^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

18.8.14

Home » , , , » cerita 1 syawal 1435h a.k.a 28 julai 2014

cerita 1 syawal 1435h a.k.a 28 julai 2014


assalamualaikum,


rasanya orang lain dah cerita syawal ke 22 kan, paling x pon dah masuk syawal ke 15..... aku baru nak cerita 1 syawal..... ahaks..... x pe lah, janji nak cerita jugak kat sini.....



 ha, atas tu satu2 nya pic kami sekeluarga di pagi 1 syawal..... ada la 2 3 gambar tapi still pose yang sama..... pic ramai2 ngan family mertua aku, ada pada abang ipar, sebab dia yang snap pic untuk kami sekeluarga.....

hurm, 1 syawal x der aktiviti sangat..... cuma malam sebelum tu, ada aktiviti bertakbir dari rumah ke rumah oleh ahli surau, disebabkan FIL salah sorang ajk, maka rumah kami terpilih.....

then pagi nya, lepas solat raya, kami makan2..... menu hari raya kami adalah nasi dagang..... mertua orang terengganu, maka berdagang lah kami di hari raya itu..... hihi, abang ipar bawa balik lemang..... selain dari tu ketupat daun palas pon ada, tapai pulut pon ada, nasi impit pon ada, rendang ayam, gulai ikan aya, kuah kacang dan kuih muih x di lupa.....




petang pula kami ke rumah saudara sebelah FIL..... apa pertalian mereka, aku dah lupa dah..... huhu, sori, dah lupa sebab dah lama, baru nak cerita kat sini kan..... gambar atas tu masa kami dah nak balik dah..... semua bertebeng kat tepi pagar tunggu green light dari FIL untuk gerak balik..... hihi

malam, x der kemana.....hajat nak ke rumah kawan2 Hubby masa keje kat Kuantan dulu, tapi memasing masih beraya ngan keluarga memasing..... so kita ngadap tv je la sambil ngap2 apa2 yang patut..... hihi


k, sekian

5 comments

August 18, 2014 at 8:42 AM

bestkan syawal

August 18, 2014 at 10:19 AM

selamat hari raya aidilfitri k.mas..cantekk tema purple..

August 19, 2014 at 9:15 AM

lawo tema korang purple...sweet jek...lieya pun antara peminat kaler purple....

masz, tgk manik kat baju hubby masz yg masz jahit tu lawo laaa..tak le nampak sarat sgt...serius lain dari yg lain ....jarang baju melayu lelaki ade manis2 nieh...

August 19, 2014 at 2:10 PM

xpe...janji ada cerita raya ..kan kan kan... :)

August 20, 2014 at 4:33 PM

cantek warna baju tema Masz.. nampak berseri2 sangat~

Post a Comment