^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

15 July 2011

Home » , » *Di mana blog ID kita*

*Di mana blog ID kita*

ini bukan tutorial, tapi sekadar berkongsi maklumat dengan rakan seperjuangan yang mempunyai kemusykilan dalam penggunaan blogspot..... kepada mereka yang dah tahu x per lakan, tapi bagi mereka yang baru nak tahu..... jom kongsi ilmu..... aku pon bukan nak tunjuk pandai, tapi dah ada ilmu tu, kita kongsi2 lah kan.....

ini komen dari rakan seperjuangan :

 dan apa yang aku nak kongsi kat sini adalah:



maka kepada alynnz, agak2 n3 ini membantu x? Blog ID kita boleh dapatkan pada address bar samada masa kita tekan tab 'Posting', 'Comments', 'Setting', 'Design', Monetise' atau 'Stats'..... kadang2 kalau kita klik kotak komen kat setiap n3 pon Blog ID tu akan kuar..... seperti di bawah:-

http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=1302147250735203189

harap dapat membantu yerk alynnz n kawan2 yang membanca n3 ini.....

k, sekian


********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

7 comments

July 15, 2011 at 2:50 PM

yeaa..dah dapat kak..punyer ler terpampang besar gedang alynn xperasan..thanks k.masz sgt membantu..publish entry khas utk alynn..tq..

July 15, 2011 at 2:53 PM

@ aLyNnZ : hehe no sweat..... terharu lak aku..

July 15, 2011 at 3:02 PM

mai plak nak tanya utk apa blog ID tue????

July 15, 2011 at 3:44 PM

a'ah tuk ape ye..sy pon xth gak

July 15, 2011 at 5:43 PM

@ myfara FLK : blog ID ni kalau kita pandai main kod HTML bila nak adjust sesuatu widget..

July 15, 2011 at 5:45 PM

@ Nens Collection : x perlu tahu sangat pon blog ID nie, tapi kengkadang berguna bila kita nak letak widget accesories yg guna kod HTML dalam setting blog kita. k

July 18, 2011 at 9:43 AM

huhu...disebabkan tangan menggatal nak try widget accessories yg baru larr widget follower alynn hilang..alynn godek HTML Edit..nyesal plak kak..tu larr x reti wat2 reti...padan muka alynn kan..

Post a Comment