^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

21.3.16

Home » , , , » deko deko terataKami :: projek taman balkoni - water fountain

deko deko terataKami :: projek taman balkoni - water fountain


assalamualaikum, 

sekarang ni tengah buat projek Taman Balkoni di terataKami..... kisah ni bermula bila ada haiwan peliharaan yang kami bela dan kami tempatkan di balkoni rumah kami.....

ha, ada sesiapa berani letak haiwan peliharaan di balkoni rumah..... sebelum ni aku dah cerita kan pasal arnab yang kami bela..... sekarang ni concern kami adalah kepada si arnab anak beranak..... ikan n kura2 masih lagi dalam peliharaan kami, cuma perhatian lebih kepada arnab sebab ikan ngan kura2 senang control, dok je dendiam dalam akuarium..... tapi tidak bagi arnab, dorang nak space untuk lari2..... so, moh ler kita buat taman untuk dorang lari2 yer.....

oleh yang demikian (eceh ayat skema), berdasarkan drawing yang aku conteng2 n bagi kat mydearHubby bulan lepas, dalam taman kami akan ada air terjun.....
pic from google

 lebih kurang macam gambar kat atas ni lah air terjun a.k.a water fountain yang digambarkan.....

so, sekarang ni aku tengah survey mana nak dapat air terjun yang murah n x besar sangat, muat untuk balkoni kami yang luas nya cuma lebih kurang 20' x 10' jer..... tapi suku dah bagi kat arnab untuk dorang lari2.....

selain dari air terjun, nak cari juga pokok2 berdaun yang senang di jaga..... nak letak kat balkoni juga..... kalau dulu, kat balkoni ada pokok lavendar n pokok zebra, tapi kedua2 dah mati, mungkin x cukup kasih sayang dari kami..... huhu
sekarang yang tinggal cuma pokok kaktus Mai jer... itu pon macam dah x terjaga, nak tukar ke pasu besar x dapat2, hurm, kena ke nursery lah baru boleh nak deko deko semula kat balkoni nieh.....

moga2 dipermudahkan lah hasrat kami nak menjadikan balkoni kami sebagai taman demi haiwan peliharaan kami nieh..... hihi

secara adilnya sekarang, kami 3 beranak ada haiwan jagaan memasing. aku lebih kepada penjagaan kura2, mydearHubby lebih kepada penjagaan ikan n mylilPrincess Aisha lebih kepada penjagaan arnab, upsss belaian sebenarnya, bagi makan, cuci sangkar tetap tugas Papa hehe..... siap baby arnab yang 2 ekor tu tu di bawa main kat atas katil tau..... hehe, x pe la nak, janji jangan sampai kencing berak sudah.....

so, misi sekarang adalah hunting for somehitng @ taman balkoni terataKami.....

k, sekian


3 comments

March 21, 2016 at 8:30 AM

Seronoknya dapat deko-deko...

March 21, 2016 at 11:29 AM

BALKONI ?? RUANG ATAS KE NI .... TAK LEH NK BYG ADE SEMUA DECO UTK ARNAB TU ..NANTI SHARE YE

March 21, 2016 at 11:48 AM

dh siap deko share eh. hehehehe
kat area umah Zura ade satu kedai jual air terjun tuh. mMacam2 design ade. tapi x tau lah murah ke tak sbb tak pernah amik tau pon harga air terjun tuh. hahahaha

Post a Comment