^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

27.4.15

Home » , , , , » jalan jalan :: Kaison KL Festival City Mall

jalan jalan :: Kaison KL Festival City Mall

assalamualaikum, 

 misi untuk menghias rumah yang dah lama x dilakukan..... erm berangan memacam nak hias rumah, tapi kekuatan belum tiba..... hukhuk alasan je kan..... tapi betul la, rasa nak menghias tu ada, berkobar2 je bila tengok blog2 kengkawan yang ada buat deko2 nieh..... tapi bila balik umah, rasa malas kembali menguasai diri..... macamana ye nak bag semangat tu terus berkobar je untuk hias2 rumah sendiri ni..... ada petua x.....

x pe, lah, inshaa Allah, tiba masa nanti akan ku hias juga rumah tu, berangan nak buat ala2 showroom atau hotel atau resort ke..... haha, berangan tu x salah kan..... so, moh le kita jalan2 je dulu cuci mata ke kedai yang menjual barang2 hiasan yerk.....

last month, aku ajak mydear Hubby ke Kaison..... memula nak ke Kaison yang kat Paradigm Mall, Kelana Jaya tu, tapi Hubby cakap jauh..... so aku google la lagi kat mana ada Kaison ni..... 

bling!!!!! tengok2 ia ada kat KL Festival City Mall..... ok, kertas kerja diluluskan oleh Hubby, maka, mari kita ke sana.....

saja nak peringat kat kengkawan..... entry ni banyak gambar n mungkin tonggang terbalik susunan dia..... tapi yang penting, semua gambar dalam ni ada dalam Kaison..... hihi
kalau x silap, ia terletak kat Level 2, KL Festival City.....






sebelum tu, jom kita pekena late lunch kat tempat favorite forever kami.....
The Chicken Rice Shop.....





bila dah kenyang..... baru selesa nak jalan2 kan.....








 tada....
dah sampai pintu masuk Kaison..... haha, berkobar2 hati ni nak masuk dalam tu.....






masuk je dalam, mata disajikan dengan pandangan ini.....
so inspired.....





ni wooden alphabet, boleh susun jadi nama n tampal kat pintu bilik..... so sweet.....
ada yang warna warni jugak.....





bantal..... syioknyer kalau dapat peluk banyak2 nieh.....





girl toys..... anak dara aku tu suka la dok tercongok kat sini..... seb baik makan pujuk, kalu x, dah kena paw seketul nieh..... hihi







wah, barang yang sangat diidam2kan..... kalau ada KC nieh, kompem semangat membeli ni berkobar-kobar.....






ini lagi..... cumelnyer kalu letak kat atas para KC.....







frame gambar untuk family.....






bung n pokok artificial untuk hiasan dalam rumah.....






lagi pokok hiasan, x perlu penjagaan yang rumit, cuma perlu buang habuk je kalau ada kan..... hehe






cermin muka letak atas meja.....






cermin muka panjang..... panjang dia sama tinggi ngan anak dara berumur 7 tahun..... berangan nak letak kat bilik princess..... hihi






cermin muka lagi..... gantung kat atas konsul table pon cantik kan.....






frame gambar lagi..... untuk family juga.....





lagi frame gambar, lain pattern.....







coaster a.k.a tempat alas cawan..... cute je kan.....






jam pelbagai corak.....






eh, terselit pulak anak patung kat sini..... dah berterabur susunan..... hihi
cute kan ladybug nieh..... gemuk2 sume.....





langsir ready made pon ada.....







 
koleksi lukisan yang ada.....






 
anak dara, nak jugak enterframe..... hihi







antara lukisan yang menarik minat mydear Hubby, tapi x beli pon, alasan yang di beri "kita mana ada drill, nanti nak gantung camane kalu xder drill".....
ok, misi mencari drill bermula, nak cari yang murah, tapi berkuasa tinggi, haha, ada x?.....







 
laaa, terselit lagi toys nieh..... kali ni itik gemuk2 pulak.....






paper bag pelbagai saiz pon ada kat sini.....








paper box pon ada..... x yah berbalut2 kalu nak bagi hadiah, masuk dalam kotak, done.....








huih, pasu bunga, siap ada kepala paip tau..... tapi air x keluar la..... dummy je tu..... hihi






pasu bunga warna warni...... sangat mengujakan hati ini untuk membeli, tapi ku tahan jebat..... belum ada keperluan, so kita simpan dulu hajat nak membeli tu ye..... hehe







permaidani pon ada..... geram je tengok.....







pokok kaktus comel.....






foam puzzle pon ada, tapi masa aku pi, design ni je yang ada..... coklat is not my favorite colour.....








hah, tujuan utama ngajak Hubby ke Kaison adalah nak tengok mende ni je..... wallpaper.....
berangan nak tampal kat umah..... hihi.....
tapi x beli pon..... tengok2 je dulu.....









ini transparent sticker yang ada orang tampal dalam peti sejuk tu..... memacam corak ada, pilih la yang mana berkenan.....









wallpaper..... RM19.90 je..... masa pi ni bulan march, sekarang ni harga dah naik kut, selepas GST dikuatkuasa kan..... kalau Kaison ambil langkah untuk serap GST dalam kos dorang, maka harga adalah x berubah.....
hurm, nak kena pi lagi nieh..... hihi







lagi, transparent sticker.....






wall hanger..... so sweet.....







lagi wallpaper pelbagai corak.....










wallpaper lagi..... hihi











wooden clip, boleh wat untuk goodies pack.....







wooden alphabet..... erm, nak letak kat mana yerk.....








bekas teh, saiz dia besar macam boleh masuk milo 2kg..... hurm







eh laaaaa, dah sampai kaunter bayar dah..... haha

so, dah pusing2 berjam2 kat sini, dapatlah kami rembat 2 barang..... 1 cermin cute untuk anak dara, 1 lagi kotak corak london yang kami jadikan bekas ubat..... kalu ikut nafsu memang macam2 nak dibelinya, tapi alhamdulillah, syaitan x dapat hasut kami untuk mmbeli yang belum jadi keperluan kami lagi..... nanti dah ada keperluan baru beli.....

len kali nak datang sini lagi, itu pon lepas dah set nak beli apa..... baru best nak shopping kan..... hehe

sekian


update : last datang kaison kat festival city mall ni bulan feb 2016, rupanya Festival City Mall dah bertukar nama ye, sekarang ia dipanggil Setapak Central..... erm, ok, yang penting Kaison masih lagi di lot yang sama.....




4 comments

April 27, 2015 at 8:49 AM

kami kalau ke kaison ni memang berjam - jam la lepak
tpi suke cari bekas2 pasu or gelas kaca tinggi
lagi satu, since dah suka tukar2 poskad dgn orang..
mmg port cari postcard cantik2 kalau ke kaison ni

April 27, 2015 at 10:43 AM

Dapat pergi tempat begini memanglah rambang mata dibuatnya Masz. Apalagi kalau poket tengah kembung boleh kempes jadinya..

April 28, 2015 at 10:21 AM

salam kenal, mmg puas hati kan klo dpt pergi ni

October 26, 2015 at 9:54 AM

sakannns., hehe2

Post a Comment