^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

27.2.14

Home » , , , , » *jalan jalan ~ Laman Kenanga, Rawang*

*jalan jalan ~ Laman Kenanga, Rawang*


assalamualaikum, 


setiap hujung minggu memang aktiviti bersama keluarga adalah menjadi keutamaan kan..... ye lah, dah seminggu kerja n sekolah, so hujung minggu adalah waktu yang paling sesuai untuk menjalankan aktiviti bersama..... pi taman ke, pi shopping ke (jarang2), pi mandi kolam ke, pi jogging ke..... tapi biasanya pi taman bawa Aisha beriadah, kalau x jogging pon, jalan kaki pusing tasik pon dah ok bagi aku.....

ha, ni port baru aku jumpa..... x jauh mana pon dari rumah aku, tapi biasalah kan, gajah seberang laut nampak, semut depan mata x nampak..... hihi, asek mencari port riadah yang jauh2, padahal yang dekat dengan rumah pon ada n not bad lah..... boleh je buat aktiviti kat sini dengan keluarga.....

kat mana, kat Kampung Kenanga Rawang..... nama tempat ni adalah

v

v

v

v

v

Laman Kenanga

 
 
port tepi jalan besar KL - Rawang (menuju ke highway Ipoh).....



 ada play ground untuk kanak-kanak.....



ada swing yang banyak..... 
kat ujung kanan gambar tu gelanggang futsal kut, sebab bertutup gitu kan.....

 

 ada port exercise..... 
ha yang ujung lepas gelanggang futsal tu ada gerai makanan, boleh lepak situ bila penat exercise.....



ada trek joging.....
penuh daun atas trek time ni dah macam musim luruh dah.....
 


sempat suruh Aisha posing.....
hihi, lepas gian wat photoshoot
 


Papa bumping, Aisha jogging, Mama capturing..... hihi
 ni port untuk sesiapa yang nak buat foot reflexology.....



 Aisha sempat naik balancing trail ni (iya ke nama dia ni, hihi) on the way kami ke gerai makan sebelah taman ni.....



minum petang Papa belanja..... kuew tiau sup, air sirap bandung, air tongkat ali
kongsi2 jerk sebab dah exercise x kan nak makan banyak2 kan..... rugilah..... hihi

ok lah tempat ni, dah hampir2 tahun kami dok sini sejak 2012 lepas, baru ni jumpa tempat ni..... hihi teruk kan..... erm cuma kat sini xder tasik untuk jamu mata n tenangkan fikiran..... x per lah, yang penting ada port untuk riadah yang dekat dengan rumah..... di mana? Laman Kenanga, Kampung Kenanga, Rawang.....

k, sekian

7 comments

February 27, 2014 at 8:46 AM

xtvt riadah

February 27, 2014 at 9:20 AM

betul2....dah 5 ari keje tonggang tonggeng so sabtu ahad mmg mase yg baik utk kite santai ngan anak2 kan masz...dpt lepak taman pun dah seronok...

nampak bersih dan tak ramai org taman tu...syok laa mcm tuh...

February 27, 2014 at 9:23 AM

nice~

February 28, 2014 at 10:55 PM

mcm best

March 1, 2014 at 11:23 PM

seronoknya ada tmpt riadah dekat dengan rumah... saya suka! area rumah saya ni tak de... so jalan je la depan umah orang... heheh

March 7, 2014 at 10:36 AM

dah lama pulak rasanya tak beriadah gitu bersama anak2.. suami saya memang tak pernah join kalau kami ke taman...

March 12, 2014 at 2:09 PM

rs mcm penah lalu tp x igt bla...

Post a Comment