^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

25.11.14

Home » , , » #throwback : pasang paip air dua kepala

#throwback : pasang paip air dua kepala


assalamualaikum, 

ini adalah entry bulan 9 yang lepas..... entry pasal survey jubin yang pecah dalam rumah kami..... tapi x beli pon jubin, kami beli bende lain..... dan benda tu dah pon siap pasang sebenarnya..... cuma x share kat sini lagi je..... haha





ha, ni kedai yang kami survey jubin 2 bulan lepas..... Hok Ju Hardware Sdn Bhd kattepi jalan besar Taman Bersatu, Rawang..... sekarang kalu nak beli barang2 hardware, kami suka pi sini sebab layanan bagus, harga boleh kurang n boleh cuci mata lebih sebab banyak barang kat sini..... dia ada 3 lot kedai, tu yang puas tengok barang tu..... hihi




ok, ini lah bende yang kami beli kat kedai tu..... bidet untuk bilik air tetamu kat tingkat bawah..... bagi nampak ekslusif walau guna yang biasa2 je..... harga RM22.50, lepas diskaun  dapat lah RM18.00





satu lagi bende yang sangat aku idam2 kan, paip dua kepala..... harga RM32.00, lepas diskaun dapat harga RM28.00..... senang kalu ada dua kepala ni. satu kepala yang sambung kat bidet untuk cuci apa2 yang patut lepas membuang, satu kepala lagi untuk ambil wuduk, so xder la dengan hose yang berpusing2 tu jugak untuk wuduk kan..... yang ni dapat la kuar air direct dari kepala paip tu..... alhamdulillah, dapat jugak akhirnya.....




ha, ni bila dah siap pasang kat toilet tetamu tingkat bawah..... my dear Hubby pasang sendiri.....te dear menunaikan impian istrimu ini..... hihi




so, lepas ni nak tukar juga kepala paip yang kat toilet atas pulak..... kena ada keizinan Hubby dulu sebab dia yang nak pasang kan..... aku tukang amek gambo jerk..... haha

k, sekian


 pssst : hari ni aku cuti sebab ada sesi suaikenal untuk bakal pelajar darjah satu tahun depan..... dah darjah 1 dah anak dara Mama nieh.....


4 comments

November 25, 2014 at 9:12 AM

senang kan

November 25, 2014 at 9:48 AM

mmg dah lama pasang kat rumah .... sejak dok rumah tinggi sampai pindah rumah bwh ...ai angkut je ... hihihi tapi ai sambung ke water heater .... satu lagi utk getah paip

November 25, 2014 at 9:52 AM

Baru tahu ada paip kepala dua ni. Punya la x ambk tahu bab2 camni. Haha

November 25, 2014 at 1:37 PM

teringin jugak nak ade paip camtuh. heheheehe

Post a Comment