^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

26 April 2010

Home » , » *Sayang Mama Nak Pi Mana Nie??*

*Sayang Mama Nak Pi Mana Nie??*

Isk, lpas ujung minggu kalu xder n3 psal jenjln mmg x sah, so nie smlm punyer criter psal Aisha yang da x sabo nak drive.. hehe bakal pemandu F1 la kut nie...
Actually smlm jenjln pi jmpa Abang Ngah dr Johor yg dtg cni coz bawak bebudak INSTEDT wat pameran kat karnival NLKO kat Stadium Malawati smpena plancaran Persatuan Adat Negeri Selangor skali... pi saner x tau lak ader pasar tani, smpai da tghari, so x dpt arr simpan duit kat memakcik peniaga kat c2, kalu aku tau tntu ppagi aku da heret Hubby pi da... isk rugi ler memakcik peniaga coz x dpt duit aku...
So, lpas puas jmpa Abang Ngah (thanx coz blanje kami mkn sate Kajang Hj Samuri) kami pon singgah arr Masjid Shah Alam jap coz Hubby nak pi solt Dzohor... aku??? tman Aisha jerk dlm kreta bkn coz Aisha tido tp aku cuti bulanan time tur.. hikhik
Memula Aisha dok baik n sopan jerk atas riba aku, bile Papa dia agak2 da x nmpak dr kreta, Aisha pon memlakan aktiviti biase dlm kreta, konon2 nak bwk kreta la, so sesape yg nak blaja bwk kreta ngan Aisha leh arr ikut step2 yg Aisha wat nie yerk...
1st step: Mane Papa simpan kunci kreta nie...

"Kat atas nie ker? xde pon.." "Kat dlm nie agaknyer..."

2nd step: Da jumpe kunci da..

"Btul ker kunci nie? cam kunci umah jerk..."

3rd step: Korek bende2 lain yg blh diguna wat stanby...

"Ha, ader syiling nie, nnti kalu lalu tol leh gune nie..."

4th step: Check car condition... pastikan dlm keadaan yg baik.

"Stereng ok" "Tingkap pon ok, jgn nnti time nak byar tol wat hal x blh bukak laks.."


"Cermin pndg blkg ok" "Signal dua2 idup da..."


"Wiper ok, nnti kalu ujan xder arr x nmpk jln" "Meter ader nombor, maknenyer ok la nie.."


"Eh!! aper laks nie...?"

"Ooo Allah Muhammad... Ya Allah selamatkan lah perjalanan kami, Ameen"
5th step: Mulakan perjalanan

"Sume da ok, so blh arr gerak nie... Bismillahirrahmanirrahim..."
"Alamak, Papa da abis solat la, kn lari nie.... Mama tulun!!!"
6th @ last step: Dok atas riba Mama (coz Papa da smpai)

"Hm.. bukak radio la smbil mnikmati air susu yg Mama wat nie. pnat gak preparation nak bwk kreta nie... isk, xper nnti da besa Aisha nak blaja la bwk kreta.. leh bwk Mama n Papa jenjln pi Mekah, hehe leh ker naik kreta?..."
"InsyaAllah"


14 comments

April 26, 2010 at 12:39 PM

hik3... sama la cam aerish... suker main viper, signal ngan lampu...aduyai...

April 26, 2010 at 7:12 PM

amboi.. pandainye die buat cek up ek..

tak pe, pasni p belajar memandu lak k!

April 26, 2010 at 10:54 PM

opss... mncelah jap

sate ditaja olehh kak ayu n bakal suami. bkn pak ngah hehe..

April 27, 2010 at 5:27 AM

Amboi...dh pandai drive yer...
Sgt berhati2..semua mesti kena check dulu sblm jln..hehe..comel jer dia.. :)

April 27, 2010 at 11:12 AM

mamaaerish: ooo aerish pon same ker. hehe bebudak mmg camtu kut...

April 27, 2010 at 11:13 AM

chugie: hehe mmg tu arr impian Aisha aunty... tp kn tggu kaki smpai kat pedal minnyak ngan break dulu...

April 27, 2010 at 11:14 AM

fiezah@usu: owps!!! yer ker, k la.. tq UTEH coz blanje kami...

April 27, 2010 at 11:15 AM

mummyqistina: hikhik mmg kn cek dulu, xnak ader mslh dlm perjlnan, chewah...

April 27, 2010 at 12:52 PM

hai...
syok sangat dapat kenal dengan mas...
tq jenguk n follow blog ayu

April 27, 2010 at 2:26 PM

alahai..comel nye laa aisha nie....suke tgk aksi die nak bawak keter tu...kemain pandai belek satu...budak bijak nie....tang lari kat mama tuyg lawak tu....keh keh keh .....

April 27, 2010 at 4:04 PM

jg2 kang ilang keter tu nnti dibawa elesya..hikk

April 27, 2010 at 4:08 PM

aisha ada lesen tak?

hati2 nanti polis saman.... hehehe...

April 28, 2010 at 8:59 AM

k.mas danish pun sama cam aisha..pantang abah nyer xder kt berusaha gigih nk ke tempat pemandu..pegang stering pegang handbrek huh bahaya tull..budaj2 mmg cenggituh kan?

April 28, 2010 at 1:45 PM

ruhayu: k, no sweat..

lieya: hehe, tau jerk papa dia da smpai trus nak blik kat kiter...

fieza79: tu arr, skrg da kn stanby da..

ain: ader lesen la anuty, pinjam papa ngan mama punyer..

alynnz: tu arr, nak explore aper yg nmpak dpn mata..

Post a Comment