^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

22.9.14

Home » , » survey jubin di hok ju hardware, rawang

survey jubin di hok ju hardware, rawang


assalamualaikum,

erm, salah satu aktiviti cuti hari malaysia last week..... pagi tu jogging kat Tasik Titiwangsa, balik tu singgah kedai hardware, hajat nak tengok2 harga jubin, sebab ada beberapa jubin kat dapur (lama) TerataKami yang pecah dek air yang leaking masa kejadian paip patah n air x masuk tangki last month.....

jom tengok2 jubin a.k.a tile.....
 


kami pegi kat satu kedai je..... Hok Ju Hardware Sdn Bhd, kat Rawang..... dah kata on the way balik rumah kan, su mana yang lalu je lah kan..... hihi
alamat kedai ni:
No. 11, Jalan Bersatu 10, Taman Bersatu, Batu 17 1/2, Rawang, 48000, Rawang, Selangor

kedai ni ada 3 lot..... yang atas ni 2 lot untuk barang2 pertukangan, then ada lagi 1 lot kat bangunan sebelah untuk koleksi berasaskan jubin termasuk, untuk dinding, lantai, toilet bowl n aksesori bilik air.....




antara jubin yang ada..... untuk lantai n dinding




jubin lagi..... yang kiri tu adalah amoi yang jaga kedai ni..... sangat peramah, dia akan layan kita sehabis baik, cerita semua kesesuaian jubin pada tepat2 tertentu, bagitau mana jubin yang mahal, mana yang import..... sampaikan cerita masalah catuan air pon masuk jugak.....  hehe layan.....




jubin lagi.....


 

dan jubin lagi.....


 

 dan lagi jubin....


lepas tu, aku saje jalan2, dah alang2 sampai kan, aku tengok la satu kedai punya barang..... boleh buat bajet kut2 la nak buat perubahan kat rumah tu kan..... hurm, dah lama x deko2 kan..... rindu pulak rasa..... hihi




ni jenis2 paip yang ada..... boleh tahan harga dia kan.....




hah, perasan x paip yang atas sekali belah kanan tu.....
sama pattern dengan yang kami beli kat Happy Home untuk sinki dapur kami..... kat situ x der harga kan..... aku tanya lah berapa harga dia..... RM150 lepas diskaun.....

hurm, kalau sapa yang baca entry aku pasal tukar kepala paip sinki tu kan, harga yang kami beli RM45..... kira sendiri berapa beza dia..... tapi kat kedai ni mungkin yang jenama bagus kut la kan sebab ada jaminan setahun..... yang kami beli tu jenama biasa je, x der jaminan pon, kalu rosak, sila ganti baru ye..... so sesuai lah dengan harga..... hehe




hah, antara aksesori bilik air yang aku teringin nak beli.....
 harga pon boleh tahan..... yang belah kiri tu model pinjam..... aku sibuk amek gambo, dia pon sibuk berposing kat situ..... hihi

erm, harga yang tertera kat sini belum tolak diskaun tau..... so, nanti bolehlah bajet2 kalu kami nak berdekorasi pada masa akan datang..... hehe
hajat nak survey2 je, tapi ada jugak yang tersangkut kat tangan ni, dah sangkut kat tangan, kena lah bayar kan..... apa benda tu, nanti dah siap pasang aku share ye.....
inshaa Allah
 
k, sekian

3 comments

September 22, 2014 at 8:51 AM

semua cantik :)

September 22, 2014 at 9:19 AM

Kakak suka masuk kedai-kedai yg jual barangan utk renovation macam ini Masz. Apa lagi kalau kedainya ada aircond tahan 2-3 jam:)

September 22, 2014 at 9:51 AM

soping bende2 mcm ni mmg kene rajin survey kan masz...lain kedai lain harganye....ade kedai murah betul, ade yg mahal ...tapi biasenye yg mahal ni ade la waranty die semua....

Post a Comment