^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

1.6.15

Home » , , » jalan jalan :: Royal Floria Putrajaya 2015

jalan jalan :: Royal Floria Putrajaya 2015


assalamualaikum,


pameran Royal Floria Putrajaya 2015

dah pon bermula dari sabtu lepas 30 Mei 2015 dan akan berakhir pada 7 Jun 2015.

Alhamdulillah, aku dah pon jejak kaki ke sana..... memula pi dulu tahun 2011 masa tu Aisha kecik lagi, baru 3 tahun..... lepas tu x pegi2 dah sebab x der kesempatan n x der keperluan..... untuk tahun ni, kami sekali lagi ke sini..... n membawa myUteh's family dari Johor..... hajat utama nak jalan2 ke Pusat Sains Negara, tapi sekarang tutup sebab ada renovation..... dan akan di buka semula dalam bulan November 2015 nanti.....

hah, yang tu nanti cerita ye..... ni nak cerita sikit pasal Floria nieh.....
disebabkan dah lama x pegi, so x tau pulak yang sekarang ni nak masuk kena bayar yerk..... sejak tahun bila kena bayar ni yerk?.....




tengok gambar atas ni.....

kami datang sini hari Sabtu lepas, maknanya 1st day dia buka kepada umum la kan..... ada khemah kaunter untuk membeli tiker masuk..... 

untuk dewasa : RM5.00 seorang
untuk kanak2 : RM1.00 seorang (6 - 12 tahun)
untuk foreigner pon ada harga lain rasanya..... tapi x ingat berapa.....

maka dah sampai sini..... bayar je lah kan..... dah la parking susah dapat.....
beratur panjang dengan sabar..... Alhamdulillah, dapat masuk juga.....

lebih kurang 2 jam juga kami di sini..... makan siap2 kat khemah makanan luar kawasan pameran...... balik umah, memasing kepenatan..... maka kita rehat kan diri memasing ye.....

gambar2, nanti aku share yer, x banyak mana pon, sebab bateri S3 dah kong, so mana yang sempat je la yer.....

sesiapa nak pi sini, boleh je, pameran berlangsung sampai hujung minggu ni, 7 Jun 2015

k, sekian
 

4 comments

June 1, 2015 at 2:09 PM

x sempat nak pg

June 1, 2015 at 2:10 PM

Belum berkesempatan nak pergi.. Tahun lepas, harga tiket RM3 sahaja. Tak tahu pulak dah naik harga tahun ini.

June 1, 2015 at 2:12 PM

alynn pun ms hr pembukaan dah terjah sini kak..
first time pegi sebelum ni tak pernah pergi pun..

June 5, 2015 at 4:11 PM

lya ke KL bru2 ni...
tp x igt FLORIA ni..klo x, blh singgah juga

Post a Comment