^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

1.4.14

Home » , , » jalan jalan Primaland Resort PD :: keceburrrr di waterpark

jalan jalan Primaland Resort PD :: keceburrrr di waterpark


assalamualaikum,

ini adalah sambungan dari entry INI..... esok paginya, kami berkumpul di apartment my Mak n Abah..... oh ya, di sini kami ambil 2 apartment yang boleh memuatkan 6 orang, so daripada 17 orang tu kami bahagi 2 untuk ditempatkan ke dalam 2 buah apartment..... erm, 17 orang tu termasuk kanak2 yer..... bukan semua dewasa..... alhamdulillah, muat, siap bawa toto dari rumah sebab dah dapat agak yang katil x muat..... macam yang aku bgtau sebelum ni, pasal apartment nanti aku cerita lain yer..... hihi

so, berkumpul di bilik my Mak n Abah untuk breakfast..... makan nasi lemak yang di beli oleh Alan a.k.a hubby myUsu..... dalam pukul 8.30 pagi setel breakfast..... then jomlah kita ke

v

v

v

WATERPARK!!!!!


jomlah beramai2 kita jalan kaki ke kaunter tiket waterpark untuk beli wrist band..... kecuali Mak n Abah nek kreta sebab kaki abah x berapa sihat..... sapa yang bawa kreta time ekk, lupa pulak, cikDin a.k.a hubby myUteh kalu x silap.....





kaunter tiket waterpark Primaland Resort terletak di bangunan apartment Blok G..... kalau masuk ke kawasan Primaland tu, lepas jerk pondok pengawal, sebelah kiri tu lah Blok G yang ada kaunter tiket, kat situ juga ada Games Room yang aku x tau apa ada kat dalam tu..... x habes explore sebab memang target nak mandi kolam jerk..... hihi
(anak panah tu tunjuk pintu masuk Games Room, kaunter sebelah kiri dia)




harga waterpark yang agak mahal bagi aku.....
hari minggu :
dewasa RM25 / kanak2 3-12yrs RM15 / kanak2 2yrs RM5 / special (warga emas) RM15
hujung minggu :
dewasa RM30 / kanak2 3-12yrs RM20 / kanak2 2yrs RM10 / special (warga emas) RM20

waktu operasi ada 2 sesi.....
sesi 1  : 8.00 pg - 12.00 tgh
sesi 2 : 12.30 tgh - 7.00 mlm

hurm, aku masuk Desa Waterpark kat KL baru RM24 untuk seharian..... lagi besar n banyak mainan boleh main..... tapi x per lah..... sesekali kan

orang kata kalau kita tempah apartment direct owner, boleh dapat harga masuk waterpart murah, berapa tu tidaklah aku ketahui sebab aku ni guna company yang ada beli apartment kat situ..... beli guna Groupon oleh myUsu.....




kaunter tiket diserang oleh kami sekeluarga..... lepas selesai jerk kami beli tiket, tetiba ada sorang abang tu bagi kami 4 keping tiket dewasa.....

kejadian lebih kurang sama berlaku pada kami masa pi Melaka Wonderland 2 tahun lepas..... alhamdulillah rezeki, tapi kami semua dah ada tiket, so kami jual pada sesiapa yang datang dengan harga diskaun..... rezeki orang tu lah kan..... tugas tu kami bagi kat Alan n cikDin..... kami nak masuk dalam mandi dulu..... hihi




yeay!!!!! kami dah ada gelang..... hehe semangat Aida (baju oren) tunjuk gelang dia.....




jalan lagi beramai2 ke kolam.....
dah sampai tempat tujuan, cari port untuk duduk santai2 sambil tengok anak2 mandi kolam.....
penuh jugak orang kat tepi kolam..... xpelah kita cari port lain dok bawah pokok kelapa.....




my dear Hubby tengah pam pelampong..... 1 untuk Aisha n 1 untuk aku, yang lain x guna pelampong sebab masing2 dah teror berenang kan, aku jerk ngengada nak guna pelampong..... haha




hah, my lil princess Aisha..... orang pertama masuk dalam air, n orang paling lambat keluar dari air..... alhamdulillah, anak gembira, Mama Papa bahagia..... hehe




peace!!!
dari jauh jerk snap pic ni, zoom sampai habes pusingan lens.....




pic kiri : dak Amar sedang dipujuk oleh Mama a.k.a my Uteh untuk mandi kolam..... last2 mandi x sampai 10 minit dah naik, menangis x mor lepas..... huhu teruk lah ini budak
pic kanan : dak tembun Teha n her Ibu a.k.a my Usu lepas kesejukkan mandi kolam..... ntah berapa kali tertelan air kolam, tapi still maintain nak main air..... hihi




