^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

27.10.10

*Sambung cerita semalam, pasal photoshoot opocot!!*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
yuhuuuu!, macam biasa sebelum mula kerja, ekceli dah mula dah..... tapi keje ari ni nak wat kertas kerja, so kena carik idea dulu..... carik idea ngan wat n3 dulu..... hehe boley gitu.....
'
so, moh ler kite cuci mate ngan aktvt photoshoot yang kami wat sendirian berhad (tanpa photographer profesional) ms majlis nikah adik aku, Uteh, last 2 week..... sesi di buat lepas majlis selesai n sume tetamu dah balik..... kami paksa suami Uteh tunggu untuk sesi photoshoot opocot! yang kami adakan secara main2.....
'
take a look ya.....
'
'
ikatan cinta termerterai dengan serahan mas kahwin sebanyak RMxxx.....
'
'
acara batal air sembahyang dengan menyarungkan rantai tangan.....
'
'
potong pulut kuning la pulak..... keke kami simpa untuk majlis persandingan ujung bulan 11 nnti.....
'
'
MERDEKA!!!!! hikhikhik sape la yang merdeka ni kan?.....
'
'
isk, bunga tu nampak cam terapung la pulak kan..... nak kena ejas balik nie.....
'
'
renungan manja (hm, manja ke gatai...) oleh kedua mempelai.....
'
'
kau kunci cinta ku, di dalam hati mu..... chewah.....
'
'
tarik, tarik..... nak bawak anak dara orang pi maner tu?????
'
'
pic x edit..... fresh from camera my hubby, click by my 'runcing' finger..... ahaks
'
'
dua orang kareografer tengah ejas pose yang terbaik untuk perantin.....
'
'
menjeling menjeling ku bertentang..... gambar tanpa edit.....
'
'
ala tomei tomei aisha..... nak tolong betulkan selendang mak Uteh yerk.....
'
'
rose putih 3 kuntum..... curik jap dari hantaran dari pihak lelaki..... hehe
'
'
renungan dari seorang isteri yang ditinggal suami selepas majlis akad nikah.....
'
'
'
banyak lagi gambar lain..... tapi dah nak mula kerja ni, lagipon x edit lagi.....
insyaallah kalu sempat, akan dikongsi di lain masa.....
'
'
kerja, kerja
'
k, sekian


26.10.10

*Kecantikan Lelaki, Kegagahan Wanita*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
pepetang (harap2 DBP x marah ngan istilah ni yerk) ni nak kongsi apa yang diceritakan oleh DR. HM Tuah dalam artikel bertajuk "Banyak Untung Kalau Kenal Lelaki"
'
'
********************share here********************
Kecantikan Lelaki
'
Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik adalah: -
'
1) Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan
2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran
3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun
4) Lelaki yang selalu tenang dan lapang dada
5) Lelaki yang sentiasa baik sangka
6) Lelaki yang tak pernah putus asa
'
Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.
'
'
'
Kegagahan Wanita
'
Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan.
'
Perempuan yang gagah adalah: -
'
1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar dipenuhi segala keinginan
'
Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.
'
'
'
********************renungkan********************
'
k, sekian
'

*Kejadian dua minggu lepas, baru nak cerita ari ni, tak pe kan?*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
selamat pagi cikgu..... (gaya cerita upin ipin)
salam,
'
hm, macam biasa, bos xder kat opis ni, so sebelum mula kerja kena lah refresh mind dulu ngan wat karangan yang x payah nak antar kat cikgu sekolah, kan kan kan, cuma publish jerk, n ramai la cikgu2 samada yang dilantik atau cikgu yang melantik diri sendiri membaca..... hehe
'
actually, aku nak cerita pasal kejadian 2 minggu lepas yang sepatutnya akan berlaku lagi 4 minggu dari sekarang..... hm, aper kejadian tu..... adik aku (uteh) sepatutnya melangsungkan perkahwinan dia pada 27.11.2010, tapi telah diawalkan disebabkan MIL dia x berapa sihat..... so jadik la majlis nikah di awalkan pada 16.10.2010..... tapi majlis persandingan tetap pada tarikh yang sama.....
'
so, aku nak kongsi la sikit apa yang berlaku pada tarikh keramat 16.10.2010 lepas..... hehe, jemput cuci mata yerk.....
'
'
'
intro, ni adalah pelamin simpel untukmajlis nikah adik aku, Uteh, sendirian berhad tau..... korek jerk pape yang ader kat umah mak tu n pinjam langsir umah Kak Long..... so, jadik la macam tu rupenyer..... pasan x pokok bunga 2 batang tu, aku yang tanam tu tau, cucuk trus tumbuh bunga..... hihi
'
'
selit jugak my lil aisha, saje test camera hubby untuk majlis malam nnti.....
'
'
hah, mak andam terjun nak wat last touch up pada pelamin.....
'
'
petang sebelum majlis nikah, mak adakan kenduri doa selamat pada petang tu..... begitu gigih makcik2 kat area umah mak membaca Yaasin petang tu.....
'
'
rombongan pengantin lelaki sampai lebih kurang jam 9.30 malam untuk majlis nikah malam tu.....
'
'
adik aku, Uteh sedang di last touch up oleh mak andam sementara tunggu tok imam sampai.....
'
'
tok imam dah sampai, sume sudah bersedia, tapi sebelum mula..... isi borang dulu yerk.....
'
'
sesi serah wakil wali oleh abah kepada tok imam.....
'
'
dup dap dup dap, bismillahirrahmanirrahim,
Shaifuddin bin Zainal, aku nikah akan dikau dengan Izatul Rohayu binti Muhamad dengan mas kahwinnya RM..... tunai
'
'
alhamdulillah, sujud syukur setelah saksi mengeluarkan kata2 "SAH"
hm, nampak x adik aku dah pegang tisu..... terharu tu.....
'
'
sesi lafaz taklik dan serah terima hak oleh pasangan pengantin.....
'
'
selawat ke atas nabi tanda selesai sudah majlis.....
'
'
hah, menu malam tu..... nasi, ayam masak masak kicap, kari daging, sambal goreng, kek pisang, agar2 laici, kuih ape ntah yang bulat2 macam tart tu n air sirap + air teh-o.....
'
'
di sebalik tabir..... orang2 yang bertungkus lumus untuk majlis malam tu..... terima kasih semua.....
'
'
wajah ceria pasangan pengantin baru.....
'
'
sekian dulu, tapi belum tamat lagi tau, lpas ni nak kongsi sesi photoshoot yang kami wat sendiri laks..... tunggu next n3 yerk..... nak wat keje dulu
'
k, sekian




