^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

3.4.14

Home » , , , » jalan jalan Primaland PD :: birthday celebration

jalan jalan Primaland PD :: birthday celebration


assalamualaikum,

semoga semuanya berada dalam keadaan baik2 sahaja..... apa yang kita lakukan moga sentiasa mendapat petunjuk dan dilindungi serta dimurahkan rezeki olehNya..... amiin

kali ni nak sambung lagi cerita kami berholiday di Primaland PD..... ni kira last entry lah..... eh x, lepas ni ada entry pasa apartment tempat kami menginap, ha yang tu baru last entry..... lepas tu nak buat entry apa lagi, kenalah tunggu apa aktiviti kami seterusnya kan..... hihi

lepas kecebur2 dalam kolam..... lepas kemas2 bilik untuk ambek gambo bilik..... kami ke apartment satu lagi macam paginya..... kali ni untuk upacara potong wristband kek birthday n makan tengahari sebelum balik ke destinasi memasing.....




 ha..... memula kita buat upacara potong wristband dulu yerk.....
mak budak ni ngengada, nak potong wristband anak pon nak suruh ambek gambo..... dah ambek gambo kenalah tepek sini kan, kalu x, rugi jerk filem..... hihi




apartment dah macam tongkang pecah bila 17 orang berkumpul..... kalau tambah lagi 2 family yang x dapat join masa ni, mesti lagi haru dibuatnya..... erm harap2 lepas ni family holiday kami disertai oleh semua ahli keluarga..... nak buat kat mana, x rancang lagi..... tunggu next vacation yerk..... hehe

 


ha, ni baru betul aktiviti potong kek.....
menyambut birthday mereka yang lahir di bulan Mac..... CikDin a.k.a hubby myUteh, my Abah n ada sorang lagi Aida Marlisa (anak myUda).....

memula nyanyi lagu..... pehtu potong kek.....
eh api lilin masih menyala.....




haha, dah ptong kek baru tuip lilin..... pon boleh lah.....

 


lepas tu, apa lagi..... ptotng2 lah kek tu, semua orang dah lapar lepas mandi kolam kan..... sambil ptong n makan kek, menu tengahari tu ada nasi impit, sambal kacang, sambal goreng belen bbq semalam, ada ayam n ikan masak merah, air..... sekali lagi air oren..... hehe

gambar makanan n aktiviti makan2 xder sebab semua dah lapar..... so jom lah kita makan apa yang ada..... hihi

 


inilah Aida Marlisa, time orang potong kek, dia tidur, dah bangun terus cari jajan..... hehe
lepas tu, apa lagi, kemas semula apartment kepada kedudukan asal..... n jom kita balik.....
 
 


berkemas barang2 dalam kereta..... masih berjasa my maroon tu yerk, alhamdulillah.....

 


sementara tunggu orang kemas barang, moh le tuan tanah n anak dara berposing yerk.....
tong sampah pon tong sampah lah, janji pose mesti vogue gitu..... haha


sebelum salam2 untuk berpisah ke destinasi memasing..... moh le kita bergambaran reramai.....




















di bawak pokok pinang nan sebatang berlatarbelakangkan pagar kolam.....
 



 yeay!!!!!
nanti kita jumpa lagi ramai2 di hari n waktu n tempat yang lain pulak ye.....

windu korang semua.....
eh, hari ni birthday myUsu lah.....
happy birthday Usu, moga sentiasa bahagia disamping orang tersayang.....
amiin



 k, sekian

6 comments

April 3, 2014 at 8:49 AM

happy je kan

April 3, 2014 at 9:17 AM

bile dah berkumpul mcm ni mmg wajib buat besdey celebration kan masz...meriah bile semua dah ade nak potong kek....tu yg syok buat celebration tuh....

April 3, 2014 at 11:25 AM

happy belated birthday pada yang menyambut birthday tu :)

April 3, 2014 at 1:57 PM

Meriahnyeee!
sonokkan dpt wat famili gathering cam nih. dpt lah kumpul adik badik kan~

April 5, 2014 at 12:55 AM

Primaland pd cam best je kak..alin dok seremban tak jalan2 lagi kt pd tau kak..sabau je ler..kalo berkumpul mmg seronok kan kak..anak2 yg plg happy..

April 7, 2014 at 11:51 AM

tiada apa yg lbh membahagiakan bla dpt berkumpul ramai2 kan...

Post a Comment