^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

17 March 2010

Home » , , , » *Sepetang Aisha@Tasik Titiwangsa*

*Sepetang Aisha@Tasik Titiwangsa*

Smlm aku n famly pi Tasik Titiwangsa, actually hubby aku ader hobi bru iaitu joging, 2 ari skali dia akan joging kat tasik... So smlm blik keje jerk cpat2 kami blik umah tukar kreta (kami pi keje naik moto) n trus mbik Aisha, bwak Aisha skali pi tasik utk teman papa joging.. hehe, moksu Aisha aku pon ikut skali (kbtluan dia ader kat umah bru blik klas kat UM) so aku pon hheret arr dia...
Smpai kat tasik, papa Aisha ngan moksu Aisha pon lksanakan arr aper yg ptut diorg wat.. aku????
hehe, aku tman Aisha main kat playland.... walaupun x joging, aku bpluh gak arr main kjar2 ngan Aisha kat playland smlm... kalu blh sume mainan dia nak naik, aku rsau gak tkut dia jtuh kbwh coz tpt tu tggi gak bg knak2 cam Aisha yg tgk kemaruk nak bjln.. tp aku bjaya kontrol anak aku sorg nie, tnpa bntuan papa ngan mokso, hehe. Aisha pon aku tgk swonok bkn main lg, pdhal ms mbik Aisha dr umah pngasuh dia tido tur... tp biler smapi kat tasik trus beso mata dia...
First land yg Aisha main, cbuk nak cross bridge tur... aku pasrah jerk, nsib baik ader tiang kiri knan, rsau gak aku...

Yea!!! Aisha bjaya lpas ke sbrg bridge, lega ati aku..

Da puas sbrg bridge, Aisha naik gelongsor lak, mule2 btul la naik kut tgga pas2 trun kut glongsor... last2 da pnat naik tggu Aisha ikut suke die jerk naik trus kut glongsor... aku ikutkan jer la...

Aisha relax jerk main n jln sorg2 kat atas bridge tur, bbudak lain sume lari main kat tpt lain coz Aisha diri jer diam2 kat tpt dia jln kalu ader bbudak lain nak jln, so diorg mlas nak tggu Aisha jln, diorg trus pi main tpt lain... hehe caya la anak mama nie...

Chewah!!!! cam pndai jerk nak naik sndri... last2 aku gak yg naikkan... hehe

Lg skali Aisha mnggunakan skill terbalik naik glongsor, haha aper pesen la nie...

X dpt naik glongsor, Aisha trus pi kat tgga sblh, tggalkan aku sorg2 kat tpt glongsor td...

Time nie papa da abis 1 round joging kliling tasik, bru la aku free ckit coz papa blh tlg jg Aisha.. dia cbuk gak nak cross bridge, yg ni mncbar ckit, ader lubang2 antra kayu2 tur, so papa kn pgang Aisha, tu pon cbuk nak lpas tgn... isk...

Puas sbrg bridge kayu, Aisha tuka mainan lain plak...

Ha!! ni main lain laks, nasib baik arr x pndai mnjat lg, kalu x... mau da smapi atas budak sorg nie... iskiskisk

Time nie Aisha try mnunjukkan protes ngan x nak dpgang olh aku ngan papa dia...
"x nak blik lg, Aisha x nak blik.... nak main!!!"

Puas pjuk, lastly Aisha mmulakan perjlnan ntah kmna kami tgk jerk dulu....

Aisha jln jauh mninggalkan kami....

Aisha da smpai kat tpt tujuan, kami x lrt da nak kjar....
Finale : Aisha jln2 round da wakaf sblum aku dkong dia ajak blik, kalu x dkong maunyer smpai mlm dia dok pusing2 kat playland tur... Blik dr tasik, kami trus pi p.mlm kat Tmn Dato' Senu, bli mknn yg ringan2 jerk... hehe jg bdn lpas kuar pluh kat tasik td...
kuikui

2 comments

March 18, 2010 at 10:57 AM

wakhakha..lawak ar part aisha main gelunsur trbalik..cayunk naik kot tangga turun guna gelunsur br btul..hehe trlebey kreatif nie..

March 18, 2010 at 5:11 PM

hehe, biase arr rmbut tpacak atas kpla... tu yg kreatif lebey tur... anywhere swonok layan aisha ptg tur... puas!!!

Post a Comment