25.10.10

*DIFFICULT QUESTIONS AND INTELLIGENT ANSWERS!*

0 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam pepagi sebelum mula kerja..... sesekali wat n3 dalam bahasa inggeris pon ok gak kan, leh improve english kita kan..... tp n3 ni aku kopi n pasta dr email jerk..... hehe, tapi x per kan, yang penting, leh baca n faham apa yang nak di sampaikan..... so, check it out ya!!.....
**********n3 in english**********
1st story:
Question and the Answer given by Candidates, oh sorry they are IAS (Indian Administrative Services - THE most difficult examination in India. Candidates are graduate Officers now.)


Q. How can you drop a raw egg onto a concrete floor without cracking it?
A. Concrete floors are very hard to crack! (UPSC Topper)
Q. If it took eight men ten hours to build a wall, how long would it take four
men to build it?
A. No time at all it is already built. (UPSC 23 rd Rank Opted for IFS)
Q. If you had three apples and four oranges in one hand and four apples and
three oranges in the other hand, what would you have?
A. Very large hands.(Good one) (UPSC 11 Rank Opted for IPS)
Q. How can you lift an elephant with one hand?
A. It is not a problem, since you will never find an elephant with one hand.
(UPSC Rank 14 Opted for IES)
Q. How can a man go eight days without sleep?
A. No Probs, He sleeps at night. (UPSC IAS Rank 98)
Q. If you throw a red stone into the blue sea what it will become?
A. It will Wet or Sink as simple as that. (UPSC IAS Rank 2)
Q. What looks like half apple?
A. The other half. (UPSC - IAS Topper)
Q. What can you never eat for breakfast?
A. Dinner.
Q. What happened when wheel was invented?
A. It caused a revolution.
Q. Bay of Bengal is in which state?
A. Liquid (UPSC 33 Rank)

****************************************
2nd story:

Interviewer said "I shall either ask you ten easy questions or one really difficult question. Think well before you make up your mind!"
The boy thought for a while and said,"my choice is one really difficult question."

"Well, good luck to you, you have made your own choice! Now tell me this".
"What comes first, Day or Night?"

The boy was jolted into reality as his admission depends on the correctness of his answer, but he thought for a while and said, "It's the DAY sir!"

"How" the interviewer asked,

"Sorry sir, you promised me that you will not ask me a SECOND difficult question!" He was selected for IIM!
**********thank you**********
dah, pi buat keje memasing.....
k, sekian

22.10.10

*dah petang2 ni rasa windu la kat budak tecik ni.....*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
dah petang-petang ni, nak ujan lak kat luar tu..... sejuk tol la opis aku skrg nie..... grrr grrr
rasa cam nak balik umah nak peluk dak tecik tu kuat2.....
best nyer.....
nak wat ilang windu, tgok je la pic aisha yang tengah lena diulit bantai.....
hehe
**so sweet my lil princess aisha tido**

**ala tomei tomei anak mama nie tido**

**si puteri nyenyak beradu**

k, sekian



21.10.10

*Alangkah baiknye kalau aku ada bendalah ni kat umah*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
alangkah baiknya kkalau sume benda ni kita boleh dapat kan, senang nak buat keja kat dapur.....
take a look at these
~senang nak check temperature daging tu dah cukup @ lum~

~ni kalu bagi kat tetamu suoh tuang air sndri pon x per kan..~



~jimat masa tuang air kalau ader teko cam nie~


~huh, so simple this tray, cool~


~tengok, siap ader tamplete lagi nak susun~


~kalu guna ni, kompem tea spoon xkan tenggelam dalam mug~



~sape yang suka makan spaghetti leh simpan benda ni kat umah~



~hah! x payah susah2 lagi nak ketuk2 botol sos kat meja kalu dah dekat nak abis~



~hm, senang ni kalu nak wat paceri nenas~



~ha, x payah gaduh2 carik pisau, trus lekat kat sudu~



~hm, lpas ni kurang la kerja doktor, dah xder suri rumah yang tercedera semasa memotong bawang @ daun bawang~



~tokey kuih boleh la wat kuih ngan aman tanpa perlu pi sinki untuk cuci tangan lpas pecahkan telur kan~



~hah, senang jerk nak biar minyak tu rata sekata dalam kuali x payah sukat2~


~cara mudah nak perah limau tanpa mengasingkan biji terlebih dahulu~


~ni paling best, x payah susah2 nak potong 2 epal tu nak buang biji~



~sweet corn, puding, nasi goreng cina~


~kemudahan bagi sesape yang suka ber BBQ~


~hah, guna fork sebelah kanan tu, kompem mee x kan terabur dah lepas nie~


~cetak daging burger home made~


~nyah kau biji ceri dari isinya..... trus masuk mulut, tapi kena cuci dulu yerk~


k, sekian