^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

9.10.13

Home » , , » *pengukus*

*pengukus*


as salam, 

erm..... dah lama sebenarnya mengidam nak ada pengukus kat rumah sendiri..... ye lah..... senang kalau tetiba nak guna kan..... macam ritu masa makcik hubby dari terengganu datang dok seminggu kat umah..... dia berhajat nak buat makanan tradisi negeri terengganu..... nasi dagang..... tapi kat umah xder pengukus pulak..... so x jadilah nasi dagang nya..... huhu




 RM59.90 pengukus ada offer kat Tesco..... tapi dah tamat kut sebab pic ni aku snap masa awal last month..... so tengah tunggu kat mana2 yang ada offer lagi ni.....




RM179.00 jumpa kat web bazariaonline.....  order n dia akan pos ke rumah..... harga x masukkos pos.....




Harga Asal -RM238.00 HARGA TERKINI – RM130 + POS LAJU..... yang ni pulak online kat kedaibestari.....  x tau harga ni valid lagi ke x sekarang sebab posting adalah pada tahun 2009.....




ha, yang ni macam sweet jerk kan..... 2 in 1 (pengukus & periuk) RM127.00..... jumpa kat web irtiza kitchenware..... dah masak, terus boleh serve..... atau masak terus kat depan tetamu.....


erm..... agak2 kat mana lagi nak dapatkan pengukus yang murah tapi tahan lama yerk..... ha begitu angan2 nye..... murah dan tahan lama..... hihi

k, sekian


8 comments

October 9, 2013 at 8:33 AM

nasi dagang kukus mmg sedap

October 9, 2013 at 8:50 AM

anum pun belum ada..hahha

October 9, 2013 at 9:11 AM

lieya ade satu, tapi dah bocor....frust betul....tapi lieya jarang gune pengukus ...biase gune rice cooker sbg pengukus je sbb ade function tu kat rice cooker lieya....

October 9, 2013 at 9:29 AM

Rumah kakak guna pengukus biasa macam yg gambar no. 3 tu Mas. Tapi senang nak buat pulut kuning, nasi dagang pun mudah. Tak payah yg canggih-manggih. Kakak ni jenis janji besar puas sebab boleh masak banyak:)

October 9, 2013 at 10:26 AM

akak dah ade.. cuma nye kecik jer saiznye.. ingat nak beli pengukus yang saiz besar sket..:)

October 9, 2013 at 6:04 PM

berkenan lak kat yg last tu ...

October 10, 2013 at 12:12 PM

kalu dulu, bla ada org buat rombongan ke kelantan esp rantau abang, kami akan kirim beli periuk belanga, kuali termsk la pengukus. mmg tahan lama. smpi la ni masih bleh d gunakan. 'body' pon solid lg..

October 10, 2013 at 12:29 PM

best tu kalau dpt yg murah n tahan lama,,bebaloi2 katenya hehehe

Post a Comment