^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

9.3.15

Home » , , , , » jalan jalan kedai lampu di rawang

jalan jalan kedai lampu di rawang

assalamualaikum, 

alhamdulillah, apa yang dihajatkan dalam entry  'misi mencari buaian' telah terlaksana..... buaian macamana yang kami beli?..... inshaa Allah ada masa nanti aku share kat sini ye..... ini nak buat entry pon berbulan amek masa..... awal2 tahun ni masa agak terhad..... entry nak share kemasukkan Aisha ke tahun satu awal tahun ritu pon x terbuat..... dah nak cuti sekolah pon kan..... tapi entry masuk sekolah x buat..... haha, suka ati kau lah maszmadi..... yang penting kau bahagia n x menyusahkan orang lain..... hikhikhik

hah, yang ni pon satu hal..... pi jalan2 kedai lampu..... kejadian awal bulan 2, 2015 ritu..... konon2 nak cari mentol bilik air je, sebab dah rosak..... tapi dok dalam kedai tu berjam-jam jugak lah kami suami isteri ni..... apek kedai tu pn layan ye..... terima kasih la sanggup layan kami, lagipon masa tu xder customer lain pon, so dia boleh la layan kami sepanjang masa..... hihi

so, jom jalan jalan dalam kedai lampu.....


nama kedai, Uni Bath & Lighting Gallery, Batu 16, Rawang.....




teringin nak letak rak kaca macam dalam gambar kanan tu dalam toilet, tapi ruang x berapa nak mengizinkan.....


 

harga dia boleh tahan kan..... tempat gantung tisu dalam toilet.....



 
penyangkut dalam toilet boleh, dalam bilik boleh, kat dapur pon boleh jugak..... ikut sesedap rasa nak letak kat mana..... hihi



 
cermin idaman, tapi x tau nak letak kat mana kat rumah tu.....



 
pelbagai jenis kepala paip..... pilih! pilih! pilih!



 
macam best je kalau kat umah ada rain shower ni kan, macam mandi air terjun x rasa dia.....



 
jenis-jenis kepala shower.....


 

kepala kunci pintu umah pon ada..... berkenan dengan yang gambar kanan tengah-tengah tu..... tapi rege dia x berapa nak berkenan lah..... huhu



 
lampu dinding.....


 

lampu dinding lagi.....



 
dan lampu dinding lagi.....



 
lagi-lagi lampu dinding..... comel x yang bawah belah kanan tu..... macam berkenan, Hubby pon dah macam nak beli letak kat bilik Aisha, tapi last2 x jadi..... belum jadi keperluan, so kita tangguh dulu.....


 

lampu siling..... chandelier



 
chandelier pink..... sweet jer kalu gantung kat atas meja makan kan.....


 

lampu chandelier comel.....





ha, dah abes jalan dah..... kalu ikut banyak je lampu dalam kedai ni..... tapi x larat dah nak amek gambar..... so kita tengok Hubby tengah buat apa pulak ye.....
 

owh, tengah tengok tauke test mentol.....

ha, dah setel test, n puas hati dengan keterangan mentol tu, apa lagi..... bayar la kan, lepas tu jom balik..... hihi
singgah kedai nasi ayam kat tepi Laman Kenanga, Rawang..... sedap nasi ayam kat situ, kena dengan selera kami..... Aisha pon suka, siap tanya "bila Mama nak masak nasi ayam macam ari tu?, sedap lah"..... hihi, masak sangat khennn, padahal beli je..... sebab masa beli tu Aisha x ikut, dia sekolah..... balik umah, salin kat dalam mangkuk semua, tu yang dia x tau nasi tu sebenarnya beli, bukan masak.....

 maka, moralnya, seronok jugak jalan2 dalam kedai tu..... dah lama x jalan2 dalam kedai kan..... sejak dah xder nak survey2 barang rumah ni..... memang jarang sangat jalan jalan tempat deko2 rumah ni..... sekarang ni fokus pada sekolah anak pulak..... inshaa Allah, lain kalu kalu jalan jalan lagi, aku share ekk..... sebagai panduan kengkawan nak survey harga kan.....

oh, ya, harga atas tu semua boleh runding lagi tau..... hehe

k, sekian


9 comments

March 9, 2015 at 8:19 AM

mmm... teman ada pegi kedai tu, dari segi harga masih mahal lagi jika di banding dengan house of lighting kat Puchong

March 9, 2015 at 8:44 AM

rambang la mata nak pilih.

March 9, 2015 at 8:53 AM

rambang mata

March 10, 2015 at 1:09 PM

@Izni Hafiz Abdul Rashid erm, kalu nak kira dengan kedai lampu kat puchong tu memang la kan...

entry masz pasal kedai lampu kat puchong tu bleh klik :
v
http://maszmadi.blogspot.com/search/label/houses%20lighting%20puchong

March 10, 2015 at 11:01 PM

erkk, boleh 'gila' masuk kedai ni ;p
banyak2 benda, sy suka tgk kepala paip & shower tu..best!

March 11, 2015 at 9:08 AM

lieya mase baru2 na pindah umah tu...gi kedai lampu...sakit tengkuk lepas tu sebab kene dongak atas tgk lampu n pilih lampu kakakaakak....

sape nak masuk umah mmg excited tgk lampu mcm ni kan...rambang mate nak memilih...

March 17, 2015 at 3:15 PM

cantek2 ler lampu nyer....

March 19, 2015 at 11:39 PM

lya pon suka survey2 kedai2 camni.. x sabar sbnarnya nk msk rmh baru

September 28, 2015 at 6:42 PM

Kalau nak cr lampu murah whtsp sy 0162737149

Post a Comment