^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

15.5.13

Home » , , , , » *mak ngan abah datang TerataKami*

*mak ngan abah datang TerataKami*


as salam,

 erm, menyepi 2 hari kan.....
nak kata x der mood nak update blog, x jugak.....
nak kata busy sangat, x jugak.....
nak kata xder idea, x jugak.....
tapi kan, lebih kepada x tahu nak mula dari mana nak cerita sebab gambo xder..... huhu
ditambah lagi my lil princess Aisha demam ari Jumaat + Sabtu ritu, lepas tu my dear Hubby pulak balik dari Langkawi ritu demam jugak.....
then my parents datang TerataKami ari Isnin lepas..... weehuu gembira di situ.....


jari menari-nari jerk nak menaip, tapi otak memberi rangsangan yang "ko x der gambo, so ko nak cerita pasal ape ha?"..... huhu
serius la weih, aku x reti kalu nak bercerita kat sini kalu x der gambo..... nak cilok gambo dari internet, macam x best jerk sebab tu bukan hak milik aku kan.....

so ari ni aku gigihkan jugak update blog.....
mahap la kengkawan yerk, kalu ada yang menunggu.....
ader ker? alhamdulillah, terima kasih la yerk..... hehe

ha, update gambo sikit.....


subject utama adalah budak mata bulat itu, Amar Firdaus

~gambar di atas di ambil adalah bertujuan untuk meng'MMS aktiviti anak beliau (my Uteh) sepanjang bersama kami, ngeh3~

 
my parents a.k.a Nyai n Yai Aisha (sebelah kanan gambar) sedang menjamu selera di Food Court Tesco Ampang malam isnin lepas, sebab kat umah aku xder mende nak masak..... haha
alang2 nak beli lauk pauk, aku bawa la mereka makan kat situ..... hehe

Nyai n Yai Aisha datang ke TerataKami sebab..... erm aku x tahu nak istilahkan camner tapi.....
gini lah aku kabo.....

my Uteh, ada kursus kat Kuala Selangor, so dia x nak berjauhan dengan anak dia si dak mata bulat Amar Firdaus (dalam gambo) tu, so dia ajak Mak ngan Abah dok kat umah kami, tapi dia x bermalam kat umah kami pon, dia dok at tempat kursus dia tu.....

jadinya, ni kira Mak ngan Abah aku tu jadi baby sitter untuk anak dia tu lah kan..... dah lah dak Amar tu x mor kat orang lain, pantang Mak a.k.a Nyai Aisha xder depan mata dia, mulalah dia melaung sampai satu taman dengar suara dia..... selagi Mak aku x ambik dia, selagi tu lah dia nangis, tapi bila Mak ambik jerk, terus dia senyap, ha x ker nangis propa jerk tu nama nya..... iskiskisk.....

erm, pape pon aku gembira lah sebab Mak ngan Abah n sepupu Aisha ada kat umah kan..... sekurang-kurangnya dapat teman Aisha bila dia balik school..... hehe



peace from princess Aisha
 ~lagi gambar yang di'MMS kepada beliau~


my parents dok sini sampai Jumaat ni, inshaa Allah.....
tapi x dapat dipastikan oleh my Uteh lagi katanya sebab bergantung jugak pada husband dia yang akan datang hari esok, samada nak stay lagi kat TerataKami atau tak.....

erm, untuk lebih pemahaman.....
Isnin - Mak ngan Abah ngan Amar datang TerataKami, Uteh pi kursus
Selasa sampai Khamis - Mak ngan Abah ngan Amar dok TerataKami
Rabu - Daddy Amar datang TerataKami
Khamis (esok) - Mak ngan Abah ngan Amar ngan Daddy Amar pi ambil Uteh kat tempat kursus
Jumaat - mereka dijangka pulang ke Johor (bergantung pada keadaan)

erm, nak dok TerataKami lelama pon boleh, kami ok jerk..... hehe
ada teman Aisha kat umah tu kan.....

dah, idea terbantut pulak sampai sini.....  sebab dalam kepala dok pikir nak balik cepat jerk.....
tunggu lain entry la pulak yerk.....
huhu
 

k, sekian


5 comments

May 15, 2013 at 9:08 AM

selamat pagi
singgah pagi :)

May 15, 2013 at 9:28 AM

bla da x nk org lain tu, sy fhm mcm mn rs nyer...alahai amar si mata bolat!

May 15, 2013 at 1:14 PM

wah mesti seronok dan meriahlah bila parents ade yer

May 15, 2013 at 2:11 PM

sonokkan bila mak ayah datang rumah.
terus meriah jer rumah~

May 17, 2013 at 12:00 PM

kasih seorg ibu...:)

Post a Comment