^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

9.7.13

Home » , , » *pasang grill pintu rumah*

*pasang grill pintu rumah*

as salam, 

alhamdulillah, urusan dipermudahkan.....

erm, pertengahan bulan 6 ritu aku ada iklankan untuk mencari penyewa rumah kami kat blog nie..... kalu ada yang perasan la kan..... iklan tu lebih kurang macam kat bawah ni..... tapi aku dah buang dah, sebab kami dah pilih dah sapa yang akan duduk rumah kami tu.....

iklan rumah sewa

so, bila dah iklan tu..... ada lah 4 ke 5 orang nak menyewa dan hampir kesemuanya adalah mereka yang bekerja di Singapura..... ye lah, kedudukan rumah kami tu dekat sangat dengan Second Link ke sempadan negara tu..... memula pening jugak nak pilih ynag mana satu, coz x nak la jadi pengalaman yang menyeksakan dengan penyewa 1st dulu.....

dan last week dah balik kampung untuk deal ngan bakal penyewa baru kami..... tengok2 rumah, diskas2 then terus deal..... mudah kan..... alhamdulillah.....

urusan dengan bakal penyewa dah selesai..... sekarang urusan dengan rumah tu pulak..... ada beberapa part yang kami kena betulkan sebelum penyewa baru masuk..... yang sikit2 tu bakal penyewa kata, x per nanti dia setelkan.....

so, major kerja yang perlu kami lakukan adalah..... tukar pintu depan n belakang yang dah nak reput dek hujan panas..... pasang grill untuk pintu depan n belakang..... pasang sikit awning kat porch depan, biar air x masuk tingkap kalu hujan..... erm, last week lepas deal ngan bakal penyewa kami terus survey kedai yang berkaitan..... dan alhamdulillah, urusan dipermudahkan..... so bayar depost sikit, then 20hb nanti kerja2 pemasangan akan dilaksanakan..... maka kena balik semula lah kami ke sana..... moga dipermudahkan sekali lagi urusan kami di sana.....

gambar?.....
erm, x sempat nak ambek gambar lah masa kat sana..... maklum, balik atas urusan kerja kan, kalu urusan bercuti, ofkos lah banyak gambar akan aku upload kat sini kan..... hehe, inshaa Allah yang balik kali kedua nanti aku capture gambar yerk..... buat kenangan kami di masa depan kan.....

harap2 tabah lah kami menyelesaikan urusan di sana dalam bulan Ramadan ni kan..... ameen

k, sekian


pssst : selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak semua.....


8 comments

July 9, 2013 at 8:28 AM

semoga semua nya berjalan dengan lancar..buat kerja dalam bulan puasa ni cabaran nya banyak..:)

July 9, 2013 at 8:46 AM

selamat pagi
singgah pagi disini
salam ramadhan

July 9, 2013 at 9:21 AM

wahh dah ade 2 biji rumah sendrik ..hebat ....

July 9, 2013 at 9:36 AM

tu la kan masz...bab nak cari penyewa ni mmg letih...bukannye ape nak cari yg betul2 pandai jaga harta bende orglain mcm harta bende sendiri....sakit ati kalo dpt penyewa jenis main tarah jek nieh...hope kali ni ok dan tak menyusahkan tuan rumah....

selamat menyambut ramadhan al mubarak buat masz sekeluarga....

July 9, 2013 at 11:27 AM

as sala sis, lama x singgah sini.. semoga urusan dipermudahkan yer.. slmt menyambut ramadhan jugak.. :)

July 9, 2013 at 6:28 PM

salam Ramadhan jugak..:)

July 9, 2013 at 8:24 PM

semoga dipermudahkan segala urusan
salam ramadan 1434H utk akk sekeluarga

July 12, 2013 at 4:36 PM

salam ramadhan kak..alhamdulillah urusan di bulan ramadhan dipermudahkan..

Post a Comment