^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

13 July 2011

Home » , , , , » *Floria Putrajaya 2011..... akhirnya*

*Floria Putrajaya 2011..... akhirnya*

last sunday kami ke putrajaya..... alhamdulillah, penganjuran tahun ini aku n family kecik aku dapat jugakjejak kaki ke festival ni..... tujuan utama adalah untuk snap2 pic dengan bunga2an di taman..... jom layan pic mengikut turutan..... ok


sampai2 di putrajaya, kami pon memparkingkan kereta nuun jauh di di hadapan MOF building, kami di membuat senaman kaki untuk sampai ke tapak festival..... sampai di tapak festival kami disajikan dengan kumpulan pancaragam sekolah apa ntah..... my lil Aisha yang bari bangun tido terus segar mata tapi still x boleh senyum..... huhu ambik gambar dulu berlatar belakangkan kumpulan pancaragam.....


jom kita layan gambar kat luar dulu..... puas aku suruh Aisha posing, boleh ikut arahan tapi senyum..... no boleh lor.....

 
masih lagi di luar..... siap ada swan 2 ekor cium molot tur..... tapi xleh nak ambil gambar lor, ramai sangat umat kat situ..... kita snap kat tepi kolam jer la yerk.....


bunga2 di kawasan swan 2 ekor tu..... saja suruh hubby snap pic bunga yang dalam pasu yang sama, tapi lain2 angle..... untuk asah kemahiran sebagai cameraman kan..... hehe


satu port lagi yang agak menarik untuk buat photoshoot..... pergola kaler putih n bunga2an berkaler kaler..... tapi kami sempat pegang bunga yang tergantung jerk, lain2 port orang lain dah cop, puas kami tunggu, tapi dorang x blah2 pon dari situ..... huhu


lagi pic di luar pavilion..... berlatar belakangkan taman bunga tulip yang terbentang luas..... cantik, ada pondok boleh duduk2 tapi kami tetap x boleh nak masuk coz orang ramai.....


on the way ke pavilion, jumpa pula katak kat tengah taman..... apa lagi haruslah snap2..... aku pulak yang lebih2 pose kan..... haha


dah dekat pintu masuk pon sempat lagik posing2..... ingat nak ambik pic kat lady bird tu tapi..... alasan yang sama, orang ramai lor.....


ok, dah masuk dalam dah..... kami di sapa oleh bunga2 mawar yang berterbangan..... so sweet.....


ini booth Korea..... penuh ngan bunga mawar..... cantik.....


tuan punya gambar n anaknya berposing..... tapi time ni Aisha dah nak bangun dah..... papa lambat sangat snap.....
banyak lagi booth negara lain yang ada dalam pavilion tu tapi kami x boleh nak berenti lelama n posing2 kat dalam tu..... alasan sama lagi..... ramai sangat orang kat dalam tu, sampaikan nak jalan pon x boleh berhenti, nanti kena langgar ngan orang belakang..... sian kan
ini kat luar sudah..... cari tempat sejuk..... singgah kat taman jepun jap..... memang sejuk, sebab ada air yang kuar dari paip2 kecil kat atas laluan..... sejuk..... rasa cam kat obesi lak..... kihkih


ini bunga ros dalam kawasan taman outdoor di tepi tasik..... sweet.....


lagi tuan punya gambar dan anaknya..... nak dok dalam pergola ramai orang, so kita dok je lah tepi2 pergola yerk..... janji boleh posing.....


berehat di tepi tasik sambil menghirup udara segar sambil hilangkan dahaga..... Aisha jerk, aku n hubby xder bekalan lor..... huhu


last but nit least..... my hubby cum photographer seumur hidup kami..... tanpamu dear, siapalah sayang ni untuk posing2..... huhu
kami datang jam 4 petang n hampir jam 7 malam baru kami gerak balik..... petang tu redup jerk suasana tapi disebabkan ramai sangat umat manusia pelbagai bangsa, maka letih tetap terasa coz nak mengelak daripada berlakunya kemalangan..... so jalan kena kontrol

but..... kami terasa puas kerana akhirnya dapat menjejakkan kaki ke festival Floria Putrajaya pada tahun ini..... so kalau balik kampung nanti xder la kami malu sangat setiap kali orang tanya kami pergi atau tidak..... "Apa lah, orang dok KL pon x pergi ker.....?" huhu
k, sekian


