^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

11.5.15

Home » , , , » makan makan :: Restoran Mohd Chan Rawang

makan makan :: Restoran Mohd Chan Rawang


assalamualaikum,

 erm sejak akhir2 ni rasa malas je nak masak kat umah, dengan alasan xder bahan nak masak..... ehem, boleh terima kan alasan tu..... hihi.....
maka, setelah perkenan Hubby n anak dara kesayangan, maka moh ler kita makan kat luar..... 

tempat yang dituju adalah....





Restoran Mohd Chan.....
dekat je ngan rumah, kat bandar rawang..... x tahu kewujudannya bila, tapi macam baru lagi..... haha, nampak x, aku nak bgtau yang kami dah lama x jalan2 kat bandar rawang..... hihi

erm masa sampai situ, ramai juga orang..... ada tempat duduk kat dalam, tapi penuh, so kami dodoklah kat luar..... jadi lah, janji dapat isi perut kami dengan rezeki yang Allah beri ni kan.....

 dalam gambar tu, anak dara sibuk menyusun sudu disetiap tempat duduk kami..... dia biasa tengok pelayan kat Chicken Rice Shop buat gitu, so kat sini dia praktikan apa yang dilihat..... aku biar je la, selagi x membahayakan diri.....

  apa yang kami order.....








Dimsum..... RM3.80 untuk 3 biji
Hubby yang order, katanya ikan, tapi bila dah makan, dia kata rasa ayam.....
haha, aku x makan, sebab ari tu tekak x berapa nak selera sangat..... kalu x, nak juga aku makan.....

 




Kantonis Kuey Teow..... RM7.90
Hubby punya jugak..... portion yang sangat banyak, slow je Hubby makan bila dah ujung2 tu, tapi nak habiskan jugak..... hihi


 


Nasi Kong Boh Ayam..... RM7.90
aku punya menu..... nasi putih, ngan ayam masak kicap + halia..... agak pedas bagi aku yang tengah berpantang pedas time tu..... tapi bedal habis jugak sebab x nak perut kosong.....



 

Hokkien Mee..... RM7.90
berselera anak dara makan mee ni, sedap katanya, tapi segala sayur semua diketepikan..... mee dia besar betul, macam mee udon yang kembang tu..... seram aku tengok..... huhu x habis makan, bawa balik umah, wat sarapan esok pagi.....





 

air Sirap Bandung RM3.00, Hot Lemon Tea RM2.90, Air Suam RM0.30

 

so, total semua hari tu, RM34.00, x kena GST, service charge pon x der, goverment tax pon xder..... Alhamdulillah, terima kasih pada incik Hubby yang belanja makan malam tu.....

baru2 ni kami pegi lagi ke restoran ni, order lagi menu yang lebih kurang sama..... Hubby dah terpikat dengan Dimsum kat sini..... so, kita ikut je la..... 

so, lepas ni agak2 Hubby teringin nak makan Dimsum, moh ler kita repeat lagi ke sini yerrrrr.....

k, sekian

5 comments

May 11, 2015 at 8:06 AM

Awak sedang berpantang... Pantang jumpa ke?

May 11, 2015 at 9:10 AM

lieya pun suke makan kat sini masz...selalu gi kat bangi tu laaaa.... berase semua foods die...lieya biase laa hantu wantan...mmg akan order wantan mee die laaa...budak2 pun suke sebab tak pedas kan...

May 11, 2015 at 12:08 PM

sedap nyer lahaiii

May 11, 2015 at 4:52 PM

dulu aku suka mkn kat mohd chan ni ... tp skrg ni dah lama dah tak pi situ

May 12, 2015 at 1:30 PM

lama tak dinnning out
tpi chinese muslim food mmg sedap
pnh mkn yg betul2 sedap kat Homst Recipe, Bangi

Post a Comment