^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

29.1.15

Home » , , , » Deko Deko TerataKami ~ Re-Arrange Ruang Belajar

Deko Deko TerataKami ~ Re-Arrange Ruang Belajar


assalamualaikum,

 ingat entry sebelum ni pasal kami buat ruang belajar untuk Aisha..... hah ia hanya bertahan seminggu je dengan susun atur sebegitu rupa..... disebabkan aku rasa macam ruang jadi terhad dan nampak sempit, maka aku minta izin cum bantuan mydear Hubby untuk re-arrange semula ruang belajar tersebut.....




atas ni adalah ruang sebelum ni..... sofa dan meja belajar diletak bercantum..... ia menjadikan ruang belajar nampak sempit sebab terhalang dengan meja belajar dan belakang tu xder ruang terbuka.....

lepas susun atur semula..... 
maka ruang belajar menjadi sebegini rupa.....




v




v




v




v




v

 
cuma tukar kedudukan meja belajar..... rasa lah luas dari yang ats tu..... sebab ruang aliran untuk berjalan lebih panjang dari sebelum ni..... kedudukan sofa tetap sama.....

kerusi tu aku amek kerusi kat mesin jahit..... letak sarung guna t-shirt lama Aisha yang dah x muat, jahit cantum n jadikan sarung kerusi..... nampak lah sedondon kaler pink di situ kan..... kaler asal kerusi tu adalah hitam..... haha, sementara dapat kerusi yang sesuai, kita guna dulu kerusi ni yer.....

siap ada biskut n cawan kat tepi sofa tu ya..... ha tu anak dara punye kerja lah tu, sambil tenok tv, x mor makan kat bawah, sanggup tu amek tin biskut bawa naik atas cicah ngan air milo makan...... x mor makan nasi.....




barang-barang yang ada kat meja belajar Aisha..... yang sebelah kanan tu, gambar rasmi masa Aisha sekolah Tadika tahun lepas..... x sempat nak frame, dengan plastik tu jugak Mama letak kat situ..... haha, pon boleh.....



pandangan meja belajar dari sisi.....



dalam laci dah susun buku2 sekolah yang di beli masa hari orientasi ritu..... siap ada kotak princess atas eja tu kan..... nak tahu apa isi dalam.....




aha..... dalam tu ada segala pensil warna yang dah kehilangan bekas..... ada macam2 jenis termasuk magic colour yang dah kehilangan bekas juga.....

asalnya kotak princess tu adalah kotak kasut..... nak buang, nampak macam cantik je..... tetiba TING!!! timbul idea untuk jadikan kotak segala maknenek pensil warna Aisha dah bersepah ntah mana2 di letaknya..... kira ok la sebab warna x lari kan, pink2 purple gitu..... mak suke nyah..... hihi


dinding tepi meja..... tampal poster yang dapat masa sekolah Tadika cikgu bagi..... nanti kalu dapat jadual, nak tampal juga kat sini..... tapi kena buat cantik2 lah kan, baru semangat nak belajar.....




hiasan2 lain yang ada..... 

 setakat ni, susun atur ni masih bertahan sampai sekarang..... Alhamdulillah, dapat sediakan ruang belajar untuk Aisha walau hanya simpel2 je..... mengharapkan semangat dia untuk belajar semakin berkobar..... ye lah, nak jadi guru katanya kan..... Inshaa Allah.....

k, sekian




9 comments

January 29, 2015 at 8:07 AM

mmg satu keperluan pun kawasan belajar ni masz...yg penting jauh dari tv.... sebab mengganggu nanti mase belajar....

January 29, 2015 at 8:12 AM

Salam singgah.. lama tsk bw... huu..
Haas sesuai susunan yg baru tu, nmpk lebih lapang... cantik, semangst sket aisha nak study ye.. good good... hiii

January 29, 2015 at 8:50 AM

sangat teratur

January 29, 2015 at 9:29 AM

Assalammualaikum...

Insaallah semoga anak berjaya dengan apa yang dicita2 kan.. Amin... Ya Rabbal Alamin....

mselim3

January 29, 2015 at 9:58 AM

bagusnya dapat siapkan ruang belajar utk aisha..sue ni x dpt nak buatkan lagi sbb msh dok rumah sewa. maybe pas raya baru pindah rumah sendiri. insyaAllah..

January 29, 2015 at 12:27 PM

seronok la asya nk buat kerja sekolah nanti..mama asya dok kat sofa klu asya tak paham tunjuk sebelah je ...mama tak yah bgn pun boleh

January 30, 2015 at 12:11 PM

kalau dah ada ruang belajar jadi lebih xcited kan kak..alin suka susunatur yg nie..lebih luas dan menarik..

January 30, 2015 at 12:18 PM

canteknyer....suke ler...

February 18, 2015 at 3:08 PM

cantek & meriah meja belajar aisha. kalo aunty jd aisha, sure bersemangat nak blaja hari2 hehe

Post a Comment