang kaler ijau tu..... hihi



sweet moment.....
sebelum pic ni di snap, Aisha jalan ngan aku, cepat2 aku cakap ngan dia..... "Aisha, pi jalan ngan Papa, pegang tangan tau"
"baik Mama"..... terus Aisha berlari dapatkan Papa n jalan pegang tangan.....
kalaulah masa ni ada incikNik kan best..... haha kalu pi jalan2 mesti ingat kat incikNik yang tersimpan elok dalam akuarium kedap udara dia tu..... bila la nak guna khidmat dia lagik yerk..... last guna masa pi Bukit Fraser tahun lepas.....




ini apa yerk..... stadium tertutup kut..... orang yang selalu datang sini mesti tau kan.....



playground..... ofkos kena ada..... kat tasik ni ada 2 port playground, yang ni kat tepi stadium macam kat atas tu, n lagi satu dekat ngan gerai makan.....



ha, ni lah gerai makan yang ada..... dekat ngan toilet n surau yang hanya ada di sini..... ye lah, tasik x besar sangat kan, so kemudahan pon terhad kat sini..... ni kira centre tasik lah..... dah survey kedai apa yang ada kat sini tapi x singgah pon, sebab time ni dah nak dekat maghrib..... tapi lain kali boleh datang sini, nak try makan kat gerai asam pedas..... macam best jerk..... 'lain kali' tu ntah bila yerk..... hihi inshaa Allah satu hari nanti.....



another view of tasik.....


last tuan tanah n suami tercinta.....
anak dara pi main kat playground, mak pak dok melepak atas rumput sambil layan snap2 dengan s2..... hihi

ok, dah jumpa satu lagi tempat rekreasi untuk keluarga..... sesiapa nak datang, dipersilakan, open to public n free of charge..... haha, macam YB plak promote tempat ni.....

k, sekian

5 comments

January 16, 2014 at 8:36 AM

bestnya jalan2

January 16, 2014 at 8:51 AM

ok gak suasana die kan masz....tak ramai org yg tahap serabut....sonok gak jalan2 amik angin petang gini....

lieya suke gile pic berdua jalan ngan ayahnye tu...sgt sweet....nampak anak daddy nye tuh....

January 16, 2014 at 9:24 AM

byk kali lalu kt situ tp x penah sggh...sbb bla smpi kt area tu mesti jammed!!!

January 16, 2014 at 2:57 PM

best jugak yer..
bersantai petang2 sambil layan anak2 main playground.

Kalo kt tasik shah alam orang sentiasa ramai. anak2 nak main pon kena tunggu giliran.

January 17, 2014 at 12:46 PM

besnya... tenang dan damaiii ja (^___^)

Post a Comment