^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

4.6.15

Home » , » jalan jalan :: Royal Floria Putrajaya 2015 [gambar]

jalan jalan :: Royal Floria Putrajaya 2015 [gambar]


assalamualaikum,

aktiviti sabtu lepas.....
sepetang di Floria Putrajaya.....

 



beratur dengan sabar untuk dapatkan tiket.....
RM5.00 dewasa
RM1.00 kanak-kanak









walkway dari pintu masuk utama.....











memula masuk tempat ni dulu..... tema tahun 2015 ni bunga Lily.....





 


pameran dari Indonesia.....







 



pameran dari Kenya.....








 

pameran dari Korea.....


 











pamerah dari Ipoh, Malaysia..... nampak x kat poster nama negara tu ada sticker 'Winner', tapi x tau lah ini pemenang untuk paa, kan ada pertandingan kan..... mungkin ada kategori2 tertentu, tapi tidaklah aku meneliti semua kan.....








 

pameran dari Kuantan, Malaysia, tema MH370.....








 


pameran dari Singapura.....










kami di floria 2015

sori la, gambar semua blur2 kan..... x berapa nak clear sebab x boleh nak on flash.....
maklum bateri HP dah x berapa nak ada..... huhu











kungfu panda.....

yang ni, pameran kat bahagian luar khemah..... dibuat oleh sekolah n IPTA, IPTS seluruh Malaysia.....









robot.....










mom's heaven.....













snow white.....

kalau ikut banyak lagi khemah, ada khemah jualan, ada khemah orkid, ada khemah musim sejuk n bunga..... ha, yang khemah bunga musim sejuk n bunga tu nak masuk kena bayar..... tapi x tau la berapa bayaran dia ye..... sebab kami x masuk, nak masuk ritu tengok dah ramai yang beratur, so kami x nak dah beratur, penat..... maka kami jalan2 cuci mata kat pameran luar2 tu je.....

jalan2, lepas kan lelah sekejap kat lori2 yang jual makanan..... tapi makanan ya ampun mahal wo..... last kami buat keputusan cari makan kat luar..... kononnya nak ke food court yang ada kat putrajaya tu, tapi bila jalan keluar ikut pintu lagi satu..... ternampak khemah makanan..... maka ke sana lah kami.....











masa ni dah nak maghrib dah..... so pusing2 cari tempat duduk, pusing2 cari makanan, pusing2 cari minuman.....
dah dapat semuanya, kami pon duduk makan..... Alhamdulillah, kenyang..... 
selesai makan, kami pon balk rumah.....
thanx myUteh sudi ikut kami jalan2..... lain kali kita jalan2 sesama lagi ye.....

 

rasa agak x puas sebab x sempat nak jalan ke semua tapak pameran, tapi dengan ramai2 orang macam tu, rasa x larat nak berjalan ke semua tempat..... huhu nak repeat lagi ujung minggu ni..... idok le teman.....
x per, lain tahun inshaa Allah kita datang lagi ye.....
 

k, sekian



5 comments

June 4, 2015 at 8:43 AM

cantiknya

June 4, 2015 at 1:45 PM

wah(^___^) besnya...

June 4, 2015 at 2:22 PM

hehehe malas nk pi .... mahal jugak kan hrga tiketnya

June 5, 2015 at 4:10 PM

panjang juga Q nk beli tiket tu....

October 5, 2015 at 11:37 AM

alin g jugak kat kat floria ni tak sempat nk update pun kat blog..kemalasan melanda..tp best kan floria ni cuma panass..

Post a Comment