^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

21.11.14

Home » , , » #throwback :: lawatan ke zoo negara

#throwback :: lawatan ke zoo negara


assalamualaikum,

 erm, lama x menaip..... macam dah ilang skill je nieh..... huhu, terlalu bz dengan penyediaan maklumat untuk bos meeting tiap2 minggu, sampai x terupdate blog ni..... so, ari ni boleh la selit masa kejap nak menaip n draff entry untuk hari2 mendatang..... tapi stok cerita yang lepas2 la kan..... hehe



hah, ni cerita bulan lepas..... sekolah tadika Aisha ada buat lawatan ke zoo negara..... sepanjang sekolah tadika ni, ni je sekali sekolah dia buat lawatan..... dulu masa sekolah playschool 4 tahun yang kat menara PJD tu ada la 2 kali dia join lawatan sekolah..... sekolah tadika 5 tahun kat Tadika Aida, x der langsung..... mungkin sebab kekangan guru kan.....

so, dapat join lawatan sekali ni pon dah ok dah...... saje nak bagi pendedahan untuk anak2 kan.....


dengan bayaran RM55.00 seorang..... terhad kepasa 30 orang terawal..... pada 18.10.2014 yang lepas dapat lah Aisha join lawatan tu.....
alhamdulillah, semua selamat.....



erm, sebenarnya masa ni Aisha x berapa sihat sangat, demam selesema..... tapi semangat nak pi zoo tu, mengaburi rasa x sihat badan..... dah pesan kat cikgu tolong tengok2 kan, sebab dia x sihat kan.....




sebelum tu, masuk dalam kelas dulu..... cikgu edar makanan dan minuman..... lepas tu baca doa naik kenderaan ramai2.....






lepas tu, beratur ramai2 kat luar sekolah..... ada juga yang bawa kakak / abang sebagai teman..... tu untuk yang 5 tahun la, aku tengok yang 6 tahun, semua pi sendiri je..... semua 30 orang murid + 6 orang cikgu, kira ok lahkan..... sorang cikgu jaga 5 orang murid.....




dah setel semua..... jom naik bas..... Aisha dok ngan kawan baik dia, Syafiza..... tapi x nampak dalam bas tu..... hurm time ni rasa sayu jugak, ye lah terfikir, boleh ke dia jaga diri, dengan badan x sihat tu..... harap2 boleh la kan.....

lepas bas gerak, kami pon gerak naik kereta, pi cari kedai untuk sarapan..... balik rumah n tunggu lah pukul 3 petang seperti yang  dijanjikan untuk pick up Aisha balik dari zoo.....

erm, balik dari zoo Papa Aisha je yang pi amek sorang naik moto..... gambar, x der yer..... hihi
balik tu badan dia makin panas, tapi semangat lah dia bercerita pengalaman dia kat zoo..... aku layankan je..... yang paling penting aku tanya,
"Aisha ada tengok panda x?"
"Ada, tapi panda tu tido je....."
hihi, ye lah, kebanyakkan yang bercerita pi tengok panda kat zoo, memang panda tu tido je.....




tag zoo negara, pengalaman Aisha ikut lawatan ke zoo dengan Tadika Sri Terentang



 

so, sampai sekarang pon, kalu lalu jalan nak ke zoo tu, Aisha akan bercerita pasal lawatan dia ke zoo masa ni..... siap ajak kami suami isteri untuk pi sama2..... ok, inshaa Allah, ada masa nanti kita pi sesama ye sayang.....

k, sekian




2 comments

November 21, 2014 at 3:21 PM

kita yg dok dkt ni pn x pnh g lg tp aisha da ggggg....

November 21, 2014 at 4:41 PM

syok la budak2 dpt pi kan ...
nanti nk bw jugak la ... tp mahal plak zoo negara sekrang ni

Post a Comment