^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

7.10.14

Home » , , , , » jalan-jalan ~ Yeob Bay Hotel & Resort, Lumut, Perak

jalan-jalan ~ Yeob Bay Hotel & Resort, Lumut, Perak


assalamualaikum,


last 2 weekend, aku terlibat untuk aktiviti retreat anjuran opis kat Lumt, Perak..... so bermalam lah aku kat Yeob Bay Hotel & Resort, Teluk Senangin, Lumut, Perak selama 4 hari 3 malam.....
hotel ni rasanya baru beroperasi dalam setahun gitu..... masa group kami datang, lift masih dalam pembinaan, maka menapak lah kami naik turun tangga untuk ke bilik, ke bilik mesyuarat n ke cafe.....

jom tengok2 hotel ni.....



pemandangan hotel dari luar (parking), semuanya 4 tingkat, bilik bermula di tingkat 1.....



ruang lobby hotel yang luas, hujung sana nuun adalah kaunter pendaftaran.....




sambil tunggu giliran nak daftar keluar atau daftar masuk hotel boleh tengok tv.....
hah yang belah kanan tu tempat letaknya lift..... sedang dalam proses pembinaan, inshaa Allah bulan 10 ni siap.....




ruang cafe untuk breakfast n kalau ada group meeting, kat sini juga lah tempat untuk lunch, dinner dan sebagainya..... pendek kata kat sini lah untuk makan.....
ada tempat makan kat luar, masa kami dok sini, kat luar kami buat tempat BBQ pada malam terakhir.....




ha..... ni bilik dia..... sangat terhad, maklum la hotel ni bintang dia x berapa nak banyak..... so don't aspect more la kan..... yang penting ada tempat untuk tidur..... hihi




tanda arah kiblat ada tertampal kat siling ye..... terjemahan Al-Quran pon ada disediakan.....




pemandangan teluk senangin dari balkoni bilik di tingkat 2.....




ni la kawasan luar cafe yang kami buat BBQ tu..... boleh makan sambil menikmati pemandangan pantai.....




pemandangan teluk ketika air surut.....




hah, ni keluar je dari pintu lobby, terus boleh tuju ke pantai..... ada coart bola tampar untuk group yang nak bersukan.....




kawasan parking yang luas jugak lah..... tapi tak berturap, mungkin projek akan datang.....




kat tepi pantai, ada toilet, sesapa yang lepas mandi pantai, bolehlah bersihkan diri kat toilet tu.....





batu tempat untuk bertenggek..... hehe.....




lagi pemandangan teluk senangin yang dekat ngan hotel.....




hah, nak memancing pon boleh, tapi kena lah bawa pancing sendiri, atau sewa dari kedai berdekatan.....
ni dua orang bos aku, dapat lah sorang 3 4 ekor memancing kat sini..... ketam ada, udang ada, sotong pon ada.....





view hotel dari jarak jauh..... sebelah kanan gambar ni, adalah jalan untuk masuk ke kawasan hotel.....




jom jalan2 kat sini pulak..... kawasan ni ikut jalan ke kanan sebelum simpang jalan atas tu nak ke hotel.....




signboard tu disumbangkan oleh Jabatan Landskap Negara.....




ada deretan kedai yang jual pelbagai barangan keperluan ke pantai.....




time ni ada group dari mana ntah, tengah berkhemah.....




ha, salah satu aktiviti yang boleh di buat di sini..... kutip kulit kerang n siput..... hihi




pemandangan sepanjang pantai.....




cantik kan..... ingat nak tunggu sampai matahari terbenam, tapi kakak2 dah ajak balik..... so, jom lah kita balik.....





ini adalah alamat dia

Yeob Bay Hotel & Resort
Lot PT 586, Jalan Teluk Senangin
32200 Lumut, Perak Darul Ridzuan
tel : 013-4540767

update untuk yang bertanya:
yup, hotel ni 100% milik orang melayu.....
harga lebih kurang RM150 untuk twin sharing room.....
kat hotel ni x der shower heater tau, tapi air dia x der la sejuk sangat..... masih boleh diterima badan..... hihi
sesiapa yang nak book hotel ni boleh la call no HP kat atas tu ye, sebab kat sini line telefon n faks x der buat masa ni..... maklumlah baru lagi beroperasi..... mungkin akan datang ada lah kan.....


k, sekian


10 comments

October 7, 2014 at 9:45 AM

selamat pagi
singgah sekejap x sempat nak komen banyak2
bz day

October 7, 2014 at 10:15 AM

Bestnya gi jejalan!!

October 7, 2014 at 12:33 PM

Bestnyeeee..
mcm sonok jer ajak anak2 mandi laut kan~ hehehehe

October 8, 2014 at 9:18 AM

salam mas..sori lama tak menyinggah sini..cantiknye tempat ni..kalau bercuti dengan family ni bestnye...

October 8, 2014 at 11:32 AM

nama resort cam melayu ... org kite punya ke ...
rate die ok ke ... nampak pantai cam bersih

October 8, 2014 at 2:03 PM

best la masz...berjalan jugak haa ...lieya ni jugak le keje dok opis sajorrrkk huhuhu..busan wey...

suasana hotel ni ala2 mcm hotel lame kan...tapi bersih...kemas jek lieya tgk...ni pun dah lebih dari selesa nieh...

October 9, 2014 at 9:32 AM

tanks for sharing the info..bru plan nk g perak..mcm best je..:)

October 13, 2014 at 8:05 PM

cantik gak kan tempat dia ni. nak ajak Ummi p jalan la..

October 18, 2014 at 12:58 AM

dah lama x cek in hotel...huhu

October 18, 2014 at 12:59 AM

dah lama x cek in hotel...huhu

Post a Comment