^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

18.9.14

Home » , , , , » Jogging Hari Malaysia di Tasik Titiwangsa

Jogging Hari Malaysia di Tasik Titiwangsa


assalamualaikum,


aktiviti cuti Hari Malaysia ritu..... jogging kat Tasik Titiwangsa dalam cuaca hujan renyai sekejap-sekejap.....
erm sebenarnya ada agenda disebaliknya iaitu..... nak bergambar kat pokok bunga matahari yang di tanam kat tasik..... tapi hajat x berapa nak terlaksana sebab cuaca yang x mengizinkan.....

jom layan.....

dari Rawang dalam pukul 7 pagi..... sampai 45 minit kemudian..... sepanjang jalan dah hujan renyai2, so diskas ngan Hubby, kalu hujan, x jadi la plan nak bergambar n jogging jugak..... huhu
tapi bila sampai, hujan still renyai2 jerk..... maka tangguh amek gambar sebab cahaya x cukup, nak guna incikNik yang dah lama dok dalam akuarium dia tu kan tapi x bawa speed light..... so biar je lah dulu..... jom kita jogging dulu jom..... gambar2 dalam ni sume guna aku nyer HP jerk..... incikNik simpan dulu dalam kereta sebab ujan.....


 


 sesi warm up..... anak dara tu x sungguh2.....





last2 aku suruh dia posing sebelah Hubby..... haha layan.....
lepas dah warm up..... jom jogging


 


owh gambar kena kecik2 jer sebab x clear..... maklumlah, ambil gambar sambil berjogging..... haha





berhenti jap ambil nafas..... pergh, penat jugak, dah lama x beriadah..... masa entry ni di taip, sengal2 badan masil terasa..... uhuks


 


melayan anak dara yang kepenatan..... sambil tu kita snap2 yer..... Hubby dah jauh ke depan dah..... hehe

 akhirnya dengan kejap jalan kejap lari anak, kami sampai ke check point asal..... Hubby ingat nak buat sekali lagi round, tapi aku ngan Aisha dah x larat dah..... so Hubby pon x jadi sebab malas nak lari sorang2..... padahal time ni ramai je yang ada kat tasik tu dengan aktiviti masing2.....


 


rehat jap tepi tasik.....


 


Aisha membaca sign yang ada kat situ.....
hah, ni la aktiviti utama yang aku nak buat kat sini..... tapi x banyak gambar yang kami snap sebab hujan still turun time ni..... dah lah x banyak gambar, banyak yang blur pulak tu..... Hubby cakap nanti hujung minggu nak pi lagi amek gambo..... huhu, time tu bunga sume dah layu dah kut, ritu pi pon dah banyak yang layu.....





Aisha geram je tengok bunga2 tu..... ni lepas kami shoot guna incikNik..... aku snap guna HP plak.....


 


sesi mengelap incikNik yang kehujanan.....

 sekejap je kami kat tasik ni, maklum cuaca tidak mengizinkan..... so berbincang lah kami nak bersarapan di mana..... erm, aku cadangkan pi kat Kampung Puah, Sentul..... tempat kami selalu lepak dulu masa duduk di rumah sewa di Sentul..... Hubby setuju n ikut je..... tapi tutup lah pulak kedai tu..... so, kami decided ke Taman Dato' Senu je lah.....


 


dan inilah menu sarapan kami lepas berjogging..... haha sihat sangat kan..... hilang lemaknya sikit, tambah lemaknya banyak..... aduih, layan je lah.....
ni kedai kat deret kedai makan di Taman Dato' Senu, kedai ni betul2 berhadapan dengan 7 Eleven..... sedap jugak..... dulu biasa beli kat kedai ujung, sesekali tukar selera ok je kan..... alhamdulillah, cuti sehari yang di isi dengan aktiviti bersama keluarga.....

k, sekian

3 comments

September 18, 2014 at 9:25 AM

tak pernah pun makan2 kat situ. Huhu.

Biasa gitu lah. Bila dkt mmg tak pergi lah kedai dedekat.
Dulu duk kg baru pun, jarang2 makan kat kedai kg baru (kecuali ada satu kedai yg mmg kitaorng suka dan selalu pergi sehingga skrg), org tanya kedai makan mana best pun tak tahu.

Now, duk sentul pun, jarang makan kat kedai2 sekitar tu.

September 18, 2014 at 2:51 PM

cantik view kat situ masz....sonok plak tgk anak dare ngan bapaknyer berjog..... tapi tang makan lepas jog mmg perkara biase hahaahahh....buang lemak pastu tambah lemak balik hahhahahh

September 18, 2014 at 4:37 PM

hmmm saya pun dah beberapa bulan x jogging kat ttwangsa...rasa rindu plak nak lari keliling tasik...

Post a Comment