^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

17.10.14

Home » , , , » jalan jalan cari makan Melaka

jalan jalan cari makan Melaka


assalamualaikum,

erm, ujung tahun ni adik ada plan nak jalan2 ke Melaka, then last week kebetulan ada pulak rancangan JJCM TV3,  buat kat Melaka.....
so aku snap la pic rancangan tu, yang ada alamat n tempat2 makan yang dorang pi kan..... nanti boleh la adik n rombonganya pi terjah..... hihi



1st restoran adalah Restoran Aida Rich Cafe..... terletak di Ayer Keroh.....
menu yang direkomen adalah asam pedas..... erm kalu ke Melaka x sah la kalu x cari asam pedas kan.....
api bagi aku, asam pedas johor tetap di hati ku..... haha




restoran ke dua..... Restoran Mohd Aini..... kedai tepi jalan je kat Bukit Katil, bukan bangunan batu.....
katanya roti john kat sini special, x der tempat lain..... katanya.....
sorry Naz, pic u x berapa nak elok, janji dapat alamat restoran tu..... huhu




 last adalah restoran Qasreena Cafe, kat Bukit Katil jugak.....
best menu katanya ada pizza peratha cheese..... hurm, aku tengok pon macam best je pizza tu..... kalu ke sana boleh la cuba kan.....

so, ada kengkawan yang dah sampai restoran2 ni..... meh share pengalaman korang kat sini..... erm, inshaa Allah kalu kami berpeluang ke Melaka lagi, n lalu ke tempat2 ni, boleh la JJCM kat restoran2 yang dicadangkan kat atas tu.....

untuk adikku yang dah merancang tu, boleh la take note ye..... jangan lupa bungkus untuk kami sekali..... haha

k, sekian


4 comments

October 17, 2014 at 3:11 PM

ada 1 resto ni kt area banda hilir. agk tersorok dgn shop lot. kat situ bkn asam pedas je tp semua lauk pauk yg lauin ada ummmppphhh

October 18, 2014 at 12:53 AM

ape beza asam pedas johor ngan melaka masz...kalau melaka drg letak belacan...

October 18, 2014 at 12:19 PM

Salam perkenalan dan follow
Dilla pun suka asam pedas johor. Lamanya tak makan asam pedas johor

January 2, 2015 at 1:27 PM

alamat punya pasai no...

hoho~

dengaqpun dah sedap dah (^____^)

Post a Comment