^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

8.6.15

Home » , , » jalan jalan :: Pusat Sains Negara [tutup]

jalan jalan :: Pusat Sains Negara [tutup]


assalamualaikum, 

tergoda dengan entry izwa pasal mandi kolam free kat Pusat Sains Negara, maka aku pun men'google la di mana kah terletaknya Pusat Sains Negara ni, haha, nama je dok Selangor, tapi x tau kewujudan Pusat Sains Negara nieh..... adik ipar aku lagi la, dia ingat Pusat Sains Negara ni adalah Petrosains yang kat KLCC tuh..... huhu bukan dik, bukan..... ini tempat lain.....

maka, dengan kedatangan my Uteh last Saturday, kami pon buat lah trip A Day in KL..... dan salah satu lokasi pilihan adalah Pusat Sains Negara, Bukit Damansara.....




dah sampai pintu gerbang..... tapi x boleh masuk.....
sebab tutup, dorang tengah buat renovation..... tanya kat abang guard tu bila buka..... dia kata nanti bulan November 2016 akan buka semula..... setahun lagi tu..... sabar menanti.....

huhu, kecewa kami di situ..... sementara kami berkira-kira nak kemana lepas tu, anak dara mohon izin nak ke tandas..... ok lah, moh le kita tanya abang guard tu ada tandas x dalam tu..... kami nak masuk.....

ok, dah dapat kebenaran, jom ke tandas kita.....
masuk dalam pagar tu, belok kanan, turun tangga 2 kali..... dah sampai tandas.....
(haha, cerita gi tandas pon nak bagitau ke)

bukan apa..... ada kaitan dnegan crita dalam entry izwa tu.....

































hah, tandas dia dekat ngan taman okey.....








dan dekat ngan kolam..... oh yeh, kat sini rupenye kolam yang diceritakan oleh beliau..... best2.....








nasib baik anak dara x minta nak mandi kolam sebab dia tau tempat ni tutup.....






tangga yang menghubungkan kolam mandi dengan bangunan utama Pusat Sains Negara.....







sebelum balik, sempat bergambar dengan mural akuarium besar ni.....
 x per, nanti kita set masa nak datang lagi bulan 11 tahun 2016 ye..... agak2 ada sesiapa nak join..... meh la..... hehe 
time tu kita amek gambar banyak2 ekk, sambil mandi manda.....

lepas bincang2 dalam kereta, kami putuskan untuk ke Muzium Diraja (Istana Negara Lama)..... jom kita ke sana.....

k, sekian



6 comments

June 8, 2015 at 12:10 PM

best

June 8, 2015 at 1:32 PM

(^____^)v

June 9, 2015 at 4:15 PM

wah best2 pusat sains nie...ank2 mesti suke sbb ade kolam mandi kan...
kalo gi kesane lg cite dlm blog eh kak...

June 9, 2015 at 4:58 PM

huhu saya baru tau tutup.. sib baik laa xde kata nak bawa budak2 vuti sekolah ni ke situ.. klu x..mesti frust..

June 11, 2015 at 2:59 PM

meh jom meh set bulan 11 nnti..
kami dok batu caves ni je
wau wii

June 16, 2015 at 4:30 PM

Dulu masa akak bawa anak2 pegi situ, excited betul budak2 tu...susah nak kontrol hehe...
Sekarang dua2 dah tak nak pegi situ...boring katanya.. (tanda2 anak dara tengah membesor) :)

Post a Comment