^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

26.1.15

Home » , , , , , , , , » Aisha's 6th Birthday Celebration

Aisha's 6th Birthday Celebration


assalamualaikum,

 kejadian pada 27 Disember 2014 yang lepas..... hari ni baru cerita x per kan..... hihi

so, asalnya myUteh nak buat kenduri doa selamat untuk baby baru dia..... maka kakak dia yang cantik manis nieh pon mintak lah kebenaran nak tumpang buat majlis untuk biirthday Aisha..... Alhamdulillah, permintaan di terima..... so persiapan pon di buat, sikit2..... survey2 apa2 yang perlu kat internet, kat kedai..... tanya anak dara apa yang dia nak?..... tapi x der la permintaan di turuti 100% kan..... kita buat mana yang mampu je..... lagipon buat suka2 dikalangan ahli keluarga jer.....

terlanjur pula tarikh birthday jatuh pada aku kena duty kat Plaza Angsana, Johor..... time tu aku duduk kat rumah kakLong kat Permas Jaya..... so memula buat setakat potong kek je la..... balik dari duty kat Plaza Angsana..... aku survey kek kat kedai dalam Angsana tu, jumpa lah kek Frozen Elsa..... beli yang 500 gram je, cukup setakat untuk anak2 sedara yang ada 4 orang kat rumah tu.....




kek Frozen Elsa 500 gram dengan harga RM20.00




then pada hari kejadian, baru lah persiapan yang betul2 kami buat..... kebetulan cuti krismas, so boleh la nak siap2 lebih sikit kan..... untuk suka2 je..... hihi



 

beli dolly paper 1 paket, then print gambar yang bulat tu atas A4 paper, tebuk lubang kiri kanan untuk tempat ikat reben..... jadilah goodies pack untuk tetamu.....




anak sedara bergotong royong menyiapkan goodies pack..... birthday girl cuma tolong sekejap2 jer..... tapi main yang lebih..... huhu



 
ha..... nilah goodies yang kami sediakan, dalam 50 pack untuk bagi kat tetamu kenduri..... x der bag, main ikat2 je..... jimat..... hihi


 

eh, ni langsir tingkap umah MakAbah kat kampung yang aku jadikan main place untuk acara potong kek.....




 
dah siap hias simple je..... guna dolly paper juga, print huruf2 tu then tampal..... gantung guna reben n tambah belon untuk nampak meriah.....



 
kat ruang atas pon gantung belon juga, guna benang jer..... haha, guna barang yang ada kat umah jerk..... semua siap dalam sepagian dengan kerjasama dari mydear Hubby dan anak2 sedara jugak.....

 sebelum majlis potong kek suka2, ada kenduri baby myUteh petang tu..... ada la makcik2 kat kampung datang umah bertahlil, doa selamat n berselawat untuk kesejahteraan semua.....




ni sesi agihan goodies untuk tetamu yang hadir..... birthday girl buat kerja dengan baik sekali, siap salam cium tangan nenek2 yang ada lagi.....

 bila tetamu semua dah di jamu dengan makanan menu kampung, kami anak beranak pon berkumpul untuk sesi potong kek suka2..... hihi




kek princess untuk 6th birthday Aisha.....

tempah kat orang area situ juga dengan pertolongan myUteh..... 1 kg kek, harga RM80.00..... Alhamdulillah, dapat tunaikan permintaan anak dara yang nak kek princess..... thanx Uteh.....



 
princess berposing sebelum sesi potong kek.....
 ada lagi 1 kek coklat leleh tepi tu kan..... ha tu berkat air tangan my anak sedara a.k.a anak KakLong..... baru sekolah menengah tapi dah tunjuk bakat buat kek..... sedap.....



 
jangan betulkan mata atau screen anda..... 
walau gambar blurr, tetap nak tepek kat sini juga..... sebab aku rasa sweet je pic ni..... hihi



 
then barulah sesi nyanyi lagu 'Happy Birthday' untuk birthday girl..... memula kami nyanyi lagu happy birthday, tapi birthday girl marah, dia suruh nyanyi lagu Selamat Hari Jadi..... haha, ok lah, kami pon ikut je lah.....

kosong je atas meja kan, sebab makanan semua kat dapur, yang ada cuma jajan n kek je..... hihi



 
pehtu tiup la lilin tu, kalu x, camne nak potong kek tu kan.....



 
sepupu Aisha, Aida n yang lelaki baju purple tu Amar nak juga tiup lilin..... ok, sila lah ye.....



 
lepas tu apa lagi..... potong la kek tu kan..... bagi2 kat tetamu2 yang ada..... 

hihi, tetamu la sangat, padahal kami yang tumpang buat majlis kat umah MakAbah..... tapi kira meriah la sebab semua family ada time ni..... cuma dalam gambar x der.... kenapa x der?..... sebab tukang amek gambo x amek gambo tetamu yang ada..... sape yang amek gambo?..... husband myUsu..... terima kasih lah sebab tolong amekkan gambo untuk kami..... jasamu sangat dihargai.....

 selesai potong kek dalam 4 5 piring, kami pon beransur ke dapur, angkut sekali kek yang ada tu ke dapur..... sebab memasing x makan lagi lepas selesai majlis kenduri tadi..... so, moh la kita makan nasi pulak ye..... bebudak kecik semua ngadap kek tu je.....

kek tu pon potong2 masuk bekas, then bagi kat jiran2 yang tolong rewang kat umah sebelum majlis..... terima kasih semua yang menjayakan majlis potong kek suka2 kali ni..... inshaa Allah ada rezeki kita buat lagi ye.....




last but not least
terima lah pose kami dengan our lil princess Aisha yang dah pon darjah satu tahun 2015 ni.....
moga jadi anak yang baik, dengar kata dan semoga berjaya dunia dan akhirat..... aamiin

k, sekian
 


3 comments

January 26, 2015 at 9:03 AM

sekejap je masa berlalu

January 26, 2015 at 10:54 AM

hepi besday asya ... cantik rambut asya lurus j e

January 26, 2015 at 10:57 AM

Ini yg dikatakan sepakat membawa berkat. Majlis dgn keluarga dihadiri jiran tetangga rasa lagi sweet memorinya...

Post a Comment