^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

15 April 2010

Home » , » *Suke Dalam Duke-bukan highway DUKE*

*Suke Dalam Duke-bukan highway DUKE*

Rsnye da lame Aisha x kena seseme n batuk, tp ari nie da msuk 6 ari Aisha kena seseme n batuk skkali gus, biasenyer seseme jerk, mgkin coz kat umah pngasuh Aisha ader bbudak yg kn jngkitan nie...tu yg Aisha x bbaik lg, smpai umi Aisha (pngasuh) pon kn btuk2 skrg nie...

Tp aku rs btuah sgt dpt anak yg snang mkn ubat, mmg dr dulu dia suke mkn ubat klinik, mgkin coz knak2 nye ubat manis, aku pon suke gaks, hehe.. cm mula2 nak bg ubat ari tur aku tslah step, smpai nangis2 Aisha nak mkn ubat, nsib baik moksu Aisha peringat kat aku yg bg bbudak mkn ubat kn yg sedap dulu, tq usu...

So sjak ari tur aku xder mslah bg Aisha mkn ubat...

Kali nie Aisha kn mkn 2 jnis ubat, doktor bg ubat seseme ngan ubat batuk, ubat seseme manis kaler pink n ubat batuk kaler coklat rs cam ubat batuk org dewasa tp cair ckit...
Aisha msih mkn gn picagari, lgpon doktor da bg, so aku gune jer arr, kalu mkn scout emulsion Aisha mkn gn sudu jerk, tu pon Aisha minat gaks... so stiap ubat Aisha kn abiskan 2ml... kn bg Aisha ubat kaler pink dulu...


Hehe, ni arr Aisha biler da abis mkn ubat.. muke dia relax jerk, siap mbik picagari dr tgn aku n bwk gi dpn... hm, rsnyer kalu aku x tarik dr mlut dia maunyer digigit smpai pcah picagari tur... tp ok gaks coz stiap kali pi jmpa doktor, akan dpt yg baru... da byk rsnyer koleksi kat umah tur...
Hm, tslit gambo Aisha ms kami pi pusat P1wimax coz nak pulangkan modem kat diorang ari Sabtu lpas... time nie pon Aisha da mula mnunjukkan tanda2 nak seseme, tu yg sruh snyum pon dia x brape nak... cam kn pakse jerk dok atas krusi tur... cian anak mama...

Crite psal P1 nie, hm, mlas arr, wat skit ati jerk.. asi keje xder coverage jerk... last2 kami mbik kptusan pulang blik ke center dia, nsib baik x kn charge pape coz tpt kami mmg ader mslah coverage... bru 2 bln kami pkai, tp mmg x brape ok.. so skrg kami gn celcom broadband, Alhamdulillah ok ckit...
Leh arr mama Aisha bkak tenet kat umah....hehe

5 comments

April 15, 2010 at 8:00 PM

ish siannyer aisha..xsmpai hati tgk teringat plak ms danish demam last week..aisha demam x? Last week danish demam je xplak selsema ngan batuk..sian bdk2 xreti hembus ingus..pandai aisha mkn ubt. Btul 2 kak,mk alin pun bgtau bg ubt yg manis dulu br yg pahit..bgskn kak bg bdk2 mkn scout,danish pun suka..hope aisha cept shat..

April 15, 2010 at 10:46 PM

sian die x sihat ye yang..

baiknye die ye.. pandai makan ubat.. fatin, sangat lah susahnye nk makan ubat.. nangis x igt dunie..

April 16, 2010 at 10:20 AM

alynn: Aisha x laks dmam, cm seseme ngan batuk jerk... dia da pndai hembus da tp x kuar ingus pon, kuar angin jerk.. haha

chugie: hehe msti susah kan kalu nak bg ubat kat fatin camtur... Aisha ms mule2 dulu pon siap guling2 lg kat lntai nak sorok muke... isk perangai bbudak, mcm2...

April 16, 2010 at 6:00 PM

get well soon my dear..bagus Aisya makan ubat..good girl.Humaira susah betul nak bagi mkn ubat, kalau bagi mcm askar jepun kena dera..

April 17, 2010 at 9:34 AM

tq..hehe Aisha dulu camtur gaks... tp start mkn scout emulsion, dia da ok da mkn ubat... tp kalu ubat tu x sdap, susah gak dia nak mkn, ikut mama dia kut... hehe

Post a Comment