^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

14.2.14

Home » , , , , » *seksanya shopping @ aeonBig wangsa maju time nak raya cina*

*seksanya shopping @ aeonBig wangsa maju time nak raya cina*


assalamualaikum,


kejadian berlaku bulan lepas seminggu sebelum cuti raya cina..... gila seksa shopping time ni..... aku x taulah kat tempat lain kan, tapi kat aeonBig wangsa maju giler ramai manusia yang berbelanja..... huhu semua kaum n bangsa pon ada.....



ni kat kedai pets kat tingkat bawah..... ok jerk lagi..... singgah sini beli makanan kura2 yang dah habes stok.....

erm, actually kura2 makan sayur apa yerk, ritu try bagi makan sawi, dia x makan, try bagi salad yang ijau kerinting tu, x makan jugak, nak try bagi bayam tapi takut nanti dia x nak makan jugak, sakit pulak ati kita nanti.....
hubby ada sarankan untuk letak kura2 tu kat tasik tapi aku macam sayang plak, ye lah dah bela dari sebesar duit duposen sampai sekarang dah sebesar tapak tangan..... lagipon tu adiah Nyai Aisha kepada Aisha..... rasa macam dah jadi keluarga kami jerk walau sampai sekarang kami panggil kura2 tu dengan panggilan kura2 jerk (xder nama)..... huhu

 okey, balik pada tajuk entry.....



ha, ni time nak bayar kat kaunter aeonBig tu.....



di sudut yang lain pulak.....

gila ramai orang yang beratur kat kaunter, rasanya hampir semua kaunter buka tapi beratur sampai ke rak tempat letak barang.....
rasanya kami beratur dekat 1 jam baru sampai giliran kami..... dengan ramia orang, dan memasing pon membeli stok semua penuh troli..... so memang kena sabar menanti untuk bayar, disebabkan memang ada keperluan untuk kami membeli barangan, maka kami redha untuk tunggu sampailah ke giliran kami.....
letih wei.....
 


 sempat lah anak dara duduk kat tepi rak barang sambil menyanyi.....

memacam lagu dah yang dia nyanyi, dari lagu kanak2 Incy Wincy Spider sampailah ke lagu Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang oleh Tegar tu.....
aku pon siap join nyanyi sekali..... x kiralah orang tengok ke x kan, janji dapat isi masa lapang..... hehe

so, kesimpulannya x mor dah shopping time nak raya..... kecuali raya puasa sebab dah memang nak kena shopping untuk sendiri dan keluarga kan..... selain dari raya tu nak dok umah jerk.....
haha, kalu boleh la kan.....

k, sekian
 

5 comments

February 14, 2014 at 8:49 AM

perggggggggggggh

February 14, 2014 at 8:51 AM

FUH MMG cabaran soping time perayaan masz...dgn kite2 same bersesak dgn kaum yg nak sambut raya....ramai tu...q pun panjang....aduh nak tanak kene sabar la kan tgu turn bayar...seb baik anak dare tu good girl tak mengaruk sbb lame tgu ke ape...

February 14, 2014 at 9:01 AM

ramai nyerrrrrrrrrrr!

February 14, 2014 at 1:44 PM

akak memang dh lama elak pergi shopping kalo dekat2 nak raya dorang. memang penuh lah mall kan~
kalo dh terdesak memang kena pergi jugak lah..hehehe

February 17, 2014 at 2:55 PM

sy pegi jg aritu tp x berapa ramai..pegi sblh mlm...

Post a Comment