^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

23.3.15

Home » , , , » deko deko terataKami :: hiasan untuk tetamu yang bertandang

deko deko terataKami :: hiasan untuk tetamu yang bertandang


assalamualaikum, 


hari tu masa cuti hujugn minggu ada suarakan hajat kepada mydear Hubby untuk ke Kaison, Paradigm Mall, Kelana Jaya..... tapi x kesampaian, sebab, tujuan utama keluar adalah untuk tunaikan permintaan anak dara ke taman, dah lama katanya x ke taman nak main layang2, so moh le kita ke taman hari tu..... eh, macam dah nak lari tajuk je kan..... haha

ok, hajat nak ke Kaison tertangguh, tak apa, nanti ada masa kita pi ye.....
ni nak cerita pasa bilik tetamu kat terataKami..... simpel je..... bilik ni adalah bilik tambahan di tingkat bawah yang memang dikhaskan untuk tetamu yang berkunjung ke rumah kami.....
xder hiasan yang sarat2..... cuma ada katil quenn, meja solek, almari n tempat sidai sejadah..... tapi ada satu hujung minggu tu, macam tergoda je tengok2 hiasan bilik kat internet kan..... maka kita pon DIY lah sikit hiasan untuk penyeri bilik tetamu kami tu.....






sebelum.....
memang x der apa2 kecuali kelengkapan asas..... dinding pon cat putih je.....





selepas.....
ada nampak perbezaan tak?..... haha
alah, aku just tampal hiasan didning tu je..... DIY guna barang terpakai yang ada kat rumah je.....
 



ini lah dia yang aku DIY tu.....
just guna kotak coklat yang buat hamper tu, balance kain langsir kabinet dapur n salotape.....



minta pertolongan Hubby tampal, guna double sided je..... konon2 nak cat dinding tu wat feature wall, tapi belum ada kekuatan nak buat..... tunggu lah nanti kita buat make over sekali ngan bilik2 yang lain.....





dalam bilik, selain dari set bilik tidur, kami tambah penyangkut sejadah n carpet..... tu pon carpet kecik je, nanti nak kena tukar lain ikut kesesuaian saiz bilik tu kan..... dalam almari tu ada la toto, bantal, selimut n towel untuk tetamu pakai.....





ha, dinding belah bertentangan katil..... putih n kosong je..... setakat ni memang xder nak letak apa2, sebab stanby kalau tetamu yang datang tu bawa barang banyak kan..... so boleh la main lempar2 je atas lantai..... sebab dalam almari pon da ada barang kan..... hehe


harap2 tetamu yang bertandang ke terataKami akan selesa duduk kat bilik ni..... cuma x bestnyer, bilik ni pintu bersambung ke dapur, so kalau aku tengah masak, tetiba tetamu nak keluar bilik, akan terserempak lah kita ye..... takut juga tetamu x selesa dengan bunyi bising masak2 n bau2 an masakan kan..... tapi setakat ni yang dok sini pon ahli keluarga kami2 je..... so xder masalah lah..... silalah buat macam bilik sendiri ye..... bilik je tau, bukan rumah..... hehe


dapatkan free voucher dengan hanya jawab soalan mudah..
DAFTAR FREE DISINI

k, sekian


6 comments

March 23, 2015 at 9:14 AM

cantik simple deco

March 23, 2015 at 12:20 PM

rajin ..... klu rumah aku huru hara dgn 2 beradik tu ... kah kah

March 23, 2015 at 10:21 PM

Asal ade bilik je tetamu dh rasa selesa...

March 25, 2015 at 1:14 PM

kemas...pun tgh berangan nak jadikan bilik bawah..bilik tetamu...skrg ni tgh jd dapur tambahan...huhuhu

March 26, 2015 at 8:15 AM

cantik..simple n ceria

April 23, 2015 at 1:39 PM

cantek jugak deco2 akak nie..nampk berubah terus bilik tetamu akak..selesa bilik tetamu akak ni boleh lar alin bertandang eh kak? hehe

Post a Comment