^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

8.7.13

Home » , , , , , , , , , , » *deko deko TerataKami ~ bilik simple untuk Aisha*

*deko deko TerataKami ~ bilik simple untuk Aisha*


as salam,

 rentetan dari entry INI dan INI.....

makanya sebagai ibu bapa yang agak prihatin, maka lepas balik dari PD melawat umah baru maksu Aisha a.k.a USU kami menyinggah ke kedai perabot..... Pusat Perabot V Seng Jaya nama kedai tu..... baru buka 4 hari masa kami pi tu..... so masa kami pegi tu, masih ada promosi pembukaan..... jadi dorang x ambik untung banyak..... katanya.....

kami ni pantang masuk kedai perabot..... tangan gatal jerk nak keluarkan duit bagi kat tokey kedai tu..... sampai pernah satu ketika dulu, kami letak deposit RM300 untuk 3 kedai = RM100 untuk setiap kedai sebagai booking perabot yang kami nak beli..... last2 duit tu burn gitu jerk sebab..... hurm, lupakan lah, tu sume cerita masa kami belum dok TerataKami lagi tu.....

so kembali pada tajuk..... maka di kedai V Seng Jaya tu, kami laburkan RM1xxx untuk barang2 yang di beli untuk memenuhi keperluan TerataKami termasuk set dining, katil, tilam 2 buah, almari baju, meja tulis dan towel rack..... sebahagian barang2 tu kami letakkan di bilik anak dara kami untuk dia belajar tidur di bilik sendiri.....





seronok dia dah ada bilik sendiri..... sehingga hari ini, sejak sebulan yang lalu..... alhamdulillah, Aisha x pernah miss tidur di bilik sendiri, tapi aku kena teman dia sampai tidur dulu, pehtu baru aku pindah bilik..... tapi kekadang pukul 4 5 pagi dia pindah bilik kami..... hehe mengelat kan..... x per, alah bisa tegal biasa kan.....




 bilik x der la besar sangat..... tapi kami gunakan ruang sebaiknya..... sebelum ni, bilik ni kami gunakan sebagai tempat simpan barang2 dalam kotak masa pindah umah dulu, sekarang barang2 tu kami pindah bilik sebelah, n bilik ni jadi bilik Aisha..... ingta nak cat dulu bilik ni, tapi demi anak..... eceh, nak salahkan anak pulak, padahal mak pak yang x sabar nak deco deco..... x per, nanti2 bajet dah ada, kita tukar cat pulak yerk..... lagipon barang xder la penuh sangat n dinding pon kosong lagi, so xder masalah nak cat di kemudian hari.....




ye, ini almari baju Aisha, beli kat Pusat Perabot V Seng Jaya..... dengan 3 pintu, harga kami dapat RM250.00..... harga asal RM280.00..... ada 3 pilihan, gambo hello kitty (pink), upin ipin (biru) dan angry bird (merah)..... so kami pilih pink sebab nak samakan dengan meja tulis.....



meja tulis beli kat Pusat Perabot V Seng Jaya jugak dengan harha RM250.00..... harga asal RM295.00 kut kalu x silap..... kami pilih Mickey Mouse selain dari Princess (pink) ngan Upin Ipin (biru)..... Mickey Mouse ni nampak berseri sikit dari yang princess kaler pink jugak..... x kan nak ambik kaler biru plak kan..... tu tunggu anak no 2 kut2 lah lelaki kan..... ngeh3, verangan dulu.....




meja lipat2 dari Cosway..... tebus point, dapatlah harga RM39.90 daripada harga asal RM49.90..... padahal dah ada meja tulis Mickey Mouse tu kan, tapi nak jugak meja lipat2 nieh..... bukan ape, bila dok kat meja tulis tu, Aisha x sampai nak menulis..... maklum baru 5 tahun kan, xder la tinggi mana pon walau orang cakap dia ni tinggi..... hihi..... so, aku beli lah meja rendah ni untuk kemudahan di buat homework kan..... bila dia dah x guna nanti, bagi kat adeq dia pulak kan..... hikhik




 ini adalah tambahan..... konon2 nak berkemah, last2 bear dia yang berkemah kat dalam tu.....
Papanya la yang melayan anak dara tu nak berkemah..... jenjalan kat Tesco, tetiba ternampak lah si Papa mendealah ni..... so mengoffer lah si Papa pada anak dara..... dah berdiskusi nak patten yang mana, nak kaler apa..... last2 sampai kat kaunter bayaran..... Mama yang kena bayar..... iskiskisk..... harga RM45.90 setelah diskaun dari harga RM79.++ dan ambil bentuk rumah sebab nampak real sikit dari bentuk kereta ke, keretapi ke, bas ke kan..... hehe




 selain dari tu, barang2 lain untuk memenuhi bilik si kecil adalah..... rangka katil peninggalan MakSu, terima kasih Maksu..... tilam single RM79.00 beli kat kedai perabot yang sama beli almari..... kotak mainan rotan hadiah dari orang Felda Keratong, Pahang, dulu kotak baju Aisha, sekarang jadi kotak mainan pulak..... hehe, alas kaki beli kat Sakan Rawang RM3.00..... bed sheet Disney Princess RM59.90, beli kat AeonBig Wangsa Maju, after less dapat RM29.95..... blanket pon beli kat AeonBig RM10.90..... bolster pon beli kat AeonBig jugak, RM15.90.....

sekarang ni hati tengah membuak2 nak tukar langsir bilik Aisha kepada langsir yang lebih sesuai untuk perkembangan anak2..... langsir yang aku guna sekarang ni sama dengan langsir kat bilik master bedroom kami..... jahit sendiri tu, tapi tu lah..... nak tukar yang warna ceria sikit..... baru sesuai untuk perkembangan minda kanak2 kan.....

moga usaha kami ni akan memberi rangsangan dalam tumbesaran Aisha..... nak buat canggih2 x mampu, so kita buat yang mana boleh janji semua pihak puas hati..... kan

k, sekian

7 comments

July 8, 2013 at 8:42 AM

cantik :)

July 8, 2013 at 12:19 PM

seronoknyer aishah dah ada bilik sendiri..danish masih tido dgn unty lagii..berkenannyer tgk almari hello kitty aisha..harga pun berbaloi..

July 8, 2013 at 12:31 PM

comelnyer bilik aishah...

July 8, 2013 at 3:46 PM

canteknye bilik Aisha.. sesuai sangat dgn gegurl~

July 8, 2013 at 8:19 PM

cumel pink kaler..ely pn ska pink

July 9, 2013 at 3:22 PM

Cantik2...sesuai...terrer parent dia buat pilihan...

July 9, 2013 at 8:24 PM

amboiii pink nyer ;-)

Post a Comment