Aida Marlisa, orang yang di rai n her Ibu sampai menggigil2 menahan kesejukan..... but steady jerk, x menangis pon sebab Ibu n Ayah dah biasa bawa mandi kolam kat Johor kan..... boleh kawan ngan my lil princess Aisha..... hihi




tiga jejaka dengan muka kecewa sebab x boleh swin kat adult pool..... hihi
actually kalu nak mandi kat kolam dewasa ni kena pakai swimming suit, kalu x, kena buka baju.... lelaki boleh lagilah nak mandi buka baju kan, tapi kalu pompuan..... ha jangan nak negada nak buka baju yerk..... kering karang air kolam tu..... huhu

untuk tidak mengecewakan mereka, aku ajaklah dorang pi kat kolam yang besar tu, dorang ingat cetek je untuk kanak2, tu yang dorang x mor pi mandi kat kolam besar tu.....
aku bagitau lah yang kolam tu pon dalam juga, padahal aku x masuk lagi kolam tu, mana nak tau dalam ke x kan..... haha
tapi saje bagi semangat kat dorang untuk mandi jugak.....




akhirnya dorang makan pujuk n pi jugak kat kolam besar tu..... ok lah, dalam per bila sampai kat tengah2 kolam tu, siap ada waterfall lagik..... barulah ceria muka dorang..... hehe




ha, anak menantu cucu mandi manda..... my Mak n Abah dok tepi kolam jerk tolong jaga beg.....
aku ajak dok tepi kolam celup2 kaki dalam air pon dorang x nak..... malu kata dorang..... hihi

lepas aku snap pic ni, aku x tahan godaan untuk hanya melihat dorang mandi kecebur2 dalam air..... akhirnya aku letak kamera mintak Mak n Abah jaga, aku pon terjun masuk dalam kolam sama ngan dorang..... biasa kalu mandi kolam, aku biar jer Papa n Aisha yang mandi, tapi kali ni bila ada adik beradik ramai2, rasa rugi pulak x join, meriah weihhhhh..... hehe





























sementara aku mandi manda ni, moh le layan gambo2 yang aku snap masa sampai tadi yerk.....



kolam kanak2, tong hijau atas tu akan mencurahkan air bila dah penuh.....



aku panggil mende yang belah kanan gambo tu air terjun cendawan..... hihi



katanya ini adalah kolam buatan terbesar di Malaysia..... kalu salah maklumat, tolong betulkan yer.....



air terjun yang boleh duduk dalam air tu..... kat sini ada 2 slide tapi yang satu tengah diselenggara, so main yang satu tu je lah.....



time ni ada Jabatan Peguam kut tengah buat family day..... tu yang ada khemah kat ujung tu.....

erm, ada lagi satu port mandi untuk kanak2 yang ada sotong tu, tapi x snap pic sebab dah masuk dalam kolam baru perasan kat ujung belah kiri dari pintu masuk waterpark..... so malas lah nak pegang kamera bila dah basah2 ni kan..... abaikan je lah..... yang penting kita enjoy!!!



haha, ni tokey towel tengah tunggu customer nak bagi special price..... lelong! lelong!


so, berakhirlah aktiviti kecebur di waterpark kami hari tu pada jam 12.00 tengahari..... dah siap2 tukar baju memasing, lagi sekali menapak untuk balik ke apartment..... kali ni Hubby ajak ikut jalan pintu kat blok F..... dekat sikitlah nak berjalan tu..... balik apartment, kemas2 apa yang patut, then ada lagi satu aktiviti kami.....
ha, kenalah lagi satu entry..... hihi

k, sekian
 

3 comments

April 1, 2014 at 3:04 PM

eh lieya ade lalu depan primaland mase pi cuti kat eagle ranch tu masz...ni tiara beach resort dulu kan...dah tukar jadi primaland plak ke....mcm best...leh la pi lagi nanti...lieya penah 3 kali pi sini...kursus opis ngan gi jalan2 bawak family....

April 2, 2014 at 5:20 PM

@lieyalatif itulah lieya, baru je baca entry lieya pi eagle ranch tu, kalu tau, bleh kita jumpa kan.. hihi

erm a'ah, dulu tiara, pehtu tukar best western, skrg primaland..

December 23, 2014 at 9:32 PM

Assalalmualaikum saya nak tawarankan discount di water park port dickson dan resosrt die..baca blog saya ni dulu dan faham mesti menarik http://jushabatussaudah.blogspot.com/2014/10/program-dari-kerajaan-daftar-mycard.html?m=1

Post a Comment