^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

28.4.10

Home » , » *Kesian Anak Mama*

*Kesian Anak Mama*

Sdey x bace tajuk nie... xder arr sdey sgt kan... ari nie aku lmbt msuk opis.... nape??
Aku ngan hubby bwk Aisha pi kinik... nape?
Aisha batuk ngan seseme... truk gak stat mlm tadi, smpai Aisha benafas pon bbunyik...
Dari pkul 2 smpai 4 am Aisha x dpt tido coz asik batuk jerk.... mgkin coz susah nak nafas... pg tadi pkl 6 kami bgun nak pi keje, Aisha pon bgun gak...


Td pepagi sblum pi keje, aku ngan hubby mbik kptusan utk bwak Aisha pi kinik, memula hubby ckp nak pi ari jumaat coz jumaat tu kami mbik cuti, tp aku x leh sabo da.. rsnyer kalu blh tgh mlm td lpas Aisha muntah n xnak tido, aku nak ajak hubby pi kinik, tp kesian laks aku tgk dia yg bru jerk tido... so aku sabokan ati n try pujuk Aisha yg asik batuk n nangis2 manje gitu kat atas riba aku dlm bilik... (hubby tido luar coz panas).


Anak mama yg suke tesengeh nie... cian mama tgok Aisha, sdey ati nie, mcm2 bnde x baik yg berlegar2 dlm pkiran... Nauzubillah
"Ya Allah, mohon dijauhkan perkara yg buruk2 kpd anak mama nie..."

Ms kat kinik, lpas Doc. cek, Aisha kn msuk gas... time nie mama rs cam nak nangis jerk sm ngan Aisha biler Aisha meronta2 x nak pkai corong gas tur... tp nurse ckp anak mama nie baik coz dlm 5 mnit lpas tur Aisha da diam da... kalu bebudak lain ader yg smpai abis time pon x abis lg nangis diorg...



Time nie anak mama da mula slesa ngan corong gas yg mlkat kat idung tur.. tp debar kat ati mama x abis lg coz lpas nie nak kn jumpa Doc. smula... x tau aper yg Doc. akan ckp nnti...




Alhamdulillah, Doc. ckp anak mama stkt nie ok jerk, tp tkut jgk kn lelah/asma (aku ngan hubby xder pnyakit tur, tu yg Doc. x risau sgt)... so Doc. cm psan kalu nafas Aisha msih x ok dlm 6-8 jam lpas nie, kn msuk gas lg...
"Aisha ok kan?"



Hikhik, anak mama pon same2 ikut mana kat kaunter farmasi tggu ubat yerk.. nsib baik papa pgang tgn, kalu x ntah kemana la Aisha lari, Aisha da sihat da time nie kan...
"Anak mana da blh senyum..:)"



Isk, papa smpat posing dpn kinik lg ngan Aisha, mana mama???
"Mama kn snap pic la sayang....uhuk uhuk"




Nie arr koleksi ubat Aisha yg bru dpt pg tadi... slalu pling byk pon Aisha dpt 2 jnis ubat jerk...
"Xper, anak mama suka mkn ubat kan... nnti biar cpat smbuh..."



Plus corong utk gas, pihak kinik bg utk stanby biler Aisha perlu lg utk pkai...
"InsyaAllah, anak mama da x perlukan lg da bnde nie kan... "



Ha!!! aper lak nie?.... time slip utk aku ngan hubby yg dtg lewat... thanx a lots Dr. Razlan n Klinik Pusrawi's family 4 da services...



InsyaAllah, anak mama akan ceria smula spt slalu yerk...
"Sayang Aisha, mmuah!!"



9 comments

April 28, 2010 at 2:42 PM

x saba nak balik keje, nak tgok prkmbngan n jaga Aisha...

April 28, 2010 at 3:41 PM

alahai siannyer..sama geng larr ngand anish kt umah turr..ngah batuk n selsema dr hr jumaat lepas..esok lau still selsema ngan batuk alynn kena bwk danish g klinik smula..aduhh biar kiter yg xshat jgn anak terseksa rasenyerr..

April 28, 2010 at 4:33 PM

siannye aisha.. xpe, sabar k.. kene bg ubat ikut time.
insyallah dia akan sembuh secepat mungkin..

April 29, 2010 at 9:03 AM

adakah disbbkn setiap masa kene kipas je... huhu takot

April 29, 2010 at 1:01 PM

alynnz: sabar yer lynnz, kita same2 doa yg terbaik utk anak2 kita...

chugie: insyaAllah, harap2 cam tur arr..

fiezah@usu: x jgk, maner ader kn kipas jerk, abis yg beraircond 24 jam tur camner laks...isk

April 29, 2010 at 1:29 PM

salam menziarah...cian nye aisha..kna pakai corong gas tu..

*jom laa ke blog saya ye

April 30, 2010 at 8:35 AM

alololo...sian nyer aisys....x pew..aisya kn kuat..unty doakn yg baik2 saje k...

April 30, 2010 at 11:38 AM

siti: tu arr cian kat aisha, ziarah?? tunguuuu

April 30, 2010 at 11:39 AM

lylie: tq unty lylie....hm, adiah utk aisha dr tpt tinggi xder ker unty? hehe

Post a Comment