********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

20 comments

July 13, 2011 at 11:06 AM

ari tu pegi mlm tak nampak sgt bunga2 nye

July 13, 2011 at 11:52 AM

ooo tapi malam ada bunga api kan.....? ke salah info.. huhu

July 13, 2011 at 12:01 PM

nk pg jgakk

July 13, 2011 at 12:04 PM

fuhh..cantik nya bungaan...segar mata tgk..!

July 13, 2011 at 12:09 PM

mesti penuh berwarna warnikan....

July 13, 2011 at 12:26 PM

@ Nens Collection : meh ler..... sampai ujung minggu ni, kut2 lah leh jumpa.. hehe

July 13, 2011 at 12:26 PM

@ Fieza79 : suasana pon sejuk jerk..

July 13, 2011 at 12:27 PM

@ zaidah : meriah kak zai... meriah nagn bunga yang warna warni, meriah nagn orang yang warna warni jugak.. hehe

July 13, 2011 at 12:44 PM

sonoknyer kak..alynn xpernah g lagik wat malu jew kan..haha..yg sonoknyer dapat tgk bunga..aisha xder mood nak senyum eh kak..br bgn tido eh..? lau danish br bgn tido ker nak tido ker..cukup tido pun payah nak senyumm..hikhik..

akak..perasan x folower alynn yg seciput tu hilang..huhu..sedeynyer..
alynn xusik apa2 pun kt bahagian folower tapi jadik camtu..kat dashboard ada lagik senarai folowernyer cuma kat bloh xappear..

July 13, 2011 at 1:23 PM

hm, aisha ni time kita suruh senyum jerk dia senyum, tapi kalau senyum tu terlebih2 menyeringai sampai nampak sume hihi lak...

July 13, 2011 at 1:23 PM

tak pegi lagi. ujung minggu ni kot. kot la kalo rajin. tp tgk cam lebih kurang sama cam thn2 lps gak kan.
tema roses thn ni, tp apsal cam tak byk bunga ros. Ke kat dlm pavilion tu je ada bunga ros :D

July 13, 2011 at 1:28 PM

waaa...bestnya bunga. yg best lg "like mother like doter"

:)

July 13, 2011 at 3:16 PM

@ PUANSTOBERI : ni 1st time pi, so x tau taun2 lepas camaner.....

bunga ros dalam pavilion.. kat luar x byak.....

July 13, 2011 at 3:17 PM

@ sis intan : dah pi ke lum kak intan?, jom pi.. leh posing2.. hehe

July 13, 2011 at 3:47 PM

best nya tgk mas posing ngan bunga, niat nk pegi dh ader, tapi encik somi bz la pulak..

mmg best cuci mata tgok bunga, sejuk je atii

July 13, 2011 at 4:15 PM

@ Adyshariz : ala x per, ujung minggu ni leh pi lagik..... jom posing ngan bunga..... sambil cuci mata, sambil cuci duit bagi sesapa yang minat bunga..

July 13, 2011 at 5:19 PM

bestnyaaaaa akak x merasa lah nak kesini .. harap2 lain kali penganjurannya di ktn pula :))

July 13, 2011 at 8:14 PM

@ ieda : insyaallah, kut taun depan wat kat kuantan lak kan.. leh kak ieda pi..

July 13, 2011 at 11:42 PM

alamak... nak sangat pegi... bila la nak buat kat sabah lak.. huhu~

July 14, 2011 at 4:20 PM

@ GaRy™ : isnyaallah bulan julai..... tapi taun bila x tau lah kan..... hehe

Post a Comment