^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

20.8.14

Home » , , , , » tukar kepala paip di sinki dapur di bulan syawal

tukar kepala paip di sinki dapur di bulan syawal


assalamualaikum,

erm, ujung bulan ramadhan ritu, paip luar rumah patah..... pertengahan bulan syawal ni, paip dalam rumah pulak patah..... ehh, bukanlah patah paip utama yang dalam dinding tu..... tapi paip air yang kat sinki tu je..... kat dapur, balik dari kerja Hubby yang perasan air sentiasa keluar kat kepala paip tu, then bila buka kepala paip tu, air keluar dari batang paip, bukan dari muncung yang biasa air keluar tu.....



kepala paip asal kat sinki dapur


gambar dari google
 hah, lebih kurang macam gambar kat atas tu la jadi nya..... mungkin sebab karat, tu yang boleh patah paip tu..... so, malamnya terus Hubby ajak keluar cari kepala paip baru..... dan malam tu juga Hubby kerjakan paip tu..... ye lah, kalu x, macamana pulak aku nak memasak kalu xder kepala paip kat sinki tu kan..... dah la aku ni jenis yang banyak guna air masa memasak.....hehe
 
 


dan, atas ni lah hasilnya.....
kepala paip air yang baru, beli yang fleksibel, so senang nak cuci barang2 yang bersaiz besar, nak adjust tinggi rendah pon boleh, nak air keluar biasa atau nak air jenis rain shower pon boleh jugak..... syioknyer.....
erm, beli kat kedai Happy Home Superstore, Rawang..... harga RM44.90, Hubby beli 2 terus, satu lagi letak kat ruang makan yang jadi ruang penyimpanan barang kami a.k.a stor dapur..... hihi

alhamdulillah, masalah x kronik sangat n boleh selesai dalam masa yang singkat..... cuma KC aku je x jumpa penyelesaian lagi..... hihi, bila lah boleh realisasikan impian nak berKC yerk..... moga2 di permudahkan..... aamiinn.....

k, sekian

4 comments

August 20, 2014 at 4:55 PM

rasa macam best nie

August 20, 2014 at 5:38 PM

zura pon suka kepala paip tuh.. kalo kepala paip ade masalah.. nak tukar camtuh jugak.. ehehhe

August 21, 2014 at 3:42 PM

boleh tahan jg harganya tu

September 18, 2014 at 9:30 AM

Eh. Murahhhhh... huwaa.. dah lama kak carik paip flexible tu. Tgk kat hauz depot beratus ratus rega nya. Dkt nak 1k pun ada.
Nanti nak carik lah.. best..best.

p/s : Napak nau lama tak berkunjung sini kan..citer sebulan lepas baru kak nak komen.. sowiiieee :D

Post a Comment