^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

3.9.14

Home » , , , » Ribbit di pawagam 4 September 2014

Ribbit di pawagam 4 September 2014


assalamualaikum, 

ada cerita last weekend nak share, tapi nak share cerita ni dulu.....

"RIBBIT"
 

Fillem Ribbit versi Melayu, dengan pelbagai dialek seperti Kedah, Kelantan, Perak dan lain2

Jihan sebagai Milah dan Munir sebagai Ollie sebagai Menatee dengan dialek Kelantan

The Glam Girls, Norman, Chuck Powers dan Johan Raja Lawak


"Ribbit" menceritakan kisah seekor katak bernama Ribbit dengan krisis identiti. Tidak seperti katak lain, Ribbit benci melompat dan mempunyai kebencian yang kuat kepada air. Rasa tak padan, dalam dirinya penuh dengan soalan tentang hidupnya. Bersama-sama dengan rakan yang terbaik, tupai terbang, beliau memulakan perjalanan jiwa-mencari untuk mencari kebenaran dan tempat yang sesuai untuk dirinya di dunia ini. Kekeliruan bermaharajalela apabila Ribbit sengaja dipukau oleh conman atau sebaliknya, 'conbat' membuat Ribbit mempercayai bahawa dia adalah seorang putera manusia yang terperangkap dalam badan katak. Dengan misi untuk mencium seorang puteri manusia, Ribbit tidak lama lagi akan menemui bahawa menjadi katak tidak buruk selepas semua dan mencintai apa yang dilaluinya kini.

  Klasifikasi: U
Genre: Pengembaraan / Animasi
Tarikh Siaran Umum : 4 September 2014
Masa Siaran : 1 Jam 28 Minit
Pengedar: TGV
Pelakon: Johan Raja Lawak, Awie, Elfira Loy, Aznil Nawawi, Izzue Islam
Pengarah: Mamat Khalid
Format: 2D, 3D

 ***************************************************

erm, macam menarik je, macam best je..... macam nak bawa Aisha tengok je nanti..... hihi
dah lama x pi tengok wayang, Aisha apatah lagi, x pernah pon tengok wayang, kalu lalu depan panggung wayang tu kerap la jugak, tapi lalu je, x pernah masuk.....

kali ni, harap2 boleh la bawa Aisha merasai pengalaman tengok wayang kan..... mak pak nye pon boleh la lepas gian nak tengok wayang bersama..... heh heh heh
tunggu esok yerk, kena cari masa n tempat sesuai nak tengok.....

k, sekian

11 comments

September 3, 2014 at 10:58 AM

comel je watak nyerr..

September 3, 2014 at 11:02 AM

mcm best je kan..haruslah belanja si birthday girl nnt ni..kalau x, mesti dia dok tuntut je..hehehe

September 3, 2014 at 1:06 PM

haahlahhh.. mcm best jer.
tapi Zura x suka gi pawagam.. bingit telinga.. huhuhu

September 3, 2014 at 1:43 PM

best.. tapi x pernah lg bwk anak2 p tgk wayang.. erm, kena try gak ni..

September 3, 2014 at 1:44 PM

hihi..dah aim citer ni..harap adalah kat TGV sini.. huhu

September 3, 2014 at 6:10 PM

ribbit...xth pun ade cite nie...hehe

September 3, 2014 at 6:10 PM

ribbit...xth pun ade cite nie...hehe

September 4, 2014 at 7:57 AM

oh... kalau anak dara kakak ni mesti suka genre filem macam ini Masz..

September 4, 2014 at 10:14 AM

lieya mmg tgu citer ni masz..nak bawak budak2 ni nanti hehehehe...lame tul tgu citer2 yg sesuai tuk bawak budak2 nie...leh la pi tgk nanti....

September 4, 2014 at 2:33 PM

ermmm..anak2 mesti suke movie nie..wahh seronok lar aisha dpt tgk wayang sure happy..

Post a Comment