^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

27.3.14

Home » , , , , » jalan jalan Primaland Resort PD :: bbq di tanjung biru

jalan jalan Primaland Resort PD :: bbq di tanjung biru


assalamualaikum, 

ni sambungan pic pengenalan ritu yerk..... erm, still lagi x tau nak mula macamana sebab hati masih rasa sedih dengan tragedi yang berlaku di negara kita kan..... apa pun kehidupan perlu diteruskan, yang penting kita harus berdoa supaya mereka yang terlibat mendapat rahmat dariNya..... amiin

so, last weekend pada 22 - 23 Mac 2014, aku n family dari Johor seramai 17 orang dari empat (5) buah keluarga telah mengadakan aktiviti bbq..... actually plan asal hanya my akak nak bawa anak dia mandi kolam..... so dah alang2 mandi kolam, kami plan skali wat bbq + birthday celebration 3 orang yang di sambut dalam bulan March ni..... itu nanti cerita yerk.....

memula ni cerita perjalanan kami dulu..... family dari Johor dari hari Jumaat lagi dorang dah berkumpul kat rumah myUsu, yelah, Johor kan cuti hari Jumaat, so dorang dah gerak awal sambil prepare apa2 yang patut kat rumah myUsu yang dok kat Sendayan.....

aku gerak dari KL dalam pukul 12.00 tengahari, singgah makan kenduri jap kat Taman Bukit Lela, Gombak..... Alhamdulillah, perjalanan agak mudah n jalan x sesak sebab kami ikut jalan KLIA..... so xder la jem nak lalu PLUS kat area seremban tu kan.....



 jalan ikut signboard dan berpandukan GPS..... terus set Tiara Beach Resort, Port Dickson.....



tara!!!!! dah sampai


erm, sejak aku google pasal Tiara Beach Resort (TBR) ni, setahu aku dorang dah tukar kepada nama Best Western Prima Inland Sea Resort sejak tahun 2012 kalu x silap..... x der la terkejut sangat bila x jumpa pon signboard TBR tu kan.....

tapi bila sampai tu, yang aku nampak adalah signboard Primaland Resort Convention Centre (PRCC) Port Dickson..... erm, bertukar nama lagi ke resort ni..... iyelah kut kan..... sebab GPS tunjuk jalan dah sampai..... aku tengok Hubby pon confident je drive masuk dalam kawasan tu..... n tanya kat guard tempat tujuan (nama blok tempat menginap)..... guard tu pon ok jerk..... maknanya betul lah kan.....

rasanya pengurusan resort ni adalah syarikat Best Western dan nama resort ni adalah PRCC, nama panjang dia rujuk perenggan atas tu yerk..... hihi nak pi direct website ke Primaland Resort KLIK SINI.....



lepas check in..... eh, xder check in pon, terus pi bilik sebab kami dapat bilik yang guna kombinasi nombor untuk buka kunci bilik..... sebenarnya apartment..... bersihkan apartment (lantai rasa pasir), solat n rehat..... sementara tunggu family2 lain sampai, kami makan jajan yang kami bekal dari KL..... hehe

bila dorang sampai, rehat jap..... then dalam pukul 6 petang kut..... kami cari port untuk aktiviti pertama kami di sini..... cari pantai untuk bbq.....

memula cadang nak buat kat Tanjung Tuan, tapi ramai orang..... so tukar ke Tanjung Biru, dekat jugak ngan Tanjung Tuan tu..... dah sampai tempat tujuan..... apa lagi..... jom bbq.....




memula, kita set up tempat lepak2 rehat, bentang tikar n pasang khemah..... terima kasih makLong sponsor khemah, walau tuannya x sampai, tapi khemah sampai pon dah ok dah kan..... hihi



lepas tu kita idupkan api untuk aktiviti bako2 sambil buat asap untuk halau nyamuk..... tapi alhamdulillah, xder pon nyamuk..... hehe
time ni ada lagi satu group yang buat bbq jugak x jauh dari kami..... so ada geng..... hehe




lepas tu apa lagi..... serahkan pada yang pakar untuk menjalankan tugas bakar membakar.....
kepada sesiapa yang x tahu, pantai ni boleh je kalu nak buat aktiviti bbq a.k.a bakar2, janji buat api tu bukan direct atas pasir, kena ada alas tau..... kalu x karang, x pasal2 nak gumbira2 tetiba kena saman.....




selain dari kumpulan yang bako2 kat atas tu..... ada jugak yang mengelat pi wat aktiviti lain sementara tunggu waktu makan2.....
pic kiri : CikDin (hubby myUteh) bawa anak bujangnya jalan2 keliling pokok sambil ditemani Aida anak myUda.....
pic tengah : daktembun Teha (anak myUsu) tengah menikmati seedless grape yang aku bawa dari KL.....
pic kanan : my dear Hubby ajak Aisha pi port tepi pantai nak main layang2.....




menu kami petang/malam tu selain dari bbq ayam, bbq sosej, bbq sotong, ada juga nasi impit, sambal kacang, sambal goreng jawa n air oren special made by myUsu, x dilupakan juga buah anggur n jagung bakar, selain dari tu ada kek batik, cream puff dan juga jajan.....




hampir ke waktu Maghrib baru lah semua berkumpul untuk makan2 sampai agak2 kenyang..... alhamdulillah, sambil borak2 sambil bincang aktiviti untuk esoknya..... apa aktiviti esoknya, tunggu next entry la yerk..... x larat nak upload gambo banyak2 n taip panjang2..... faktor usia kut kan..... huhu




last but not least..... ayam bakar last session sebelum kami siap2 nak balik apartment rehat..... sampai apartment x der la rehat mana pon, sambung borak2 santai sambil tengok tv, sambil makan kudap2 jajan yang ada..... hihi

k, sekian


#doauntukMH370
semoga mereka yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dengan tragedi itu tabah sentiasa
amiin


3 comments

March 27, 2014 at 1:45 PM

syoknya
nak join

March 27, 2014 at 2:52 PM

Bestnye BBQ...

March 27, 2014 at 6:21 PM

Berjimba bersama family mmg best...

Post a Comment