^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

26 July 2011

Home » *Rahsia Alamat Email*

*Rahsia Alamat Email*

Gunakan Nama Penuh
Sekiranya dia menggunakan nama alamat emelnya dengan nama penuhnya, contohnya adysyammohdsaid@ yahoo.com . Ia menggambarkan bahawa dia seorang yang penuh tanggungjawab dan tidak suka berahsia. Dia juga boleh dipercayai dan jujur dalam setiap perbuatannya. Tapi ingat ,jangan cuba hendak memperlekehkannya.

 
Nama Depan Dan Tengah
Contoh: Ady Syam Mohd Said Dia menggunakan alamat emelnya sebagai adysyam@yahoo. com iaitu nama awal dan tengah tanpa nama bapanya. Ia menunjukkan bahawa dia seorang yang sangat menghargai dirinya sendiri dan sanggup ketepikan hal orang lain demi kepentingan sendiri. Selain itu dia juga berani untuk tampil di khalayak ramai dan mengeluarkan pendapat dengan lantang.

 
Nama Dan Tahun
Contoh: adysyam2001@ yahoo.com. Dia dikatakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi. Pantang sesiapa yang cuba menentang pendapatnya. Selain itu dia juga tidak sukakan komitmen dalam jangka masa terdekat ini. Kewujudan tahun di akhir nama seolah olah memperlihatkan dia tidak luas pandangan.Pendek kata dia juga menunjukkan .. pegangan yang mudah berubah-ubah.


Nama Samaran
Hehheh... ramai yg suka buat email begini..Contohnya tuntul_comel@ yahoo.com. Dikatakan seorang yang gemar hidup dalam khalayan hingga kadangkala menyusahkan orang lain. Namun dia disukai ramai kerana sifat humor yang dimilikinya membuatkan oarang selesa berada di sisinya.Jika diasah dia boleh menjadi pemimpin dengan gaya yang tersendiri.

 
Nombor Dan Abjad
Contoh: abc123@yahoo. com. Nama diwakili dengan nombor + abjad sahaja. Ia menggambarkan seorang yang bersikap tertutup dan memerlukan masa yang agak lama sebelum mampu "membuka" dirinya kepada seseorang. Itupun jika kepercayaannya mampu diraih. Jika tidak ... kirim salam sahajalah..

 __________

p/s : 
agak2 kengkawan di kalangan orang yang macamana yerk..... aku?..... x der pulak cerita pasal email dengan 'nama sendiri + nama pasangan' kan..... hehe


********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

7 comments

July 26, 2011 at 8:09 AM

CAM LYA GNA NAMA SAMARAN LAK CAMNER... NAMA GABUNGAN LYA, ASYA & FAIN=LYAFRINA...

July 26, 2011 at 8:56 AM

lily yg kedua tu..hehe..pentingkan diri sendiri.. :D

July 26, 2011 at 9:12 AM

sy guna nama penuh siap nama pak lagi..ahahah

July 26, 2011 at 11:36 AM

nama samaranlah masz....kekadang nak register akaunpun susah nak letak nama penuh...

July 26, 2011 at 11:40 AM

email sy yg aktif pon mengarut gak..bukan ape..email ms zaman2 dulu lagi..mals nk tukar..atau lebih jelas x reti..haha

July 26, 2011 at 5:49 PM

hhehehe..
wah,, tak sangka...
ayu yang no 2

July 27, 2011 at 4:09 AM

saya guna nama anak ngan tarikh hari lahir dia.
no 2 tu kut eh. ego ker. hehe

by the way, salam kenal. follow your blog:)

Post a Comment